Facebook
LinkedIn
Email

Te is remegve várod már a fesztiválszezont, de jó lenne spórolni a jegyáron? Vagy egyszerűen csak szívesen ötvöznéd a munkatapasztalatot koncertekkel? Akkor jó hírünk van, mert a kedvenc nyári fesztiváljaid önkénteseket keresnek! A Zyntern.com Állásportál segít a nyári szüneted kimaxolásában! Ha nem az otthoni ventilátor előtt tervezed tölteni a nyarad, és nem esik nehezedre idegenekkel szóba elegyedni, akkor ez a neked való lehetőség!

A vírushelyzet miatt egy ideig úgy tűnt, idén kimarad a fesztiválok nyújtotta szabadság élménye. Mindenki legnagyobb örömére azonban valószínűleg mégiscsak lesz lehetőségünk tombolni a színpadok lábánál! Ha megspékelnéd valami újjal az idei koncertmaratont, erre egy remek lehetőség az önkénteskedés! Lássuk, miért éri meg egy fesztiválon a tomboláson kívül mást is csinálni.

1. Betekintés a kulisszák mögé

Fesztiválozni szimplán vendégként teljesen más élmény, mint önkéntesként. Az utóbbi esetében nemcsak megtapasztalod, hanem részesévé is válsz a fesztiválnak. Betekintést nyersz a kulisszák mögé, segíted a fesztivál lebonyolítását, megvalósítását. Ha úgy érzed, hogy már mindent kipróbáltál, amit egy fesztivál nyújthat neked, akkor lépj szintet, és válj bulizóból szervezővé!

2. Hasznos munkatapasztalat

Hiányos a szakmai tapasztalat rész az önéletrajzodban? Akkor itt a remek lehetőség, hogy az iskolapadban szerzett tudásodat kiegészítsd valódi élményekkel! Ráadásul, ha vonz a rendezvényszervezés, vagy a hangtechnika világa, komoly szakmai tapasztalattal is felvértezheted magad.

3. Szuper közösség

Az is hozzáad az élményhez önkéntesként, hogy rengeteg új embert ismerhetsz meg: mivel együtt dolgoztok, bőven lesz időtök, hogy megismerjétek egymást, a csapatépítésekről nem is beszélve. Bár a koncerteken ugrálva is remekül lehet kapcsolatokat építeni, egy összetartó csapat tagjának lenni egészen más érzés.

Az önkénteskedés során nem csak a többi önkénteshez, hanem a mentorokhoz és a koordinátorokhoz is fordulhatsz, akik folyamatosan segítik az önkéntesek munkáját. Nem csak munkával kapcsolatban kereshetitek őket, de bármikor számíthattok rájuk! Legyen szó akár lelkisegélyről, vagy laza csevegésről kikapcsolódásként, mindig van kihez fordulni!

4. VIP terasz, kicsit másképp

A fesztivál önkéntesek közös tere a Fesztivál Önkéntes Bázis, ahol napközben, amikor megfárad az ember, le tud ülni a sörpadokra, és a barátaival, vagy akár addig ismeretlen önkéntestársakkal át tudja beszélni, kivel mi történt az előző este, vagy a legutóbbi műszakban. A kávé és tea adott, mely regenerálja az átbulizott éjszakázásban megfáradt testet. A biztosított napi egy étkezés pedig egyszerre kíméli a pénztárcádat és építi a közösséget. Hiszen nincs is jobb, mint ebéd közben kibeszélni a legvadabb koncerteket a haverokkal!

5. Soft skillek fejlesztése

Az önkéntesek dolga nem csak abból áll, hogy napi 6 órában vigyáznak a rendre, hanem sokan megállnak útbaigazítást kérni tőlük. Az sem ritka, hogy egy-egy fesztiválozó társaságra vágyik, ezért odamennek hozzájuk beszélgetni, amíg műszakban vannak. Tehát rengeteg új embert ismerhetsz meg munka közben, fejlesztheted a kommunikációs készségeidet, sőt, akár a nyelvtudásodat is megvillanthatod. A cégeknél külön plusz pont lehet, hogy csapatban dolgoztál, ugyanis a kooperációs készségek egyre fontosabbak a munkaerőpiacon.

6. Mindig van kivel koncertre menni

A fesztiválozás élménye sokkal másabb, ha önkéntes az ember, hiszen nem egy 4-6 fős bandához tartozik, hanem egy többszáz fős csapathoz! Ha nincsenek is feltétlen ismerőseid a fesztiválon, van kivel lógni, nem csak napközben, hanem este is, ha elindul a buli. Nincs többé olyan, hogy a társaságod fáradt, vagy másik koncert érdekli őket! Mindig lesz ismerős arc a tömegben és találsz magadnak valakit, aki hozzád hasonlóan éli a bulit!

7. Felejthetetlen élmények

A korábbi önkéntesek visszajelzései magukért beszélnek. Ez a program neked szól, ha egy élménydús nyárra vágysz!

„Rengeteg fantasztikus embert ismertem meg, az legtöbb munkatársammal jól kijöttem, élveztem a külföldi fesztiválozókkal való kommunikációt munka közben. Idén voltam először önkéntes, és az egyik legjobb döntésem volt, hogy jelentkeztem, remélem jövőre is ott lehetek önkéntesként.”

Nincs mit kiemelni, az egész úgy volt király ahogy volt. Szuper volt a beosztásom, a csapat, akikkel dolgozhattam együtt egy csodás csapat volt, a mentorom akármikor a segítségemre sietett, ha kellett. A két önkéntes lány, akivel együtt dolgoztam a világ legjobb fejei voltak. A Global Village csapatától rettentő sokat tanultam, borzasztóan aranyosak voltak, szó szerint örömmel mentem be hozzájuk dolgozni. Köszi srácok! Egy élmény volt az egész ❤️”

Hogyan jelentkezz?

Ha elmúltál 18 éves és szívesen beneveznél egy ilyen felejthetetlen fesztiválélményre, akkor nincs más dolgod, mint a Zyntern.com oldalán keresztül jelentkezni! Legyen akár az Efott, akár a Strand fesztivál, vagy a B my Lake a te világod, nálunk mindegyiket megtalálod! Legyél ott 2020 legnagyobb bulijain!

Ha szeretnél munkát találni a nyári szünet alatt, akkor regisztrálj a Zyntern.com oldalára és találd meg a neked való állást!

Tetszett a cikk? Oszd meg!