LATEREX Junior Mérnök Program

A LATEREX hat hónapos tehetséggondozási programja.

A program rövid leírása

A hat hónapos tehetséggondozási programunk keretein belül a hallgatók az egyetemen megszerzett tudásukat az életben kamatoztathatják, mentorok támogatása mellett megtehetik első lépéseiket a szakmai pályájukon. Megismerhetik választott szakmájukat éles munkakörnyezetben, tudásukat építési helyszíneken bővíthetik. 

Cégnév

LATEREX

Program neve

LATEREX Junior Mérnök Program

Célcsoport

Utolsó éves építőmérnök, építészmérnök hallgatók

Project Link

LATEREX Junior Mérnök Program

MIKOR INDULT?

lorem ipsum

Ismerd meg a programunkat!

A program célcsoportja

Az egyetemen utolsó éves építőmérnök, építészmérnök hallgatók számára indítottuk el Junior Mérnök Programunkat, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Olyan lelkes, eltökélt és az építőipar iránt érdeklődő mérnök fiatalokat vártunk, akik a diploma megszerzése előtt szeretnék elsajátítani szakmájuk alapjait. A program lejárta után a kiválasztottak határozatlan idejű szerződéssel tovább erősítik mérnök csapatunkat.

Megszerezhető készségek és tudás a program során

Kiváló szakembereink több évtizedes munkatapasztalataikat, tudásukat adják át a program során. A hallgatók olyan szakértelemre tehetnek szert, amelyet több éves munkatapasztalat után tudnának csak elsajátítani. Időt takarítanak meg olyan egyszerűbb megoldások és stratégiák megismerésével, amelyeket általában sok gyakorlással és hibák útján lehet elsajátítani.

Készségek: 

  • Kommunikációt, együttműködést, problémamegoldást, szervezői készséget és csapatjátékos hozzáállást tudnak elsajátítani a program során.
  • Szakmai kompetenciák: anyagok, eszközök megismerése gyakorlatban, számítások készítése, tervolvasás, szakipari munkák és részfolyamatok megismerése, ajánlatkérések, ártükrök készítése, hibalisták összeállítása vagy geodéziai mérések elvégzése.

A program során biztosított képzések, szakmai vagy informális programok, tehetséggondozás

A mérnök hallgatóknak lehetőségük van a tapasztalt munkatársakkal való együttműködés során a szakma gyakorlati részének elsajátítására, miközben a bátorító közegnek köszönhető gyors beilleszkedés növeli a motivációjukat. 

Az onboarding alkalmával a vállalat vezetői is üdvözlik a hallgatókat és ismertetik a LATEREX Építő Zrt. értékeit, vízióját, misszióját, valamint munkáltatói márkáját és tevékenységét.  Ezt követően a program elméleti oktatással indul, egy generálkivitelezési projekt megpályáztatásától egészen a projekt átadásig. 

A gyakorlati idő alatt a program résztvevői 5 hónapot töltenek el építési helyszíneinken. Itt betekintést nyernek a munkafolyamotokba. Minden hallgató mellé Mentor tartozik, akik segítségével “munkahelyi mérnök” feladatokat látnak el. Ezáltal folyamatos támogatást és figyelmet kapnak a Mentoráltak gyakorló szakemberektől. 

Havi rendszerességgel szervezünk közösségépítő programokat, csapatépítőket, mint például koncertek, E-bikeozás, közös főzés és a nyári ottalvós bulik. Dolgozóinknak koncertjegyet és sportolási lehetőséget is biztosítunk. Ezeken a rendezvényeken a programban résztvevő hallgatóknak is lehetőségük van részt venni, illetve számukra külön csapatépítő alkalmakat szervezünk az ittlétük alatt.

A program helyszíne, fizetése és munkarendje

Hogy megkönnyítsük a résztvevők számára a bejárást, igyekszünk lakhelyükhöz közeli projektekre delegálni őket. A munkavégzés napi 8 órában, heti 2 napban történik. (16 óra/hét)

Bér: nettó 2.000,- forint/óra + nettó 30.000,- cafeteria + telefon

Közép és hosszú távú karrier lehetőségek

Számunkra fontos a fiatalok integrálása és megtartása. Ezért dolgoztuk ki ezt az egyedülálló programot. A program után egészen a diploma megszerzéséig tartjuk a kapcsolatot a fiatal mérnök hallgatókkal. Igény esetén a szakdolgozatuk megírásában is támogatjuk őket. A diploma megszerzését követően munkalehetőséget ajánlunk a vállalatnál. Továbbra is lehetőségük lesz elismert szakemberektől tanulni, ami nagyban elősegíti a fejlődésüket és a tapasztalatszerzést egy magas szakmai minőséget képviselő szervezet tagjaként. Támogatást nyújtunk a továbbtanuláshoz, beleértve a tanulmányi szerződéseket, ösztöndíjakat és a részmunkaidős foglalkoztatást is.

Mitől jó választás a fiatalok számára?

Nagyon nehéz mérnök szakembert találni a munkaerőpiacon. Mi elébe mentünk a várakozásoknak és az egyetemeken célozzuk meg az utánpótlást. A fiatalok fogékonyak a gyakorlati tudásra, hiszen mindent elméletben ismernek csak. Nagyon izgalmas számunkra a valódi munkakörnyezet, pláne egy generálkivitelezés.

Pais Boglárka a következőket mondta el:

„Számomra nagyon pozitív a vállalatnál, hogy nem csak a munka minőségére figyelnek, hanem közösségi programokat is nagyon gyakran szerveznek, például koncertek, meccsek, színdarabok, így baráti környezetet létrehozva az irodában.”

Hasznos linkek

A programban résztvevő fiatalok létszáma

5 hallgató.

A program eredményessége

5 hallgató, 3 lány és 2 fiú csatlakozott programunkhoz fél évre. Célunk az volt, hogy a legkiválóbb tanulóknak munkaszerződéssel záruljon programunk. Ebből 3 fő már teljes munkaidőben dolgozik s egy főt várunk vissza az Erasmus tanulmányairól, hogy csatlakozzon. Programunk nem várt sikert aratott, mivel 4 kiválasztott junior mérnök kolléga lehetőséget kapott, hogy tanulmányainak befejezése után nálunk folytassa karrierjét, immáron munkavállalóként. 

A fiatalok szakma iránti elkötelezettségét példaértékűnek tartjuk.

Hol tájékozódhatsz a programról?

  • Állásbörzék
  • Szocial média felületek
  • Vállalati honlap
  • Nyomtatott sajtó

 

Galéria

Tetszik a programunk?Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!