Saját készítésű retró játékgép, isoboxos telefon kitapogatás, szelfi fal és Björn, a plüss medve – így mutatkozott be a fiataloknak a Nokia az idei Zyntern Karrier Zónában az EFOTT-on!

A Nokia neve még a Z generációs fiatalokban is felidézi a legstrapabíróbb nyomógombos telefonokat, amelyek közel 30 évig meghatározták a mobiltelefonok piacát. Azonban a vállalat az elmúlt 165 évben rengeteg változáson ment keresztül, végig megőrizve fiatalos lendületét. Ezt bizonyítja az is, hogy 2022-ben az EFOTT fesztiválon a Zyntern Karrier Zónában rengeteg izgalmas és szórakoztató játékkal várta az érdeklődő fiatalokat. 

Közismert márka új köntösben

A Nokia minden eseményen arra törekszik, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a cég jelenlegi tevékenységét, amire a fesztivál hangulat még kötetlenebb formában ad lehetőséget.  

“Azért tarjuk nagyon értékes lehetőségnek a fesztiválos kitelepülést, mert itt meg tudjuk szólítani a legfiatalabb korosztályt, akiket viszonylag nehezen érünk el, tekintve, hogy nincs olyan termékünk, amit meg tudnak venni a boltokban. A vállalat profilváltása nem feltétlenül épült be a hazai köztudatba, így kevés pályakezdő tudja, hogy a Nokia ma már nem telefongyártással, hanem a legmodernebb telekommunkációs hálózatok fejlesztésével foglalkozik“ – jegyezte meg Kiss Luca, a Nokia budapesti irodájának Local Culture and Brand Managere.

A budapesti irodában nagyjából 2300 kolléga dolgozik túlnyomó részben mérnöki és informatikai területen, de működik marketing, pénzügyi, logisztikai, beszerzési és egyéb részleg is. A fesztiválozók első kézből informálódhattak a karrierlehetőségekről és játékos módon tanulhattak a cég tevékenységeiről. 

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos állásbörzék? 

A legnagyobb különbség a közvetlen és fesztelen hangulatban rejlik, ami a fesztiválos kitelepülés sajátja. Az ide betévedő fiatalok szórakozni jönnek, és őszinte kíváncsisággal és nyitottsággal érkeznek a kiállítók standjaihoz. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének komoly, releváns érdeklődők, azonban egy sokkal könnyedebb légkörben találkoznak a cégek képviselői és a jelöltek. 

Nagy népszerűségnek örvendett például a saját készítésű retró játékgép. Ezt a hardver érdeklődésű kollégák a Garázslabor nevezetű műhelyben raktak össze hasonló kitelepülésekhez. A legnagyobb sikert azonban az isoboxos telefon felismerő játék aratta. A vállalkozó szellemű látogatók kitapogathatták, hogy melyik típusú régi Nokia telefon van a dobozban. Ezen felül autentikus finn környezetben lehetett Björnnel, a plüss medvével fotózkodni. Sőt, a történelem szerelmesei egy mágneses idővonalon járhatták be a cég 165 éves történetének fordulópontjait. 

Hol tájékozódhatsz a Nokiáról az EFOTT-on kívül?

Találkozhatsz velük budapesti és vidéki állásbörzéken, online versenyeken, de felkeresheted a Budapest specifikus karrier oldalukat vagy követheted az egyre aktívabb Facebook oldalukat is.

Karrier Zóna 2022-ben

A Zyntern.com a korábbi évekhez hasonlóan, de ezúttal sokkal grandiózusabb formában szervezte meg a Karrier Zónát, ahol a munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók lelkes és segítőkész munkatársakat ismerhettek meg, és első kézből kaphattak információt arról, hogy miért jó az adott cégnél dolgozni. 

Mindehhez csupán be kellett regisztrálni a Zyntern Beach Bárban. A regisztrációért cserébe a fesztiválozók egy hátizsákkal és egy Karrier Útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevél matricákat. A standoknál nem csak beszélgetni lehetett a helyszíni kollégákkal, hiszen minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitással. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani menő re-poharakra és italkuponokra.

Köszönjük, hogy idén is együtt szörföztünk a Karrier Zónában! Találkozzunk jövőre is!

Tetszett a cikk? Oszd meg!