ING Bank - TraineeshipING Program

A program rövid leírása

Az ING gyakornoki programja célja, hogy bevonzza, fejlessze és megtartsa a tehetséges egyetemi hallgatókat és friss diplomásokat, akik a bankszektorban szeretnének karriert építeni. Ennek során tapasztalt kollégák mentorálják a gyakornokokat, akik valós projekteken dolgozhatnak, online és offline képzéseken, webináriumokon vehetnek részt. A jól teljesítő gyakornokok kinevezést kaphatnak, majd munkavállalói pozícióra pályázhatnak. A cél, hogy a gyakornokok hosszútávon sikeres karriert építsenek.

Program neve

TraineeshipING ​

PÁLYÁZÓ CÉG NEVE

ING Bank

Célcsoport

Egyetemi hallgatók és friss diplomások.
Gazdasági, IT tanulmányok.

PROJEKT LINKEK

A gyakornoki programunk

A program célcsoportja

A célcsoportunk egyetemi hallgatók és friss diplomások, akik pénzügy, gazdaság, számvitel, IT, üzleti tanulmányok vagy menedzsment területeken tanulnak. Az ideális gyakornokok elkötelezettek a bankszektor iránt, motiváltak, nyitottak az új ismeretekre, a változásokra és értékelik a sokszínűséget.

Megszerezhető készségek és tudás a program során​

A program mélyebb pénzügyi ismereteket ad, a gyakornokok banki termékekről, operációról, pénzügyi elemzésről és kockázatkezelésről is tanulnak. Fejlesztik írásbeli és szóbeli kommunikációjukat, a csapatmunkát, problémamegoldó képességeiket, az ügyfélkapcsolati és projektmenedzsment ismereteiket.

Közép és hosszú távú karrier lehetőségek​

Az ING Bank elkötelezett a tehetséges gyakornokok teljes munkaidős foglalkoztatása mellett. Stratégiai célunk, hogy évente gyakornokaink 25%-ának főállást kínáljunk. Ha nincs szabad pozíció, más osztályokon is kipróbálhatják magukat. Ez része a tehetségfejlesztési stratégiánknak.

A program során biztosított képzések, szakmai vagy informális programok, tehetséggondozás​

Célunk, hogy minél több fejlődési lehetőséget biztosítsunk a gyakornokok számára, és segítsük őket az Orange Code értékek elsajátításában. Rendszeres programokat és képzéseket szervezünk, egyes pozíciókban kötelező szakmai képzés is van. A program két szakaszból áll: Trainee I és Trainee II. Az előrelépés további képzéseket, konferenciákon való részvétel lehetőségét, nagyobb felelősséget és magasabb díjazást jelent. Csapatépítő programok és önkéntes ESG tevékenységek is részei a programnak.

A munkavégzés helyszíne, munkarendje

Az ING Bank Budapesten a Városligetnél a Néprajzi Múzeummal szemben található. Az irodánk modern, jól felszerelt és kutyabarát. A gyakornokok számára is engedélyezett a home office, segítve a munka és magánélet egyensúlyát és a produktivitást. Heti 35 munkaórát írunk elő, amit rugalmasan kezelünk.

Információ a fizetésről és a juttatásokról​

A gyakornoki óradíjakat évente felülvizsgáljuk és a jó teljesítményt jutalmazzuk. Az ING Bank a gyakornokok számára változatos juttatást kínál, a rugalmas munkavégzés mellett kiemelkedő az egészségügyi és fogászati szűrések, Gyümölcs Kedd, Fagyi Szerda, csapatépítő programok pl. ING Csütörtök.

A programban résztvevő fiatalok létszáma​

Jelenleg 28 gyakornokunk van. Ha egy gyakornok befejezi tanulmányait és az ING-n belül helyezkedik el vagy más irányt választ és a pozíció megüresedik, új lehetőség nyílik meg új gyakornok számára.

A program eredményessége​

2019 óta a gyakornokok arányát 10%-ról 23%-ra növeltük, átlag 1,5–2 évet töltenek nálunk. A nyitott pozícióink közel 1/5-ét korábbi gyakornokkal tudjuk betölteni. Magas a megtartási arányunk, az elmúlt 6 évben kinevezett gyakornokok 62%-a ma is nálunk dolgozik és kiemelkedő a teljesítményük.

A toborzási kampányunk

Kampány vagy munkáltatói márka aktivitás célja

A motivált fiatal tehetségek karrierjét támogató gyakornoki programunk a Z generációs fiatalokat célozza meg. A közvetlenül az ING-vel kötött megbízási szerződés erősíti a motivációt, az odatartozást és rugalmas, ha félévet passziváltatnak vagy levelezők lesznek. A gyakornokok valódi szakmai tapasztalatot szerezhetnek, egyenlő partnerként kezeljük őket és nemzetközi lehetőséget is nyújtunk. Több egyetemmel vagyunk partnerkapcsolatban, így a szakmai gyakorlati időt is le tudjuk igazolni.

A kampány időzítése és időtartama

A felvétel folyamatos, alkalmazkodik az üzleti igényekhez és az egyetemi tanulmányi ciklusokhoz. A program 2 x 1-1 éves, akár 4 évre is kiterjeszthető periódusokból áll.

A kampány népszerűsítése során felhasznált eszközök listája​

-ING weboldala
-Zyntern.com
-Proffession
-Linkedin

A kreatív toborzási kampány WOW faktora​

Valódi gyakorlatot és szakmai tudást szerezhettek egy nemzetközi, innovatív vállalatnál, megtapasztalva a banki szektor izgalmasságát és a sokrétű feladatokat. A holland kultúra, a közösség építése, a sokszínű juttatások, a kiváló teljesítmény anyagi és erkölcsi elismerése, az egyenértékű munkatársként kezelés az ING gyakornoki programjának kiemelkedő sajátosságai. Számos egykori gyakornokunk ma már vezetőként dolgozik az ING-nél vagy a szakmában. Csatlakozzatok és próbáljátok ki Ti is!

Tetszik a programunk? Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!