Miért éri meg esettanulmányi versenyre benevezni és pontosan hogyan is néz ki egy ilyen megmérettetés? Most mindent megtudhatsz!

Fiatalok dolgoznak együtt

Ismerős az a probléma, hogy friss diplomával a kezünkben és lelkesedéssel a szívünkben besétálunk egy állásinterjúra, ahol a HR-es első kérdése, hogy miért nincs szakmai tapasztalatunk? Ez meglehetősen igazságtalannak tűnhet, azonban nem kell megijedni, mert erre az örökzöld problémára több megoldás is létezik. Az első, hogy részmunkaidős állást vállalsz az egyetem mellett. A második, hogy olyan szakmai gyakorlatos helyet találsz, ahol nem csak a professzionális kávéfőzési technikákat sajátítod el. A harmadik, hogy valami komolyabb feladatkörrel bíró szerepet vállalsz valamilyen diákszervezetben vagy szakkollégiumban. Ezeken kívül pedig van még egy kevesebb energiabefektetést igénylő út: a tanulmányi versenyek. 

Miért éri meg? 

Beírhatod a CV-dbe

Az a rossz hírünk van, hogy ma már egy friss ropogós diploma nem feltétlenül elég egy jó állás megszerzésére a  munkaerőpiacon. Tudtad, hogy egy HR-es átlagosan egy percet szentel egy önéletrajza? Abban az egy percen pedig egy dologra kíváncsi, hogy miért vagy te alkalmasabb, mint a többi jelölt. Ahhoz, hogy kitűnj a tömegből valami pluszt fel kell, hogy mutass és erre remek lehetőséget nyújt egy esettanulmányi verseny. Még csak helyezést se kell elérned feltétlenül, ahhoz, hogy kijátszhasd a case study kártyát. Ezzel nem csak azt bizonyíthatod, hogy bulizáson kívül mással is foglalkoztál az egyetemi évek alatt, de a proaktivitásodról és szakmai felkészültségedről is meggyőződhetnek.  

Beindíthatod vele a karriered

Egy esettanulmányi versenyen megvillanthatod szakmai tudásodat és bevágódhatsz az esetadó cégek vezetőinél. Ha jól teljesítesz, akár szakmai gyakorlatos vagy gyakornoki helyet is bebiztosíthatsz magadnak.

Diákok dolgoznak az esettanulmányi versenyen
They preparing a project in library

Valódi szakmai problémákkal találkozhatsz

Ellentétben a legtöbb egyetemi óráddal, egy ilyen verseny alkalmával valódi, cégek által írt esetekkel találkozhatsz. Olyan problémákat oldhatsz meg, amivel a jövőbeni munkahelyeden nap, mint nap szembe találkozhatsz. Másrészt a szakma legjobbjaitól kaphatsz személyes visszajelzést munkádra, amiből rengeteget tanulhatsz. Ez aztán a gyakorlatias tanulás.

Fejlesztheted a soft skilljeidet

Nemcsak a problémamegoldó- és íráskészségedet de a prezentáláshoz szükséges soft skilleket is fejlesztheted egy ilyen versenyen. Szuper gyakorlás a későbbi szakdolgozatod elkészítéséhez is, ezek után gyerekjáték lesz bármilyen akadémiai anyag összeállítása. 

Nem mellesleg pedig pénzt is nyerhetsz

Ha a szakmai érvek nem is hatottak meg, azért a pénzdíjtól lehet neked is megjön a motivációd. Több százezer forintos nyeremény vár téged a dobogó felső fokán.

Mi a verseny menete? 

A Zyntern.com Állásportál csapatával immáron harmadik alkalommal rendezzük meg az ország legnagyobb hazai online esettanulmányi versenyét! A tavalyi évben 400+ fiatal szállt versenybe a több százezer forintos nyereményért és szakmai tapasztalatért! Idén az OTP Bank és a Güntner-Tata eseteivel találkozhattok.

Hogyan is néz ki egy ilyen verseny?

  • A járványra való tekintettel a verseny teljes egészében online zajlik.
  • 3-6 fős csapatokban tudtok jelentkezni 2021. október 15-ig.
  • Oldjátok meg a vállalati feladványokat egy vagy két kategóriában és prezentáljatok a szakmai zsűri előtt. 
  • Kategóriánként 500 000 Ft pénzdíj és szakmai gyakorlati lehetőségek várnak Rátok! 
  • Ha a vírushelyzet engedi a nyereményeket egy hivatalos díjátadó ünnepség keretében személyesen vehetitek át. 

Kategóriák:

Zyntern Case Study Challenge 3.0

Business Development Kategória

Szekció partnerünk: OTP Bank

Tervezd meg a JÖVŐ BANKJÁNAK IT GYAKORNOKI PROGRAMJÁT, saját ötleteid alapján, ahol a fiatal tehetségeket változatos, egyedi fejlődés várja, egy olyan program keretében, amiben te is szívesen részt vennél!

Fenntarthatóság/ Sustainability Kategória

Szekció partnerünk: Güntner-Tata

Hogyan érvényesülhetnek és teremthetnek értéket az ENSZ által meghatározott Fenntartható Fejlődési Célok, az SDG-k egy vállalat életében? Tervezzetek megoldásokat, tűzzetek ki célokat és készítsetek saját akciótervet a Güntner-Tata számára!

Te jelentkeznél? 

Tudj meg többet az idei Case Study Challenge 3.0-ról és jelentkezz barátaiddal! 

Tetszett a cikk? Oszd meg!