MBH START Gyakornoki Program

A jelen fúziója jövőd lehetősége.

A program rövid leírása

Rugalmasság? ALAP.

Nálunk a munkahelyed igazodik az egyetemedhez, nem pedig fordítva.

Szakmai fejlődés? ALAP.

Nálunk minden lehetőség adott, a kulcs viszont Te vagy a megvalósításhoz!

Karrierépítés?ALAP. 

Mi a gyakornokokra is hosszú távú befektetésként tekintünk.

Cégnév

MBH Bank

Program neve

MBH START Gyakornoki Program

Célcsoport

19-25 év, Gazdasági tanulmányok

Ismerd meg programunkat!

A program célcsoportja

A gyakornoki program célcsoportjaként a 19-25 év közötti korosztályra tekintünk, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, főként gazdasági területen folytatva tanulmányaikat. Kiterjedt fiókhálózatunknak köszönhetően az ország szinte bármely pontjáról csatlakozhatnak már közel 400 fős csapatunkhoz a motivált jelöltek. Idén ősszel pedig elindítjuk START+ pályakezdő programunk is, mely a frissdiplomásoknak ad páratlan lehetőséget a bankszektorban.

Megszerezhető készségek és tudás a program során

A gyakornokok számára is ugyanúgy elérhető a teljesállású dolgozóknak rendelkezésre álló tudástár, a tréningek során mind szakmai, mind soft-skillek fejlesztése zajlik, melynek célja, hogy univerzális tudást szerezzenek a gyakornokok. A gyakornoki tréningeket a felmért igények alapján szervezzük: az e-learning alapú képzések mellett továbbfejlesztettük Gyakornokoktól gyakornokoknak sorozatunk, mely során szakavatott tréneri segítséggel tartanak egymásnak képzéseket. A fúziós transzformáció részeként a magyar piacon jelenleg egyedülálló bankszektori tapasztalatot szerezhetnek. Pozíciótól függetlenül fejlődik problémamegoldó képességük, önálló és csapatmunkához való hozzáállásuk és megtanulnak tényleges felelősséget vállalni munkájuk iránt, mindamellett, hogy átfogó képet kapnak a teljes banki világ működéséről. 
A program során biztosított képzések, szakmai vagy informális programok, tehetséggondozás

A résztvevők legalább fél évet töltenek el nálunk, így nem csak szakmai gyakorlatuk, szakdolgozatuk teljesítéséhez kapnak támogatást, hanem versenyképes szakmai tapasztalattal is gazdagodnak, hiszen utánpótlásként tekintünk rájuk. A tavalyi évhez képest megduplázódott a gyakornokok létszáma, így a már közel 400 fős táborunkkal motivált HR gyakornoki csapatunk foglalkozik, akik munkavállalói életciklusuk minden pontján fogják gyakornokaink kezét. Az új belépő a főállásúakhoz hasonlóan gamifikált preboarding folyamatunkon vesz részt, majd első napján az onboarding részeként élményalapú orientációs napot tartunk. A közösségépítésre is kiemelt hangsúlyt helyezünk: havi rendszerességgel szervezünk csapatépítőket, illetve év végén privát moziélménnyel köszöntük meg egész éves munkájukat. Bevezettük a Battlejungle-t is, mely gamifikált platform összeköti országszerte gyakornokainkat, játékosan formálva közösségüket.

A program helyszíne, fizetése és munkarendje

Az ország legkiterjedtebb fiókhálózatával rendelkezünk, így budapesti központjaink mellett vidéken is vannak nyitott pozícióink. Pozíciótól függően lehetőség van home office-ra is, kötetlen, rugalmas munkaidőben dolgozunk: alkalmazkodunk az egyetemi kötelezettségekhez. A fizetés egységesen br. 1900 Ft/óra.

Közép és hosszú távú karrier lehetőségek

Hosszú távon tervezünk gyakornok munkatársainkkal, alapvetően legalább fél évre szerződünk velük (jelenleg több, mint 50%-uk van nálunk legalább fél éve). A tehetséges gyakornokoknak az egyetem elvégzése után főállásban is van lehetőségük a banknál maradni. Középtávon is profitálnak belőle, mivel más területre is rotálhatnak ezzel még szélesebb rálátást szerezve a banki működésből. Célunk az utánpótlás biztosítása, hisszük, hogy Te vagy a kulcs, mi pedig biztosítunk mindent, ami szakmai tapasztalatszerzésed elősegíti. Ősszel pedig elindítjuk START+ pályakezdő programunkat, mely egyedülálló fejlődési lehetőséget tartogat számukra is.

Mitől jó választás a fiatalok számára?

Kiemelkedően nagy létszámban és sokszínű munkakörökben, rotációs lehetőséggel foglalkoztatunk nagyvállalati környezetben gyakornokokat, így biztosan mindenki talál az érdeklődésének és személyiségének megfelelő pozíciót. Nálunk mindent megtapasztalhat, amit a főállású kollégák is, csak kicsiben, ráadásul tavalyi adatok alapján minden harmadik gyakornokot át tudtunk venni főállásba. A társadalmi felelősségvállalást tekintve is támogatjuk kiteljesedésük (ESG-stratégiánkkal), valamint az elmúlt évek változásaira is aktívan reagálunk: a tavalyi évben gyakornokaink számára is biztosítottunk egyszeri összegben rezsitámogatást.

Hasznos linkek

A programban résztvevő fiatalok létszáma

400 fő körül ingadozik az aktuális gyakornoki létszám országszerte, ebből kb. 300 fő Budapesten, 100 fő pedig vidéken dolgozik. A tavalyi évben (2022-ben) 90 főt, az akkori létszám közel harmadát sikerült főállásba átcsatornáznunk, ami az előző évekhez képest is megnövekedett arány.

A program eredményessége

2023 januári adatok alapján gyakornokaink átlagosan 8 hónapot töltenek el nálunk, az állomány 10%-a legalább 1,5 éve dolgozik nálunk gyakornokként. 2022-ben összesen 90 gyakornokot sikerült főállásba átvennünk a bankon belül (előtte lévő évben 77 főt), így ezek a személyek valóban hosszú távon is profitáltak és a gyakornoki programból és nálunk lépnek be a főállásúak világába.

Hol tájékozódhatsz a programról?

  • Battlejungle – gamifikált közösségépítő platform (belső használatban, kizárólag gyakornokaink számára)
  • Online szabadulószoba gyakornokainknak (pl. karácsonykor Grincs-játék)
  • Gyakornoki belső levelezési lista 🡪 rendszeres edm-ek, hírlevelek, tájékoztatók
  • Gyakornoki belső Sharepoint oldal, intranetes tájékoztató felület
  • Vállalati Facebook, Instagram, LinkedIn oldalak
  • Zyntern karrierportál
  • Online meetupok szervezése, állásbörze-részvételek… stb. 

Galéria

Tetszik a programunk?Szavazz ránk!

Ha tetszik a pályakezdőknek szóló programunk és szívesen dolgoznál nálunk, szavazz ránk a Zynternship Awards-on!