Az első benyomás mindent megváltoztathat egy álláskereső fiatal számára. Az employer branding videók révén a vállalatok kinyithatják kapuikat a pályakezdők előtt, és lehetővé tehetik számukra, hogy rálássanak a vállalat kultúrájára és értékeire.

De mely tartalmi elemek működnek jól a frissdiplomások elérése során? Hoztunk három példát, hogy hogyan szólítsuk meg a munkaerőpiacra beépülő új generációt.

1. Vállalati kultúra bemutatása:

Az employer branding videóknak hatékonyan kell bemutatniuk a vállalati kultúrát. Ebben a digitális korban a fiatalok fontosnak tartják, hogy olyan helyen dolgozzanak, ahol a hozzáállás és az értékek összhangban vannak az övéikkel. Egy olyan videó, amely megmutatja a csapatot munka közben, jobban bemutatja a kollégákat, és betekintést enged a vállalat mindennapjaiba, kiemelkedően hatékony lehet.

Példa: Egy rövid, lendületes videó a cég hétköznapjairól, bemutatva a csapatszellemet és a közösség erejét.

2. Mentorok és karrierfejlődés:

A fiatalok karrierjük elején arra törekszenek, hogy olyan helyen dolgozzanak, ahol lehetőségük van a fejlődésre és a tanulásra. Az employer branding videókban érdemes olyan mentorokat bemutatni, akikre a pályakezdők számíthatnak, és olyan lehetőségeket emelni ki, amelyek a karrierjük építését szolgálják.

Példa: Rövid interjúk a mentorokkal, akik bemutatják, hogyan segítik a fiatalokat a fejlődésben és a célok elérésében.

3. Diverzitás és inkluzivitás:

A frissdiplomások nagyra értékelik a változatos és befogadó munkahelyi környezetet. Az employer branding videóknak hangsúlyozniuk kell a vállalat nyitott és befogadó hozzáállását, valamint a különböző háttérrel rendelkező munkatársak pozitív élményeit.

Példa: Egy olyan videó, amely bemutatja a vállalatnál dolgozó különböző kultúrákból származó munkatársakat, akik megosztják tapasztalataikat és tanulságaikat.

Az employer branding videók lehetőséget teremtenek arra, hogy a vállalatok közelebb hozzák magukhoz a fiatal tehetségeket, és megmutassák, miért érdemes náluk dolgozni. A fent említett példák segíthetnek abban, hogy hatékony és vonzó tartalmakat készítsetek a pályakezdők elérése érdekében. Legyen az employer branding videókban a cég valódi arcát mutató tartalom, és a következő generáció tehetségei biztosan a Te cégedet választják.

Ha pedig segítségre van szükséged, akkor keress minket bizalommal, hiszen megérkezett a Zyntern.com új, employer branding videós szolgáltatása. 

A Zyntern.com 2023 őszétől már employer branding videók készítésében is a rendelkezésetekre áll. Az együttműködés során az employer branding tanácsadóink segítenek a videó koncepciójának megalkotásában, melyet a profi produkciós csapat gyúr employer branding videóvá, hogy ezáltal tegyétek még inkább hatékonnyá a frissdiplomások és pályakezdők toborzását. Ismerd meg szolgáltatásunkat és árainkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg!