Karrier? Te döntesz!

Fordított állásinterjú – KPMG Tax Employer branding kampány

A kampány rövid leírása

A KPMG Tax employer branding kampánya azzal a céllal indult, hogy megismertesse a KPMG adótanácsadói területét az egyetemistákkal, pályakezdő diplomásokkal, valamint az adózás területén jártas szakemberekkel. 2023-as kampány azt mutatja meg, hogy miért érdemes munkahelyként a KPMG-t választani.

Cégnév

KPMG

Kampány neve

Karrier? Te döntesz! - Fordított állásinterjú - KPMG Tax Employer branding kampány

Célcsoport

Pályakezdők, egyetemisták és adózás területén jártas szakemberek.

Ismerd meg a kampányunkat!

A kampány célcsoportja

A kampány elsődleges célközönsége az egyetemisták és a frissen végzett hallgatók, legfőképpen az adó terület iránt érdeklődő gazdasági és jogi szaktudással rendelkezők, másodlagos célcsoportként pedig a kampány célja volt az adózás területén már elhelyezkedett szakemberek elérése.

A kampány népszerűsítése során felhasznált eszközök listája​

Hirdetéshez felhasznált felületek:

  • Dedikált kampány landing oldal: taxcareer.hu
  • Youtube, Facebook, LinkedIn, Instagram, TikTok közösségi média csatornák
  • Google felülete: Google Ad hirdetési felülete search hirdetésekkel
  • Egyetemi felületek: álláshirdetés, hírlevél, plakát

Kampány célja és a fiatal munkavállalói generációhoz fűződő kapcsolata

Maga a kampány célja a KPMG Tax területének az ismertségének a növelése a meghatározott célközönségünk körében és azok csatlakozásra ösztönzése.

A koncepciót a kampány fő célközönsége mentén alakítottuk ki, mely alapja egy fordított állásinterjú, amelyben a munkavállaló interjúztatja a leendő munkaadókat, eltúlzott karakterekkel, humorral és a legnépszerűbb stand-uposok közreműködésével. A videóban és a kreatív anyagokon három munkaadó versenyez a jelöltért; a „fordított állásinterjú” során karikírozott alakok, képi és szöveges gegek jelennek meg, kontrasztot képezve a KPMG üzeneteivel.

A kampány időzítése és időtartama

A KPMG adótanácsadó területének employer branding kampánya egy nagyobb időszakot fed le, amelynek első szakasza 2023. januárjában indult és különböző aktivitásokkal kiegészítve április végéig tart.

Mitől különleges és egyedi ez a kreatív kampány?

Maga a koncepció, amely egy fordított állásinterjú, amelyben a munkavállaló interjúztatja a leendő munkaadókat, eltúlzott karakterekkel, humorral és a legnépszerűbb stand-uposok közreműködésével. A videóban és a kreatív anyagokon három munkaadó versenyez a jelöltért; a „fordított állásinterjú” során karikírozott alakok, képi és szöveges gegek jelennek meg, kontrasztot képezve a KPMG üzeneteivel.

Érdekesség, behind the scenes

A KPMG tudatosan jeleníti meg a Dumaszínház – fiatalok körében is ismert – legjobbjait, ezzel is hangsúlyozva a vállalat munkáltató márkájának prémium mivoltát. A kampányt kutatás készítette elő, ami rávilágított a célcsoport valós igényeire a leendő munkáltató megítélésével kapcsolatban.

A kampány eredményessége

  • Hirdetések elérése: több mint 1 millió elérés
  • Kampány landing oldal látogatottsága: több mint 5.000 egyedi látogató
  • Adótanácsadás terület karrier oldal látogatottsága: több mint 10-szeres növekedés a releváns adótanácsadó pozíciókon (az előző év ugyanazon időszakához képest)

Hasznos linkek

Kampány videó

Galéria

Tetszik a programunk?Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!