Global Graduate Program

A Global Graduate Program a BAT globális, 18 hónapos, frissdiplomásoknak szóló tehetségprogramja.

A program rövid leírása

A Global Graduate Program egy globális, 18 hónapos, frissdiplomásoknak szóló tehetségprogram, amelynek célja, hogy a különböző rotációk, sokszínű tapasztalatok, a folyamatos fejlődés és visszajelzések által a program végére a résztvevők junior menedzser pozícióban folytathassák karrierjüket a BAT-nál.

Cégnév

BAT

Program neve

Global Graduate Program

Célcsoport

Frissdiplomások, maximum 3 év tapasztalattal, gazdasági tanulmányok

MIKOR INDULT?

1992

Ismerd meg a programot!

A program célcsoportja

A programba üzleti (marketing, pénzügy, HR) és mérnöki területekre is keresünk frissdiplomás, de legfeljebb 3 év tapasztalattal rendelkező résztvevőket.  Az angol nyelvtudás elengedhetetlen, hiszen a rotációk között minden esetben nemzetközi projekt is szerepel. 

Olyan fiatalokat keresünk, akik kíváncsiak, ambíciózusak, innovatívak és szenvedélyesek a kihívások iránt, valamint folyamatos fejlődésre törekszenek.

Megszerezhető készségek és tudás a program során

A rotációs munkavégzés lehetőséget biztosít arra, hogy egy funkción belül több területen is növeljék szakmai tudásukat a résztvevők. Például egy marketing Global Graduate a program során szerezhet Trade Marketing, Consumer Experience, de akár Brand és területi képviselői tapasztalatot is. 

A program célja emellett a jövő vezetőinek képzése, így a BAT Academy során kifejezetten az üzleti látásmódjukat, prezentációs készségeiket és vezetői képességeiket tudják fejleszteni.

A program során biztosított képzések, szakmai vagy informális programok, tehetséggondozás

Az onboarding során az újonnan belépő GG-k (mi csak így hívjuk őket) megismerkednek a támogató csapatukkal, ami egy mentorból, egy coachból, egy HR Business Partnerből és egy buddyból áll. Ők azok, akik a beilleszkedést és a szakmai fejlődést támogatják a program során. 

Az első napokban, hetekben minden csapat bemutatja saját területét, mert hiszünk abban, hogy a sikeres közös munkához nagyban hozzájárul, ha ismerjük, hogyan működik a szervezet és ki mivel foglalkozik.

A program során a GG-knek lehetőségük nyílik részt venni a BAT Academy nevű 2 hetes tréningen. Ez egy életre szóló élmény, hiszen amellett, hogy neves előadóktól, vezetőktől tanulhatnak, fejleszthetik a vezetői skilljeiket, megismerkedhetnek társaikkal a világ minden tájáról.

Emellett több helyi és nemzetközi lehetőség is adódik a fejlődésre, például tavaly egy fenntarthatósági kihívás keretein belül fejleszthették a környező országok GG-jei együttműködési, prezentációs és vezetői képességeiket. Az ötleteiket pedig Bukarestben, a régiós központban prezentálhatták, amelyek közül jelenleg több megvalósítása is zajlik.

A program helyszíne, fizetése és munkarendje

A BAT budapesti központjában hibrid és rugalmas munkavégzésben dolgozunk. Átlagosan heti 2 napot töltenek a kollégák az irodában, mert elengedhetetlennek tartjuk a személyes kapcsolatokat és a közös kávézásokat. A munkavállalók számára széles juttatási csomagot biztosítunk, amelynek rész többek között a kiemelkedő cafeteria, éves vállalati bónusz, magánegészségügyi biztosítás vagy sporttámogatás.

Közép és hosszú távú karrier lehetőségek

A GGP kiemelt jelentőségű a BAT-on belül. Úgy tekintünk a résztvevőkre, mint a jövő felsővezetőire, ezért is folytathatják a programot sikeresen teljesítők junior menedzserként a karrierjüket. Azokra, akik korábban részt vettek a programban, globálisan is tehetségként tekintenek, mindenkinek egyértelmű, hogy aki a programban végzett, ő már letette a névjegyét.

Mitől jó választás a fiatalok számára?

Megkérdeztük Vargek Tamást, korábbi management trainee kollégánkat, hogy mit gondol a kérdésről. Tomi 15 évvel ezelőtt csatlakozott a programba, a sikeres teljesítést követően Szerbián át Lengyelországig vezetett az útja, ahol napjainkban kereskedelmi vezető pozíciót lát el. Elmondása alapján a program egyik legnagyobb előnye, hogy a karrier kezdeti szakaszában nem fix pozíciót töltenek be a GG-k, hanem különböző területeit ismerik meg a vállalatnak, hollisztikus szemléletmódot kaphatnak és a kapcsolati hálójukat is erősítik a vállalatcsoporton belül. Azoknak ajánlaná leginkább a programot, akikben megvan a kíváncsiság és a kalandvágy, nyitottak új kultúrákra, akár külföldi munkavégzés által. 

Hasznos linkek

A programban résztvevő fiatalok létszáma

A régióban, amihez a magyar egység tartozik nagyjából 120 GG van, a budapesti csapatban általában 1-2 GG vesz részt aktívan a programban, illetve korábbi GG-k is erősítik a magyar csapatot.

A program eredményessége

A programot sikeresen teljesítők számára számtalan lehetőség nyílik meg, hiszen akár a magyar csapatot erősítve, akár nemzetközi környezetben is kipróbálhatják magukat. A magyar felsővezetés több tagja is management trainee-ként kezdte pályafutását a BAT-nál, de global csapatokban is találkozhatunk ismerős arcokkal.

Hol tájékozódhatsz a programról?

Egy új GG felvételét social media kampányokkal szoktuk támogatni, valamint informális eseményeket szervezünk az érdeklődőknek, ahol megismerhetik a kollégákat, valamint választ kaphatnak a felmerülő kérdéseikre a programmal kapcsolatban.
A toborzási kampány mellett folyamatos márkaépítési tevékenységet folytatunk az Instagram és a Facebook mellett az egyetemeken, diákszervezetekkel való együttműködések során, ahol népszerűsíteni tudjuk a programot. Igyekszünk mindig olyan kollégákat invitálni ezekre az eseményekre, akik korábbi résztvevők voltak, így hitelesen tudnak mesélni a tapasztalataikról.

Galéria

Tetszik a programunk?Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!