A nyár a fesztiválokról és az önfeledt kikapcsolódásról szól. Sajnos ehhez nem kevés pénz is kell. A Zyntern most megmutatja, hogyan kombinálhatod a kellemest a hasznossal, hogy egy feledhetetlen nyarad lehessen!

A covid-szezon után ismét fellendülni látszik a nyári pezsgés. Annyi fesztivált jelentettek be idén, hogy a legutóbbi Zyntern fesztivál ajánlóban alig győztük őket összeszámolni! Azonban sajnos nem csak emiatt kell matekoznunk… A 2000 forintos lángosok korában komoly anyagi csődbe vihet minket a fesztiválozás, pedig most vagyunk fiatalok, most kéne élnünk! Mit lehet hát tenni ilyenkor? Például elmehetünk fesztiválra dolgozni!

fesztiválon dolgozó fiatalok mosolyognak

A fesztiválos meló nem csak pultozásból áll

Népszerű tévhit, hogy a fesztiválos munka egyet jelent a hajnalig tartó pultuzással. Persze, a fesztiválokon elfogyasztott szeszesital mennyiség miatt rendkívüli szükség van pultosokra, de számtalan egyéb lehetőség közül válogathatsz! A parkoló felügyeletétől és koordinálásától kezdve, az elsősegélynyújtáson át, a tolmácsolásig bezáróan csomó olyan feladatkör létezik, amely passzolhat személyiségedhez. A lényeg, hogy legyen aktív hallgatói jogviszonyod, mivel a fesztiválos melók nagyrészt iskolaszövetkezeteken keresztül kerülnek lebonyolításra. És hogy miért is éri meg mindebbe belevágni? Ugyan tavaly már összeszedtünk 7 érvet az fesztiválönkéntesség mellett, de sosem elég hangoztatni mennyi mindennel gazdagodhatsz, ha belevágsz! Ráadásul az önkénteskedéshez képest, itt fizetnek a munkádért!

Kezdjük az anyagiakkal

A fesztiválos melókból nem fogsz meggazdagodni, arra ott vannak a Zyntern gyakornoki és frissdiplomás állásai. A fizu arra elég, hogy úgy bulizhasd végig a nyarat, hogy ne kelljen folyton pénzt kérned anyuciéktól. Hogy pontosan mennyi pénzt kereshetsz, az nagyban függ a munkakörtől, és hogy melyik fesztiválra látogatsz el. Az alapfizetés mellett extrákkal is gazdagodhatsz. Ingyenesen juthatsz hozzá a bérlethez és a kempinghez, valamint biztosított számodra a meleg étkezés és a frissítők.

Felbecsülhetetlen tapasztalatok

A rendezvényszervezés népszerű szakma, ellenben kevesen tudják, hogy nem csak önfeledt szórakozásból áll. Te azon kevesek közé tartozhatsz, akik betekintést nyernek a kulisszák mögé, és olyan tapasztalatokat szerezhetsz, mint sehol máshol! Nem olyan egyszerű felállítani egy színpadot és beüzemelni a fény- és hangtechnikát, mint azt az ember hinné. Bármilyen jól beszéled az idegen nyelveket, az alkohol és a fesztiválhangulat soha nem látott szituációk elé állíthat. Ha csak egy napig részt veszel a beléptetés megszervezésében, többé egy szórakozóhelyet sem fogsz szidni emiatt. A fesztiválos munka komoly szakmai tapasztalattal gazdagítja önéletrajzodat. Sőt, ha kimagasló teljesítményt nyújtasz, és ez főnökeidnek is feltűnik, akkor megvan rá az esély, hogy legközelebb a hivatalos fesztiválszervező stáb tagjaként térhetsz vissza!

fesztivál munkák

Önfeledt bulizás és felejthetetlen élmények

A fesztiválmelósok nem 0-24-ben húzzák végig az egész hetet. Előre egyeztetett beosztások vannak, így nem maradsz le kedvenc fellépődről és csatlakozhatsz a baráti társaságodhoz. Cserélgetheted a nappali és éjszakai műszakokat, hogy a teljes fesztiválélményt kiélvezhesd. Akkor sincs gond, ha más barátod nincs lent, hisz a több száz főnyi diákmunkás vagy önkéntes közül biztos összehaverkodsz párral. Egy összetartó közösség részévé válhatsz, ahol bármikor bárkire számíthatsz. Megvan mindened, ami egy szuper fesztiválhoz kell: társaság, buli, pénz. Plusz a staffos igazolvánnyal eszméletlen jól lehet csajozni, pasizni!

pillanatkép a tömegről a koncert közben

A nagy hatalom nagy felelősséggel jár!

Ugyan fesztiválon vagy, de mellette dolgozol is. Ne akkor csapd szét magad a legjobban, amikor tudod, hogy pár óra múlva kezdődik a műszakod. A túlzásba vitt bulizás miatt könnyen a kerítés túloldalán találhatod magad.

Ha úgy döntöttél, belevágnál a fesztiválmelókba, nincs más dolgod, mint a Zyntern.com Állásportál keresőjébe beütnöd a fesztivál szót. Válogass a Sziget, a SOUND, a VOLT, a Strand lehetőségei közül, aztán már készítheted is a bőröndöt!

Tetszett a cikk? Oszd meg!