Zynternship Awards - a gyakornoki és pályakezdő programok versenye

A Zynternship awards célja a cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.

Kedvencek

Bemutatkozó cégek

Szavazz és nyerj

Menő iroda? Hihetetlen juttatások? A jövődet jelentő karrierprogram? Te hol dolgoznál a legszívesebben a Zynternship awardon induló cégek közül? Szavazz a kedvenc cégeidre a kártyákon található "Szavazok" gombok segítségével legkésőbb a Zyntenship awards díjátadó előtt 3 nappal és nyerj egyet a 100 mozijegy közül a Zyntern által szervezett moziestre vagy legyen a tiéd a főnyeremény, egy egész napos karrier workshop 10 barátoddal, teljes ellátással, ahol neves cégek HR-eseitől egy életre megtanulhatjátok a trükköket, praktikákat, hogy hogyan manageljétek a karriereteket az önéletrajz írástól az interjúzáson át a fizetésemelés kéréséig. :)

Mi kell a szavazáshoz? A szavazáshoz Zyntern-es diák profillal kell rendelkezned és szavazataidat legkésőbb
a Zynternship awards előtt 3 nappal le kell adnod. A nyerteseket a Zyntern profiljukban megadott email cimen értesítjük.

Zyntern profil készítése

Ismerd meg a zsűrit

A Zynternship Awards szakmai zsűrije HR szakemberekből, egyetemi diákszervezetek vezetőiből és vállalatvezetőkből áll. Ismerkedjetek meg a 2016-os csapat néhány tagjával.

Zyntern

Kovács Andrea

Coachingpoint

Zyntern

Detrik Szimonetta

Human Behaviour Association, Alapító elnök

Zyntern

Kassim Iris

Menedzsment Innovátorok Társasága, Társalapító

Zyntern

Nemes Orsolya

Milestone Solution Lab, Tanácsadó, tréner

Zyntern

Molnár Erik

Budapest Business Club, Társelnök

Zyntern
Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a Zynternship awards program.

A Zynternship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok