Exkluzív blogsorozatunk következő részében Barabás Eszter mesélt nekünk múltjáról, az ALDI-s munkakultúráról, és végre választ kaphattunk a mindenkit égető kérdésre: Mit is csinál egy projekt menedzser?

Milyen területen dolgozol, és hogyan kerültél a céghez?

2020 júliusában kerültem az ALDI-hoz regionális értékesítési vezetőként. Betanulást követően egy évig 5 üzlet irányításáért feleltem Pest vármegyében, majd 2022-ben kaptam egy lehetőséget, hogy projekt menedzserré váljak. Az első projektjeim között szerepelt a fesztiválüzletek kialakítása, a zöldség-gyümölcs bútorok cseréje, illetve a merchandising. Itt az üzletek dekorációjának tervezésére, kialakítására, új bolti berendezések/árukihelyezési bútorok fejlesztésére kell gondolni..

Jelenleg az üvegvisszaváltás bevezetéséért vagyok felelős, illetve én vagyok a csapatunk HR felelőse, így többek közt az új kollégák betanulási terveinek elkészítése is hozzám tartozik, illetve személyes témákban engem kereshetnek. 

Mik azok az alapvető készségek, amikre szüksége van egy projekt menedzsernek? 

A jó szervezőkészség és problémamegoldási készség alapvető. Fontos, hogy átlássuk a projektet, csak így tudjuk a lehető legtöbb részletet átgondolni, és az is szükséges, hogy előre tudjunk tervezni. Kiemelném még a jó kommunikáció szerepét – a projektek folyamán több társosztállyal kell együtt dolgozni.

Hogyan jellemezéd az ALDI kultúrát három szóban? 

Családias, segítőkész, rugalmas.

Hogyan viszonyul a vállalat a távmunkához és a rugalmas időbeosztáshoz?

A home office szabályozás az ALDI-nál osztályonként változik. A mi területünkön havi 10 nap otthoni munkavégzés lehetséges.  A héten általában egy-két olyan nap van, amikor valamilyen személyes részvételt igénylő megbeszélés miatt optimálisabb az irodában dolgozni. Alapvetően a home office jól működik. Mindenkinél előfordul, hogy egy délutáni időpont miatt előbb el kell hagynia az irodát, de ezt vagy előtte, vagy utána be tudja pótolni.

Milyen kihívást jelentő szituációk merülhetnek fel egy projekt menedzser munkája során? 

A legtöbb projekt nemcsak az ALDI-tól függ, hanem számos külső tényezőtől is. Vannak jogszabályok, amiket értelmezni kell, külsős partnerekkel kell együtt dolgozni, így sokszor meghatározó, hogy a partnertől milyen gyorsan kapunk információt, illetve az milyen minőségű. Néha nehéz előre látni és tervezni. Előfordulnak olyan helyzetek is, amikor gyorsan kell cselekedni, így fontos a kreatív gondolkodás, és a felkészültség a cselekvésre. A projektmenedzsernek vezetnie kell a csapatot, majd visszaellenőrizni őket, így ha valaki nem végzi el a kiadott feladatot, akkor konfliktusok adódhatnak, amelyeket szintén kezelnünk kell. Kihívást jelent az is, ha valaki rosszul értelmezi a megbeszélt feladatot, témát, de egy jó menedzser az ilyen helyzetekre is felkészül és rugalmasan reagál. 

Vannak-e olyan különleges csapatépítő tevékenységek, események vagy hagyományok, amelyek hozzájárulnak a pozitív irodai kultúrához?

Minden évben szervezünk egy csapatépítőt, ilyenkor közösen szervezzük meg a programot. Ezek mindig nagyon jól sikerülnek. Emellett karácsony előtt szoktunk ajándékozni egymásnak egy közös reggeli keretében. Az ajándékozás előtt minden csapattag húz egy cetlit, amin a csapat egyik tagjának neve áll, és verset kell írni arról a személyről, majd a vers alapján találja ki a csapat, hogy kiről van szó. Ilyenkor mindig egy kicsit jobban meg kell ismerni az érintett személyt. 

Mi a kedvenc részed/feature-öd az irodában?

A konyha, ahol a Projektmenedzsment osztály hétfő reggeli megbeszéléseit tartjuk egy kávé, tea vagy valamilyen reggeli mellett. Mindig fel van töltve gyümölcsökkel, zöldségekkel, illetve a hűtőből is lehet válogatni a reggelihez, így minden adott egy jó hangulatú és hatékony megbeszéléshez.

Milyen tanácsot adnál azoknak a jelentkezőknek, akik szeretnének kitűnni az ALDI-nál gyakornoki és kezdő pozíciókat betöltő jelentkezéskor és interjúk során, ha erre a területre szeretnének specializálódni?

Mindenképp fontos, hogy motivált, de emellett alázatos legyen a jelentkező. Fontosnak tartom, hogy jó szervezőkészséggel rendelkezzen, illetve gyorsan tanuljon. Ebben a pozícióban sok kutatómunkát kell végezni, így fontos, hogy el tudjon mélyülni feladatokban, majd a megszerzett ismeretet hasznosítani tudja a projekt operatív részében. 

Tetszett, amit olvastál? Nézz körül a Zyntern további cikkei között, és tudj meg belsős információkat a Nestlé, az Audi Hungaria, és Magyar Telekom háza tájáról is!

Tetszett a cikk? Oszd meg!