BPION Gyakornoki Program

A program rövid leírása

A BPiON Services Kft. 6 hónapos gyakornoki programja offline  közegben jött létre. Célja, hogy a fiatal munkavállalók az egyetem  befejezése előtt ne csak munkatapasztalatot szerezzenek, hanem vállalati környezetben hasznosítható, gyorsan integrálható tudást is. A  vállalat az mellett, hogy így gondoskodik az utánpótlás nevelésről,  fontos társadalmi felelősségvállalásának tekinti az új generációs  számviteli és bérszámfejtési szakemberek kinevelését. 

Program neve

BPION Gyakornoki Program

PÁLYÁZÓ CÉG NEVE

BPiON Services Kft.

Célcsoport

19-25 év, Gazdasági tanulmányok: számvitel, emberi erőforrás

PROJEKT LINKEK

A gyakornoki programunk

A program célcsoportja

A kampány gyakornoki programként került meghirdetésre. Célközönségünk a releváns (számvitel, emberi erőforrás, stb.) szakokon tanuló, legalább a munkavégzéssel minimum heti 20 órát eltölteni kívánó tanulók voltak. Nem volt elvárás, hogy már meglévő tapasztalattal jelentkezzenek hozzánk diákok, viszont a hozzáállást, motivációt, ambíciót, elkötelezettséget a szakmai fejlődés iránt, a felelősségvállalást, valamint a nyelvtudást erőteljesen vizsgáltuk.

Megszerezhető készségek és tudás a program során​

A programban részt vevő gyakornokok aktív, piacképes tudást és tapasztalatot kapnak könyvelés, és bérszámfejtés területén, mellyel 1 év után nem pályakezdő, hanem junior szinten képesek piacszinten munkát végezni. Ezen felül az egyedi karriertanácsadás mivoltán, a gyakornokoknak lehetősége nyílik más területekre is rálátni, mely a látásmódjukat és a karrierterveiket is szélesíti.

Közép és hosszú távú karrier lehetőségek​

A program a BPION szervezetén belül elsősorban utánpótlásprogramként jött létre. Mint már korábban említettük, már a kiválasztásnál előtérbe kerülnek azok a gyakornokok, aki számviteli vagy bérszámfejtési területen motiváltak a karrierjük elkezdésére. Ezt a program befejezése után főállásban lehetőségként meg is kapják. Adminisztrátorból egészen senior/vezetői szintig van egyedi coaching és szakmai oktatási útvonalunk, egyéni erősségekre és igényekre is odafigyelve.

A program során biztosított képzések, szakmai vagy informális programok, tehetséggondozás​

A gyakornoki programban a résztvevők egész az alapvető szakmai oktatásoktól (számviteli, számlázási, adózási, munka törvénykönyve és bérszámfejtési oktatások) egészen az esettanulmányok feldolgozásáig, valamint egyedi karriertervezés, és beillesztési programban is részt vesznek. Minden diák egyedi kvalitásait és motivációjának megértése után nem csak a csapatcélok, de az egyedi célok támogatására is sor kerül cégen belül. A beléptetés során főként a munkahelyi kultúra és a munkavégzés általánosan kerül bemutatásra.

A munkavégzés helyszíne, munkarendje

A gyakornokoktól elvárt általános minimum óraszám a heti 20 óra munkavégzés. Ez érvényes a szünetekre és az iskolai időszakot tekintve is. A gyakornokok a júniusi kezdéstől egészen augusztus végéig folyamatosan az irodában (Budapest, Váci út 99.) tartózkodnak a személyes oktatások végett. Szeptembertől vagy legkésőbb októbertől elérhető számukra a home office intézménye minimum heti 1 napban (heti 20 órával átlagosan heti 2.5 napot dolgoznak)

Információ a fizetésről és a juttatásokról​

A gyakornoki programban résztvevők az órabéren kívül rugalmas munkaidőben, home office lehetőségben, egyedi karriertervezési és fejlesztési tanácsadásban, valamint a közösségi eseményeken való részvételben, illetve rendszeres szakmai továbbképzésekben részesülnek. A szakmai alapozás a nyári időszakban történik (többségében a nyári időszak csak oktatásokból áll, mely szintén fizetett a vállalat által a gyakornokok számára), azonban a szeptemberi időszaktól kezdődően is heti fél nap szakmai oktatás van részükre dedikálva.

A programban résztvevő fiatalok létszáma​

A programban két év alatt 20 diák vett részt, 10 az idei 2024-es évben, míg 10 a tavalyi évben.

A program eredményessége​

Az első évben 80% a vállalatnál munkaszerződéssel folytatta tovább a munkát, kölcsönös elégedettség okán.

Leoktatott órák száma: 213 óra
Soft/Szakmai oktatások aránya: 150 szakmai óra, 63 óra soft skill tréning.

Elégedettség: Visszajelzések alapján a diákok 90%-a 100%-osan elégedett volt a BPiON Services Kft. gyakornoki programjával.

A toborzási kampányunk

Kampány vagy munkáltatói márka aktivitás célja

A vállalaton belül számos sikersztori került már jegyzésre abban a tekintetben, hogy pályakezdő/junior kollégából később vezető vagy senior szakember vált. Ezeknek a konkrét példáknak a felmutatása, illetve a kiválasztásban és a programban részt vevő vezetők mentoráló szemlélete tapasztalatunk alapján meggyőző és vonzó a fiatalok számára. A vállalat meggyőződése, hogy a fiatalok friss gondolatokat hoznak egyfajta „vitaminbomba”-ként a szervezetbe.

A kampány időzítése és időtartama

A gyakornoki programra való kiválasztás minden év februárjától május közepéig tart. A program minden év június elején kezdődik, és a következő év februárjában ér véget.

A kampány népszerűsítése során felhasznált eszközök listája​

- Zyntern
- Ajánlási program (előző év gyakornokai ajánlanak)
- Belső platform, pl intranet
- Facebook
- Diákszövetkezet
- Egyetemi platformok

A kreatív toborzási kampány WOW faktora​

A vállalat kifejezetten ügyel arra, hogy személyes módon szólítsa meg és illessze be a gyakornokokat a vállalati kultúrába. Számunkra a gyakornok nem csak egy jó jelölt, de már az interjún is szó esik arról, hogy egy juniornak milyen szcenáriói lehetnek a szakmában, merre tudjuk fejleszteni a karrierjét. A kiválasztásnál még aki nem is feltétlen kerül be a programba, egy jó beszélgetésen kívül, tapasztalt szakemberektől kaphat karrier tippeket és útmutatást.

Tetszik a programunk? Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!