Vajon milyen lehet a 2023-as év egyik legvonzóbb munkaadójánál dolgozni? A Zyntern Nagy Pályakezdő Kutatásában, amelyet 3500 fiatal segítségével készítettünk el a Magyar Telekomot a második legattraktívabb munkahelynek választották. Limitált blogsorozatunk jelen részében Balázs Bence marketing gyakornok mesél nekünk feladatairól és a Telekomos életérzésről.

Miért választottad a Magyar Telekomot gyakornokságod helyszínéül?

Nem volt kérdés, hogy a Telekomnál leszek gyakornok. Tavaly nyáron a Kraft Kreátor Programba jelentkeztem először, és azóta is aktívan benne vagyok , de már a Kraft Agency tagjaként. Ez idő alatt számos izgalmas projektben vehettem részt, és sok Telekomos kollégát ismertem meg, főleg marketing és rendezvény területről, köztük gyakornokokat is. Nagyon tetszett az a magas szintű felhatalmazás és szabadság, ami a mindennapi munkát jellemzi.

Mik az elsődleges feladataid és felelősségeid, mint marketing gyakornok?

Marketing kommunikációs gyakornokként, elsődlegesen a fiatalokat támogató és célzó Telekom Kraft projektjeiben veszek részt, továbbá a Telekom saját, tartalomgyártó csapatának, a Kraft Agency működését és feladatait támogatom. Ez különböző social media tartalmak (főleg videók) kitalálásától kezdve, a megvalósításán és leforgatásán át, kiértékelésükig tart. Feladataim közé tartozik a forgatás leszervezése, a stábbal való egyeztetés, script írás, szereplők leszervezése, és az igénylő területtel való folyamatos egyeztetés, az elkészült tartalom velük való jóváhagyása, publikálása és visszamérése is.

Mi a kedvenc részed/feature-öd az irodában?

Egyértelműen a tetőterasz a kedvencem, a futópályával, nagyon szeretem a panorámás helyeket és onnan csodálatos a kilátás.

Meg tudnál osztani olyan közelmúltbeli marketingkampányt vagy projektet, amelyre különösen büszke vagy?

Az idén talán a szeptemberi Apple iPhone 15 bevezetéséhez kapcsolódó social kampányra vagyok a legbüszkébb, ami egy kincsvadászat aktivitás volt. Nem csak a Telekom social felületein (Instagram, TikTok) értünk el kimagasló számokat, de hála a videós tartalmainknak rengeteg embert sikerült megmozgatni, az országban több százan keresték a nyereményeket. Ebbe a projektbe egyaránt kapcsolódtam be gyakornokként és kreátorként is, hatalmas élmény volt.

Hogyan viszonyul a vállalat a távmunkához és a rugalmas időbeosztáshoz? Össze tudod egyeztetni a tanulással?

Ahogy már említettem a nagyfokú szabadság volt az egyik legszimpatikusabb, amit a Telekom gyakornoki pozíciója kínál. Nem csak a tanulást, de más tevékenységeimet is könnyen össze tudom egyeztetni a munkával, a sportolást a székházban található edzőterem még segíti is. Egy-két személyes megbeszélést  leszámítva teljes mértékben én osztom be az időmet és azt is, hogy hol végzem a munkát. Én főleg bentről dolgozom, mert így hatékonyabbnak érzem magam, de teljesen rendben van a home office is.

Vannak-e olyan csapatépítő tevékenységek, események amelyeket élveztél és kiemelnél?

Kreátorként lehetőségem volt számos kollégáknak és ügyfeleknek szóló rendezvényen és fesztiválon részt venni, továbbá már másodjára lehettem ott az egyik legnagyobb belsős eseményünkön, a Magentalanden. Nagyon szeretem ezeket az eseményeket, mindig jó, kicsit hétköznapibb helyzetben találkozni a kollégákkal és ilyenkor van lehetőség még jobban megismerni őket.

Szerinted mi az a tulajdonság, amivel rendelkezned kell Telekomosként?

Mivel minden projekt csapatokban megy, fontos a nyitottság és a csapatszellem. Továbbá szerintem még a proaktivitás is nagyon fontos. 

Érdekel, mi a helyzet más legjobb munkahelyeken? Olvasd el Cziklin Veronikával (Nestlé) és Baczoni Gergellyel (Audi Hungaria) készült interjúinkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg!