Milyen idegesítő kollégákkal találkozol fixen, amikor munkába állsz? És vajon melyik típusba tartozol Te? Most minden kiderül!

A munkavállalás nagy váltás, minden fiatal életében! Az első munkahetek során nem csak a feladatainkkal és munkakörnyezetünkkel, de rengeteg új emberrel is megismerkedünk. Most összegyűjtöttünk néhány embertípust, akivel minden valószínűség szerint együtt kell majd dolgoznod pályafutásod során! A tesztet pedig az oldal alján találod!

A főnök komplexusos munkatárs

Önelégült főnök figura bársonyszéken

Ezt a típust onnan ismered fel, hogy a hatalmas egója alig fér be az ajtón. Akár ő a főnököd, akár nem, folyamatosan parancsolgatni fog. Olyan, mint a munkahelyi anyukád. Minden helyzetben ő akar döntést hozni, meetingeken pedig ő beszél a legtöbbet. Szívesen felhívja a figyelmet mások gyengeségeire és meglehetősen nyersen fogalmaz. Természetes ő maga nehezen viseli a kritikát. Az azonban vitathatatlan, hogy tanácsadásban és problémamegoldásban rendkívül tehetséges. Ha valami porszem kerül a gépezetbe, ő lesz az, aki megoldja a problémát.

A munkamániás

Munkamániás férfi evés közben laptopozik és telefonozik

Onnan ismered fel, hogy hajnali kettőkor még lazán érkeznek tőle e-mail-ek. Keveset alszik, nem nagyon él szociális életet, azonban rengeteget dolgozik. Ő érkezik először az irodába és általában ő is indul haza utolsóként. Ismertető jele ezen kívül, hogy kizárólag munkával kapcsolatos dolgokról lehet vele beszélgetni, senki se tud róla személyes infókat. Vele felvenni a versenyt nem lehet és nem is érdemes. Szinte egy személyben viszi a céget a hátán, hétvégén sem kizárt, hogy a munkával foglalkozzon. Bár nem ő a legjófejebb munkatárs, megbecsülni mindenképp meg kell.

A mókamester

Nyelvkiöltős, bolondozós lány

A Móka Mikit egyszerű felismerned, a rettentő kínos haverkodós stílusáról és arról, hogy ő nevet leghangosabban a saját viccein. Mindenkivel igyekszik jóban lenni, személyeskedő humora van és gyakran kérdez nem irodába illő témákról. Hajlamos a prank-ekre, vagyis szereti “megviccelni” kollégáit. Ez a cuccok elrejtésétől, akár nagyobb szabású átverésekig terjedhet. Hangos, imád a figyelem közzéppontjában lenni. Igazából a csapat lelke, nélküle unalmasak lennének az irodai mindennapok.

A döntésképtelen munkatárs

Se hall, se lát, se nem beszélő kollégák laptopok előtt

Minden munkahelyen van olyan ember, aki képtelen egyedül bármilyen feladatot megoldani. Onnan ismered fel, hogy sose dolgozik egyedül a sarokban. Percenként megerősítésre van szüksége, azt se tudja eldönteni mit ebédeljen. Mindig kedves, mosolygós, könnyű vele jóban lenni, csak ne kelljen közös projekten dolgozni vele. Az intézkedés nem az ő asztala, utál telefonálni, e-maileket írni. Sose bízz rá semmilyen eseményszervezést! Természetesen az önállóság teljes hiánya probléma, ugyanakkor minden irodába kellenek végrehajtó emberek! Szereti az egyértelmű utasításokat és bírja a monotonítást. Pont ezért elengedhetetlen tagja vagy a csapatnak!

A majrézós munkatárs

Ideges lány pánikol

Ő az a munkatárs, aki állandóan katasztófát kiált. A legkisebb zökkenőt is végítéletként fogja fel és bepánikol a váratlan helyzetektől. Állandóan panaszkodni és stresszel, ritkán látni mosolyogni vagy nevetgélni. Saját idegállapotát igyekszik másokra is átragasztani, egy nagyobb határidő előtt mindenkit a halálba idegesít a megfelelési kényszerével. A jó hír viszont, hogy pont a stresszelős természete miatt mindig pontos és precíz. Valamint addig piszkálja a kollégákat, amíg azok be nem fejezik a saját részüket. Nagyon fontos része a csapatnak, nélküle lassabban haladnának a feladatok, ugyanakkor néha egy mély levegő vagy nyugtató tea rá férne!

A káosz király

Szétszórt lány rendetlen asztalon jegyzetel

A munkahely rezidens szétszórtja! Rendetlen, sose tudja épp milyen határidők vannak, vagy milyen projektek. Sose találja a megfelelő mappát a gépén és az asztalán uralkodó káosz sem épp imponáló. Gyakran kell segítséget kérnie a kollégáktól és minden irodai info hozzá jut el legutoljára. Ne lepődj meg, ha 6 hét után se tudja még a nevedet, vagy ha fél órát késik egy meetingről. Azonban rendkívül kreatív és az új ötleteivel, meglátásaival rengeteg értéket teremt a cég számára. Nyugodt, kedves természetével és csodás ötleteiddel elengedhetetlen része vagy a csapatnak! Tulajdonképpen ő a munkahelyi hóbortos nagybácsi.

Az irodai tolvaj

Szendvicset majszoló munkatárs

Van a gyűjtögető típus. Ha előveszel egy csomag rágót, azonnal megjelenik! Sosincs tolla, papírja, esernyője, stb. Azon se lepődj meg ha kieszi a kajádat a közös hűtőből. Cserébe ő is szívesen osztozik, nemcsak az anyagiakban, de a rivaldafényben is. Igazi csapatjátékos, sosem irigy vagy féltékeny, őszintén örül mások sikerének. Tulajdonképpen a munkahelyi hippi.

A pletyka királynő

Hallgatózó öltönyös munkatárs

Ezt talán nem is kell bemutatni, ő az, aki mindig mindenkiről mindent tud. Sőt, nem csak tud, de meg is oszt. Miatta áramlik az információ az irodában. Mindig mindenhol ott van, nem tudod lerázni, ha szaftos sztorit érez. Vigyázni kell mit mondasz neki, ugyanakkor sokszor miatta oldódnak meg felszín alatti konfliktusok. Nagyban hozzájárul a közösséghez, elvégre egy családban is mindig mennek a pletykálások. Izgalmasabbá teszi a monoton napokat!

Kíváncsi vagy melyik idegesítő munkatárs vagy Te? Töltsd ki rövid tesztünket és tudd meg mivel idegeled ki a kollégáidat!

Szereted a teszteket? Próbáld ki a milyen gyakornok vagy és milyen szakma illik hozzád quizünket is!

Ha pedig munkát keresel, regisztrálj oldalunkra és találd meg a pont Neked való állást! A legszuperebb gyakornoki és pályakezdő pozíciók csak Rád várnak!

Tetszett a cikk? Oszd meg!