Fesztiválhangulattal, töltőállomással, szerencsekerékkel és értékes nyereményekkel várta a Samsung az Efottozókat a Karrier Zónában!

A Covid19 megjelenése komoly kihívások elé állította a munkáltatókat és álláskeresőket egyaránt. A releváns jelöltekért folyó küzdelem azonban 2021-ben sem szűnt meg. Éppen ezért a HR szakembereknek mindig újabb és hatékonyabb megoldásokra van szüksége. A SAMSUNG SDI élen jár nem csak lítiumion-akkumulátor gyártásban, de a kreatív, közvetlen toborzásban is. Az idei EFOTT fesztiválon egy egészen új, fiatalos és közvetlen oldalát mutatta meg a világhírű cég magyarországi telephelye. Lássuk hogyan néz ki egy igazi fesztivál hangulatú toborzás a Samsungnál!

Mi is az a Karrier Zóna? 

A Zyntern Karrier Zóna nem más, mint egy újragondolt állásbörze. 2021 nyarán újra megrendezésre került az EFOTT Fesztivál, így a Zyntern.com Pályakezdő Állásportál, a korábbi évekhez hasonlóan, összehívta top partnercégeit és 5 napra bevette az EFOTT strandját! A koncerthelyszínektől az EFOTT kisvonattal megközelíthető parton nem csak pancsolni és napozni lehetett, hanem álom munkára is lelni. 

Játékos álláskeresés

A Zyntern.com Állásportál regisztrációs standjánál indult a játék, ahol a résztvevők egy hátizsákkal és egy útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevélmatricákat. A standoknál nemcsak szóbaelegyedni lehetett a helyszíni kollégákkal, de minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitásokkal. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani cool repoharakra és az italkuponokra.

SAMASUNG SDI csapatfotó az EFOTT Karrier Zónában

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos állásbörzék? 

A munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók megismerhették a legjófejebb kollégákat és első kézből tapasztalhatták meg, miért is jó az adott cégnél dolgozni. 

SAMSUNG SDI és az újhullámos toborzás

A Samsung SDI 2016 óta kizárólag lítiumion-akkumulátorokat gyárt elektromos és hibrid járművekbe. A világon még két ilyen gyár működik a Samsung SDI csoporton belül: Koreában és Kínában. Eltérően a másik két gyáregységtől, Gödön a teljes akkumulátor gyártási folyamat végbemegy. A folyamatosan bővülő gyárban jelenleg 5000 munkavállaló dolgozik, ezt a számot szeretnék megduplázni a cégvezetők.

„Toborzási céllal érkeztünk az EFOTT-ra! Mivel rengeteg szabad pozíciónk van, fontos, hogy minél több embernek meg tudjuk mutatni mivel is foglalkozunk. Kiemelt célcsoport számunkra a fiatal pályakezdők. Van gyakornoki programunk, ugyanis szeretjük kinevelni a saját vezetőinket. Jelenleg is keresünk mérnöki, HR, gyártásvezető, pénzügyi és még sok más területre jövőbeli kollégákat.”- fejtette ki Varga Rebeka HR asszisztens.

„4 hónapja adtuk át új, modern technológiával felszerelt épületünket, ahol megtalálható többek között egy étterem, kisbolt, edzőterem, pihenőhelyek, oktatási termek és egy 286 férőhelyes előadóterem is. Ezen kívül fontos lehet még, hogy munkavállalóink számára ingyenesen igénybe vehető céges buszjáratokat és munkásszállókat biztosítunk.”- tette hozzá Garamszegi Blanka tréning koordinátor.

Fesztiválhangulat és szakmaiság 

Bár több állásbörzén is megfordultak már a Samsung SDI csapatával, ez volt az első fesztiválos kitelepülése a cégnek. A helyszínen nemcsak megpihenni és kikapcsolódni, de telefont tölteni is lehetett. Igencsak nagy népszerűségnek örvendett a strandon a töltőállomás, rengeteg mobil kapott új erőre. Ám, ha valakinek játszani támadt kedve telefonjára várva, erre is volt lehetőség.

„Tableteken kitölthető kérdőívet hoztunk a fesztiválra, mely felépítésében olyan, mintha egy jelentkezési ív lenne a céghez. Az aktivitásért cserébe megpörgethetik a szerencsekerekünket és hasznos, stranhoz méltó nyereményeket nyerhetnek, például kézi ventillátort, strandtáskát vagy épp felfújható standpárnát. Hoztunk fémszívószálakat is, nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre. Ennek jegyében nemcsak olyan innovatív megoldásokat alkalmazunk, amelyek egy fenntarthatóbb jövőt biztosítanak társadalmunknak, de például 2019 tavaszáig 25 hektárnyi fát és cserjét ültettünk a telephelyünket környező településeken.”– hangsúlyozta Varga Rebeka.

Fiatal srác tölti ki a Samsung kérdőívét

De nem fukarkodtak a nagyobb értékű ajándékokkal sem, ugyanis minden nap végén sorsoltak a főnyeremények közül, okosórát, powerbanket vagy vezeték nélküli fülhallgatót. A nyeremények ürügyén pedig rengeteg potenciális jelölttel sikerült megismertetni a cég tevékenységét.  A barátságos, közvetlen hangulatot nemcsak a fesztiválozók, de a cég képviselői is örömmel fogadták. 

„Nagyon sok csillogó szemű fiatal fordult meg a sátorban. Az ajándékok bevonzzák őket és utána valódi érdeklődéssel fordulnak a cég felé, szívesen beszélgetnek a kollégáinkkal, akár a Samsung nyújtotta lehetőségekről, akár a jövőbeni terveikről.”- számolt be tapasztalatairól Garamszegi Blanka.

Ilyen tehát egy igazi újhullámos toborzási esemény: kreatív, fiatalos, barátságos és közvetlen!

Tetszett a cikk? Oszd meg!