2023-ban az egyik legnépszerűbb munkaadó a pályakezdők körében a Nestlé – derült ki a Zyntern.com Nagy Pályakezdő Kutatásából. Most elhozzuk neked a lehetőséget, hogy megismerd, milyen a Nestlénél dolgozni! Cziklin Veronikával, a Nestlé alá tartozó NESCAFÉ Brand Managerével beszélgettünk.

Milyen feladataid vannak a Nestlénél, mint Brand Manager?

A feladataim meglehetősen sokrétűek. Egyrészt én felelek a teljes NESCAFÉ instant kávé kategóriáért Magyarországon, emellett pedig régiós szinten is dolgozom a NESCAFÉ Mixekkel (NESCAFÉ 3in1 és NESCAFÉ Cappuccino). 

Ha röviden szeretném összefoglalni, magyarországi felelősségi körömhöz tartozik a márkaépítés és a termekportfólió kialakítása, amelyekhez stratégiai tervezésre, a fogyasztói trendek megértésére, illetve a társosztályokkal való szoros együttműködésre van szükség.

Az új termékek bevezetése és pozicionálása, marketingkampányok megtervezése és kivitelezése, az éves marketing budget kezelése, piaci és fogyasztói trendek elemzése, majd ezek mentén a lehetőségek kiaknázása, illetve veszélyek elhárítása szintén az én feladatom.

Marketing oldalon egy 3 fős csapattal dolgozom szorosan együtt. Egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy vezetőként motivált, szakmailag felkészült és összetartó csapatot alakítsak ki, megadjam számukra a szükséges szakmai támogatást és így támogassam őket a karrierjük további építésében.

Kooperació_egyuttmukodes

Meg tudnál osztani olyan közelmúltbeli marketingkampányt vagy projektet, amelyre különösen büszke vagy?

Mióta a márkán dolgozom, nem volt még két egyforma projekt vagy kampány, mindegyikre van okom büszkének lenni, így nehéz választani.

Néhány évente indulnak olyan projektek, amelyek kifejezetten ritkaságnak számítanak. Ilyen volt legutóbb a nescafe.hu teljes megújulása is, amelyre azért vagyok különösen büszke, mert Magyarország volt a világ vezető piacainak egyike, ahol a projekt elstartolt. Gyakorlatilag elsőkként “jártuk ki az utat” egy relatíve kicsi csapattal. A hatékony projekt management, munkavégzés, valamint a stakeholderek felé való megfelelő kommunikáció tette lehetővé, hogy sikerült időben elindulni a weboldallal. Az összes tartalmat mi lokalizáltuk és ellenőriztük, a funkciókat magunk teszteltük, mindezt rendkívül rövid időn belül. 

A projekt mellett általánosságban is ki kell emelnem a NESCAFÉ csapatot. Nap, mint nap elképesztő agilitásról és professzionális hozzáállásról tesznek tanúbizonyságot a folytonosan változó körülmények és párhuzamosan futó sok-sok projekt ellenére is. Büszke vagyok arra, hogy olyan kollégákkal dolgozhatok, akiket a kihívások nem megijesztenek, hanem motiválnak, és akik nem ismernek lehetetlent.

Vannak-e olyan csapatépítő tevékenységek, események vagy hagyományok, amelyek hozzájárulnak a pozitív irodai kultúrához?

A Nestlé életében a bizalmi légkör és a csapatok építése, fejlesztése fontos szerepet játszik, így nagy hangsúlyt fektetünk erre.  A „felülről szerveződő” céges események (pl. Nestlé nap, karácsonyi ünnepség, közös reggelik, ruhacsere program és még sok más) mellett szerintem szuper, hogy a gyakornokoknak is van egy közös csapata, ahol saját projekteket valósíthatnak meg. Extra események is szerveződnek, mi a NESCAFÉ marketing csapatával például legutóbb szabadulószobás programon voltunk.

Le tudnád írni, milyen típusú mentorálásra vagy útmutatásra számíthatnak a pályakezdők a cégnél?

A Nestlé kultúra alapvető része, hogy próbálunk segíteni egymásnak, így adott kérdésekben a vezetőtől és a kollégáktól is lehet segítséget kérni. Hosszabb távú és rendszeres mentorálásra is van lehetőség, tényleg csak attól függ, kinek mire van szüksége. Nekem is van más kategórián dolgozó mentorom, illetve én is mentorálok más kategóriáról kollégát.

Mi az az egy tanács, amit fiatalabb önmagadnak adnál, amikor a Nestléhez érkeztél?

Talán klisésnek hangzik, de szerintem ez a legfontosabb: Próbálj meg úgy bánni másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Hogyan jellemeznéd a Nestlé kultúrát egy mondatban?

A Nestlé olyan, mint egy család, amiben mindenkire egyformán számítunk és odafigyelünk.

Mi a kedvenc részed az irodában?

Az iroda elhelyezkedése és környezete fantasztikus, a kilátás mesés, valamint a sportolóknak van a közelben elérhető konditerem is 🙂

Milyen tanácsot adnál azoknak a jelentkezőknek, akik szeretnének kitűnni a Nestlénél gyakornoki és pályakezdő pozíciókat betöltő jelentkezéskor és interjúk során?

Számomra nagyon fontos a jelentkezőkben, hogy merjenek kommunikálni, megmutatni önmagukat, elmondani, milyen céljaik vannak, mi fontos számukra szakmai fejlődés és a vezető szempontjából. Minden pozíció összetett, ezért csak így tudjuk biztosítani, hogy a megfelelő helyre kerüljenek, ahol meg tudják magukat valósítani és hozzájuk passzoló feladatokkal tudnak foglalkozni.

Ha tetszett, amit olvastál, nézz körül a Zyntern blog többi tartalma között is! Karriertippek, tudásbázis és szórakozás egy helyen!

Tetszett a cikk? Oszd meg!