Minél több csapatépítőt szervez az ember, annál nehezebb előrukkolni olyan programmal, mely felkelti munkatársaink érdeklődését. Szerencsére a nyár mindig új távlatokat nyit, mutatunk is ezek közül párat!

Az állásajánlatokban oly gyakran szereplő „fiatalos, összetartó csapatot” és „szuper csapatépítőket” csak azután kezdjük el igazán értékelni, ha olyan helyen dolgozunk, ahol ezek hiányoznak. A barátságos, fejlődésre ösztönző munkahelyi közeg megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy a munkaidőn túl, kötetlen keretek között tudjunk egy kis időt eltölteni kollégáinkkal. A csapatépítőket nem szabad lebecsülni, hisz nagyban befolyásolják a munkáltatók vonzerejét! Bár a laza iszogatások és beszélgetések is kellemes kikapcsolódást nyújtanak, hosszútávon könnyen érdektelenségbe fulladnak. A jó HR-eseknek muszáj új élményekkel felpörgetni a hangulatot. Szerencsére a nyár erre jobbnál jobb lehetőségeket kínál!

Irány a friss levegő!

A csapatépítők lényege, hogy kirángassuk kollégáinkat a négy fal közül. Ez legtöbbször úgy valósul meg, hogy másik négy fal közé hurcoljuk őket. A gokart, lézerharc, szabadulószoba nagy sikernek örvend, de nem biztos, hogy jó választások, mikor kint hétágra süt a nap a maga 40 fokával. A természet közelsége, a szél lágysága, a hűs víz ilyenkor az egyetlen, mely igazán képes kiszakítani minket az irodai rutinból. A nyár a fesztiválok ideje, így az sem ördögtől való, ha hétvégén csapatostul leugranátok valamelyikre. Ha viszont igazi nyári csapatépítőre vágytok, az alábbi felhozatalból szemezgessetek!

Geocaching közben fiatalok

Geocaching

A hagyományos túrázások felfrissítésére szolgál a geocaching, vagyis a modernkori kincskeresés. Lényege, hogy GPS koordinátákkal rögzített pontokon keresztül kell eljutni az elrejtett zsákmányhoz. Tehát nem a tipikus „A-ból B-be” útról, hanem egy igazi kalandról van szó. Mindig az adott GPS ponton jutunk hozzá a következő pont koordinátáihoz. Ennek két módja van: vagy elegendő elérni a kijelölt pontot, vagy a helyszínen még egy kihívást is teljesíteni kell. A végső állomás a kincs helyét jelöli. Mindez persze komoly előkészületet kíván. Szerencsére számtalan cég foglalkozik geocaching szervezéssel, továbbá egy ingyenes Geocaching applikáció is a segítségetekre lehet!

SUP túra

SUP-túra

A kenuzás ugyan sosem megy ki a divatból, viszont az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a stand up paddle, közismert nevén a SUP. Ha pedig van kenutúra, miért ne lehetne SUP túra is? A speciális vízideszka használatának elsajátítása nem tart tovább 5 percnél, utána máris szelhetjük a hullámokat a vadregényes tájakon. A SUP nemcsak kikapcsolódás, hanem eszköz az egyensúlyérzék és az állóképesség fejlesztésére. Tökéletes választás, ha egy trendibb vízitúrára vágyik a csapat. Azért a naptej ne maradjon otthon!

Sporteszközök

Sportbajnokság

Nem kell Testnevelési Egyetemet végezni ahhoz, hogy összedobjunk egy házi vetélkedőt. Egy kis utánanézéssel és szervezőkészséggel igen szórakoztató eseményre invitálhatjuk kollégáinkat, sőt előbbit ki is hagyhatjuk, ha egyes versenyszámok lebonyolítására felkérjük az adott sport iránt rajongó munkatársunkat. A legjobb benne, hogy teljesen az igényeknek megfelelően alakíthatjuk ki! A sportágak kiválasztását érdemes az érdeklődésre alapozni. A létszámtól függően egyéni vagy csoportos vetélkedőket indíthatunk. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan. A csapatkohézió erősítésén túl a bajnokság teret ad az egészséges rivalizálásra, így kulturáltan levezethetjük az egyének, valamit a szervezeti egységek közti feszültségeket. Hab a tortán, ha a testmozgás során elvesztett energiát laza bográcsozással pótoljuk.

Paintball csapatépítő

+ 1 Paintball

A lézerharc nyári alternatívája. Sokan irtóznak tőle, mondván, hogy veszélyes, holott a paintball alapvetően biztonságos sport. Szigorú előírások és minőségi felszerelések védik saját, és társaink testi épségét. Valódi veszély kizáróan akkor áll fenn, ha nem tartjuk be a szabályokat, vagy nem megfelelő a felszerelés. Ebből fakadóan, ha paintballos csapatépítőt szervezünk, három teendőnk van. Egyrészt a védőfelszerelések és a fegyverek alapján válasszunk helyszínt. Másrészt pontosan ismertessük a szabályokat a résztvevőkkel. Harmadrészt nyugtassunk meg mindenkit, hogy előbbiek garantálják a biztonságos és önfeledt lövöldözést.

A csapatépítéshez magától értetődően szükséged van egy csapatra. Nézz fel a Zyntern.com Állásportálra, ahol több száz gyakornoki és pályakezdő álláson keresztül találhatsz rá arra a közösségre, mely tagjaként emberileg és szakmailag is kiteljesedhetsz!

Tetszett a cikk? Oszd meg!