Diákok foglalkoztatása rengeteg költséggel és adminisztrációval járhat. Az iskolaszövetkezet célja, hogy ezektől tehermentesítsék a cégeket.

Mit is jelent az iskolaszövetkezeti foglalkoztatás?

A diákmunka azt jelenti, hogy az adott cég egy erre szakosodott külsős partneren, egy iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztat fiatal munkaerőt. Bárki jelentkezhet diákmunkára, aki betöltötte a 16. életévét és nappali tagozaton tanul. Az együttműködési megállapodások alapján az iskolaszövetkezet vállalja, hogy a cég számára az előre meghatározott időintervallumra biztosítja a kért létszámú, tapasztalatú munkaerőt. Egy iskolaszövetkezet tökéletes választás azon cégek számára, akik egyszerűen, gyorsan és olcsón szeretnék megoldani a foglalkoztatással kapcsolatos teendőket.

az iskolaszövetkezet csökkenti az adminisztratív terhetek

Az iskolaszövetkezet egyenlő a költségcsökkentéssel

Az utánpótlás-nevelés temérdek előnye közé tartozik, hogy az aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglakoztatása révén a cégek különféle adókedvezményre jogosultak. Ennél is költségkímélőbb lelkes munkaerővel feltölteni szervezetünk személyi állományát, ha iskolaszövetkezeteken keresztül végezzük foglalkoztatásukat. Az iskolaszövetkezet egyik legnagyobb előnye, hogy nincs járulékfizetési-, illetve folyamatos foglalkoztatási kötelezettség: táppénz, szabadság, végkielégítés vagy egyéb rejtett költség. Az iskolaszövetkezet a diákok ledolgozott óráinak függvényében a következő hónap elején költségként elszámolható számlát állít ki a cég részére. A felsoroltaknak köszönhetően a főállású munkavállalókhoz képest akár 40%-os megtakarításról is beszélhetünk.

Gyors megoldás ad-hoc problémákra

Többször előfordul, hogy egy komolyabb projekt miatt rövid időn belül nagyobb létszámú munkaerőre van szükségünk, viszont ekkora állomány éves szintű fenntartása rengeteg költséggel jár. Diákok foglalkoztatásával elháríthatjuk az ad-hoc, több embert igénylő problémákat, anélkül, hogy többletköltséget termelnénk a cégnek. A fiatal generáció tagadhatatlan előnye, hogy rendkívül gyorsan képesek alkalmazkodni a váratlan helyzetekhez, erős technológiai affinitással rendelkeznek, ezeknek köszönhetően pillanatok alatt munkába állnak, a feladat elvégeztével pedig már kell nem béreket kiszórni az ablakon. Érdemes azonban elgondolkodnunk, hogy cégen belül mi az oka a leterheltségnek és az ad hoc teendőknek? Ha a magas fluktuációt, a motivációt vesztett kollégákat, az átláthatatlan munkafolyamatokat sejtjük a probléma hátterében, érdemes tapasztalt employer branding szakemberhez fordulni, aki képes fokozni cégünk hatékonyságát és eredményességét.

Leveszi válladról az adminisztráció terheit

Gyakran érezzük azt, hogy a mindennapos adminisztratív teendők csak púpot jelentenek a hátunkon. Értékes időt és energiát vesztegetünk velük, aminek hatására az igazán fontos, értékteremtő folyamatokra és feladatokra már egyszerűen nem marad erőnk. Ugyanakkor az adminisztráció minden cég életében elengedhetetlen a stabil működéshez, egyszerűen nem lehet megkerülni. Vagy mégis? Az iskolaszövetkezetek átveszik a HR osztály minden diákfoglalkoztatással kapcsolatos adminisztrációját. Az adatfeldolgozáson és dokumentumkezelésen túl a cégek mentesülnek a bejelentési kötelezettségtől, a felvétellel és elbocsátással járó adminisztrációtól, illetve a havi bérszámfejtési, járulékfizetési feladatoktól és költségektől. Nem kell minden munkavállalóval egyesével külön szerződést kötni, bérszámfejtést végezni, munkabért fizetni. Elég hónap végén jóváhagyni a diákok jelenléti ívét, és már érkezik is a számla.

A Zyntern Suliverzum még a felsoroltaknál is egyszerűbb megoldást biztosít partnerei számára, hála a teljeskörű digitalizációnak. A Suliverzumban minden egy átlátható, könnyen kezelhető online platformon zajlik, ahol egy gombnyomással intézhetjük az alapvetően hosszadalmas és gondterhes teendőket.

Tetszett a cikk? Oszd meg!