Az álláskeresés és a toborzás hagyományos módszerei mellett a digitális platformok is egyre fontosabb szerepet töltenek be a cégek számára. Az egyik legdinamikusabban növekvő platform a TikTok, mely nem csupán a szórakozás, hanem a vállalati világ számára is egyre vonzóbbá válik. Cikkünkban megvizsgáljuk, hogyan támogatja a TikTok a pályakezdők toborzását és a márkaismertség növelését.

1. A fiatalabb generáció hatékony elérése, toborzás Tiktokon

A TikTok az Y- és Z-generációk egyik legkedveltebb közösségi platformja, 2023-ban átlagosan havi kétmillió aktív magyar felhasználóval rendelkezik. A fiatalok számára ez egy olyan tér, ahol kreativitásukat és egyediségüket megmutathatják a világnak. Ezáltal a vállalatok számára lehetőség nyílik közvetlenül elérni és megszólítani az új generáció tagjait, akik a jövő munkaerőpiacát fogják alkotni.

2. Kreatív megjelenés és branding

A TikTok videók lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy kreatív és dinamikus módon mutassák be magukat. A rövid, lendületes videók lehetőséget teremtenek az egyedi brandingre, és segítenek kialakítani a vállalat megnyerő arculatát a fiatalabb generációk számára.

3. Interaktív közösségépítés

A TikTok nem csupán a tartalom megtekintésének helye, hanem egy élénk közösségi platform is. A vállalatoknak lehetőségük van interaktív kampányokat indítani, kihívásokat szervezni, és közvetlenül kommunikálni a fiatalokkal. Ezáltal erősödik a márka-közösség kapcsolat, és növekszik a vállalat hűséges követőinek száma.

4. Hibrid képzési programok

A TikTok a rövid, informatív videók platformja, ami kiváló lehetőséget kínál a cégeknek a képzési és oktatási programok bemutatására. A pályakezdőknek lehetőségük van betekintést nyerni a vállalati kultúrába és értékekbe a könnyen emészthető, rövid videókon keresztül.

5. Virális hatás

A TikTok videók könnyen terjednek és válnak virálissá, átlagosan ötször annyi reakciót generálnak, mint az Instagram posztok. Ha egy tartalom elnyeri a közönség tetszését, akkor nagy eséllyel el fog terjedni a platformon, és ezzel növeli a vállalat láthatóságát és elérését.

6. A számok nem hazudnak

A magyar Z generációs fiatalok közel fele TikTok felhasználó és 70%-a naponta megnyitja az alkalmazást. A platformon töltött átlagos médiaidő naponta 69 perc (átlagosan 60 videó/nap).

A TikTok a pályakezdők toborzásának és a márkaismertség növelésének izgalmas lehetőségeit kínálja a vállalatok számára. Az interaktív és kreatív platform lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy közvetlenül elérjék a fiatal generációt, és meghatározzák a vállalatuk arculatát. Ezeknek a lehetőségeknek a tudatos használata egyre fontosabbá válik a jövő munkaerőpiacán.

Tudtad?!

A Zyntern.com TikTok csatornájának már több mint 4200 releváns, pályakezdőkből álló követőtábora van. Videóinkat több tízezren tekintik meg, kihasználjuk az organikus és fizetett lehetőségeket is.

2023. őszétől a Zyntern.com új ajánlattal egészítette ki szolgáltatási platformját, így már TikTok videókat is készítünk!

Tetszett a cikk? Oszd meg!