Több ezer látogató, 13 cég, játékok, ajándékok és fesztelen employer branding az idei EFOTT fesztiválon! EFOTT Karrier Zóna- fesztiválos kitelepülés a toborzás jövője.

2020-ban elmaradtak a fesztiválok és állásbörzék, így igencsak megnehezült a munkáltatók dolga, akik keresik a közvetlen kapcsolatot a pályakezdőkkel. 2021 nyarán azonban ismét megrendezésre került az EFOTT Fesztivál, így a Zyntern.com Pályakezdő Állásportál, a korábbi évekhez hasonlóan, összehívta top partnercégeit és 4 napra bevette az EFOTT strandját! Hogy milyen volt a hangulat a Karrier Zónában és miért éri meg jobban egy fesztiválos kitelepülés, mint az állásbörzék? Most kiderül! 

Zyntern Karrier Zóna életkép

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos toborzási módszerek? 

Ahelyett, hogy feszengve, magassarkúban és önéletrajzzal a kézben kellene járni a standokat, papucsban, napszemcsiben és kötetlen hangulatban lehet együtt nevetni a cégek képviselőivel a strandon kialakított helyszínen. 

A Zyntern.com Állásportál nem hisz az unalmas karrierbörzékben, mert mindig tudnak valami jobbat! Így idén is felépült a Zyntern Karrier Zóna sportprogramokkal, fotófallal, VR szemüvegekkel, szimulátorokkal, játékokkal, hűsítő italokkal, töltőállomással és értékes ajándékokkal.

A munkáltatók most olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók megismerhették a legjófejebb kollégákat és első kézből tapasztalhatták meg, miért is jó az adott cégnél dolgozni. 

Így nézett ki a Karrier Zóna 2021-ben

13+1 kiállítóval (Cognizant, Knorr-Bremse, Samsung SDI, Codecool, Starbucks, OTP Bank, Officium, VEEVA, EPAM, Decathlon, EY, SMR, DMG MORI HEITEC Digital Kft., Exxonmobil, + Zyntern) lehetett idén 4 napon át találkozni a EFOTT strandján. A koncerthelyszínektől az EFOTT kisvonattal megközelíthető parton nem csak pancsolni és napozni lehetett, hanem álom munkára is lelni.

A Zyntern.com Állásportál regisztrációs standjánál indult a játék, ahol a résztvevők egy hátizsákkal és egy útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevélmatricákat. A standoknál nemcsak szóbaelegyedni lehetett a helyszíni kollégákkal, de minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitásokkal. A Cognizant DJ pultjából például mindig a legkirályabb zenék szóltak, az OTP Banknál hatalmas dobókockával lehetett tippmixelni, a Codecool pedig ingyen jégkásával kedveskedett a fesztiválozóknak. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani cool repoharakra és az italkuponokra.

 Fesztivál hangulat és szakmaiság 

Több, mint 3000 látogató járta végig a helyszínt, ezalatt nemcsak értékes ajándékokkal, de számtalan emlékezetes pillanattal is gazdagabb lett. Kipróbálhatta magát DJ-ként az EY-nál, autóversenyzővé avanzsálhatott az ExonMobil szimulátorában, vidámparkba csöppenhetett a VR szemüvegeken keresztül a Cognizant-nál. Ezen felül ügyességi játékokkal is játszhattak az Officium standjánál, életre kelthették a telefonjukat a Samsung töltőállomásán, csillámtetkót kaphattak a Veeva-tól, vagy ingyen fagyit a HEITEC-től. A játék végére nemcsak a látogatók hasa, de a vadiúj hátizsákjuk is megtelt értékes nyereményekkel: napszemüveg, frizbi, kézi ventilátor, power bank és még sok más hasznos ajándékkal. 

És hogy hol van ebben a szakmaiság? A cégek bemutatkozhattak, nemcsak saját arculatú standjaik, de egyedi bemutatkozó tábláik sgítségével. Képviselőik pedig rengeteg releváns fiatallal találkozhattak és beszélhettek, akár szakami lehetőségekről, nyitott pozíciókról, vagy a céges kultúráról. 

„Sok potenciális jelentkezővel találkozunk. Idevonzzák az érdeklődőket a színes-szagos dolgok és utána a képzésről is lehet velük beszélgetni, valóban érdeklődők, nyitottak a srácok” – fogalmazta meg tapasztalatait Csepeli Krisztina a Codecool Student Recruiter Managerre. 

Mindennek tetejébe még pool építésre is használható az esemény, voltak, akik saját quiz kitöltésével készültek, melyhez nyereményeket társítottak. Így értékes adatokra és email-címekre tettek szert, míg a kitöltők is kompenzálva érezték magukat. 

A Karrier Zóna tehát nem más, mint egy újragondolt, újhullámos toborzási eszköz. Egy olyan rendezvény, ahol fesztelenül, értékes időt tudnak együtt tölteni a piaci szereplők és az érdeklődők. Egyszerre empolyer branding, toborzási rendezvény és egy jó buli mind a kollégák, mind a fesztiválozók számára. 

Legközelebb gyere Te is! 

Fotók: Zolnai László, Gema Barnabás

Videó: Simon Dániel

Tetszett a cikk? Oszd meg!