Plan@Tech Challenge

A Plan@Tech Challenge egy mérnök hallgatókat célzó szakmai versenyfelhívás, melynek célja a jövő fiatal mérnökeinek aktivizálása és felfedezése.

A kampány rövid leírása

A kampány erőteljesen a műszaki egyetemekre fókuszált, az online megjelenések esetében pedig a célcsoport definícióban is a releváns szakokat, érdeklődési területeket targetáltuk.

Cégnév

AUDI HUNGARIA Zrt

Program neve

Plan@Tech Challenge

Célcsoport

járműmérnöki, gépészmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnök

Ismerd meg a kampányunkat!

A kampány célcsoportja

A versenyfelhívás célcsoportja a mérnök hallgatók közössége volt, azon belül is a gyakornoki és pályakezdő lehetőségek iránt érdeklődők. A verseny középpontjában a Gyártástechnológia-tervezés terület állt, így azon hallgatók voltak előnyben, akik tanulmányaik során találkoztak automatizálási technológiákkal, ismerték az alapvető gyártási folyamatokat.

A kampány népszerűsítése során felhasznált eszközök listája​

A kommunikációs kampány négy fő lábon állt: 

  • egyedi landing oldal részletes információkkal és regisztrációs lehetőséggel
  • online vállalati csatornákon megvalósuló organikus kommunikáció és fizetett hirdetések (Facebook, Instagram, YouTube kampány és Google Display Network kampány)
  • online külső mérnök hallgatók számára releváns csatornákon vásárolt megjelenések (eDM, banner megjelenés, social media bejegyzések)
  • offline egyetemi campusokon elhelyezett print anyagok (plakát, flyer)

Kampány célja és a fiatal munkavállalói generációhoz fűződő kapcsolata

A versenyfelhíváson keresztül a hallgatóknak lehetőségük nyílt kötetlen, játékos formában kipróbálni magukat egy valós mérnöki szituációban. A gyakorlatban kamatoztathatták műszaki, projekt management és kommunikációs ismereteiket, mindezt olyan csapattagokkal, akiket a döntő napján ismertek meg. 

Ennek okán a kommunikáció középpontjába egy a versenyen már korábban résztvevő gyakornokot állítottunk, aki saját perspektívájából mondta el a versenyen szerzett tapasztalatait, illetve hogy gyakornokként mivel foglalkozik vállalatunknál a mindennapokban. Mivel a verseny már másodszorra került megrendezésre, így a promóciós anyagban hivatkozási alapként szolgált az első verseny és az ott készült felvételek.

A kampány időzítése és időtartama

A kommunikációs kampány szeptember 1-jén indult és egészen az online versenyforduló napját megelőző napig, október 3-ig tartott. Ezt követően kezdődött a beérkezett online versenyeredmények kiértékelése és a kapcsolatfelvétel a TOP50 legmagasabb pontszámot elérő hallgatóval, akik meghívást nyertek a november 4-i helyszíni fordulóra Győrbe, az Audi Hungaria telephelyére.

Mitől különleges és egyedi ez a kreatív kampány?

WOW faktorként a hallgatók visszajelzései alapján abszolút az egyedi gyárlátogatást mint programelemet tudjuk kiemelni. A szakmai kihívást követően a fiatal mérnökök a vállalat munkatársaival közösen járhatták be a világ  legnagyobb motorgyárát Győrben és ismerhették meg testközelből a különböző automatizálási technológiákat. A szakmai programon túl pedig lehetőségük nyílt a helyszínen érdeklődni a karrierlehetőségek iránt, a legbátrabbak akár egy speed daten is részt vehettek. A legjobban teljesítő hallgatók pedig az audis ajándékcsomagon túl egy élményvezetéssel is gazdagodtak.

A kampány eredményessége

Az egy hónapos kampány eredményeképp több mint 140 regisztráció érkezett be, majd közel 100 hallgató ki is töltötte az online tesztet. A helyszíni megmérettetésen a legjobban teljesítő csapat tagjai egy egyedi ajándékcsomaggal, míg az öt legkiemelkedőbb hallgató egy élményvezetéssel is gazdagodhatott. 

Hasznos linkek

Videógaléria

Galéria

Tetszik a programunk?Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!