A Zyntern.com megmutatta, hogy lehetséges nem is akárhogyan! Az EFOTT együttműködő partnereként Zyntern.com Karrier Zónát építettünk és 9 kiállító céggel közösen vártuk aktivitásokkal, álláslehetőségekkel, valamint inspiráló beszélgetésekkel a fesztiválozókat.

Közeleg újra a fesztiválszezon, ahová már a Z generáció tagjai is bérletet, napijegyet vásárolnak, hogy a kedvenc fellépőik dalaira bulizzanak. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, azaz EFOTT, kifejezetten a felsőoktatásban tanulók és pályakezdők fesztiválja, ahol a fiatalok közösen vehetnek részt nem csak az esti koncerteken, hanem a nappali programokon is.

Zyntern karrier zóna standja az EFOTTon
Zyntern Karrier Zone

Tavaly a Zyntern.com Karrier Zóna területén a Citi Karrier Színpad is helyet kapott, ahol pályaorientációs tanácsadás, multis és vállalkozói történetek mellett a Wellhello, a Honeybeast és a Margaret Island zenekarok tagjaival beszélgettünk első munkahelyekről és motivációkról.

beszélgetés a Zyntern karrier zónába
Beszélgetés a kedvenceiddel: Wellhello

A Karrier Zónába belépő, több mint 3000 látogató és kiállítócégek standjainál toporgó, 1500 regisztrált munkakereső igazolja, hogy még egy fesztiválon is meg lehet szólítani karrier témában a fiatalokat, ha megfelelő eszközzel tesszük. Az érdeklődést az egyedien kialakított helyszín mellett a a Zyntern.com és a kiállító cégek kreatív programjainak is köszönhettük. A Karrier Zónába belépő látogatók egy útlevéllel fedezték fel a cégek standjait és álláslehetőségeit.

Exxon mobil standja
Az Exxon standja

A fesztiválra a Bosch például jól brandingelt fúrógépes csocsóasztallal és virtuális gokart vezetéssel készült, a Tata Consultany Services óriás társasjátékkal, amíg az Exxon-nál fotózkodó fesztiválozók a fesztivál élmények mellett strandjátékokkal gazdagodhattak és VR játékokat tesztelhettek.

csócsózó fiatalok az EFOTTon
A Bosch csocsóasztala

Mérnök hallgatók körében pedig a Citi Bot Challenge pályája volt a legnépszerűbb, ahol iPad-ek segítségével kellett végig vinni a kijelölt terepen tárgyakat.


Miért hatékony eszköz a Zyntern Karrier Zóna a fiatalok megszólítására?

A fesztivál hangulatát alapvetően a lazaság, a kötetlenség, a fiatalság jellemzi. Ilyen környezetben sokkal könnyebb megszólítani egy egyetemistát mint a hagyományos, több száz kiállítóval teli, formális állásbörzéken és a cégek képviselői is felszabadultan mutatkozhatnak be, képviselhetik munkaadójukat.

Zyntern Karrier Zone színes babzsákfotel részlege
Zyntern Karrier Zone

A Zyntern.com Karrier Zónában teret kapnak a látogatók és kiállítók, hogy egymásra találjanak. Ráadásul a hallgatók fejében lévő sztereotípiákat is lebonthatjuk, miszerint a multi környezetben dolgozókat csak öltönyben, aktatáskával és laptoppal látni.

Köszönjük a Citi, a Bosch Magyarország, az Apollo Tyres, a Tata Consultancy Services, a GE, a Valeo, az Exxon, a Thyssenkrupp és az SAP részvételét és az EFOTT bizalmát, hogy közösen felépítettük az első karrier témájú fesztivál helyszínt. Idén következik a folytatás…

A fesztiválok és offline elérés mellett, digitális térben is a Zyntern.com a szakértője az új generációs munkavállalók elérésének! Keressetek minket, ha kipróbálnátok!

Tetszett a cikk? Oszd meg!