Egy hagyományos iskolaszövetkezetben a foglalkoztatás előkészítése egy hónapot is felölelhet. A Suliverzum ezt az időt egy hétre csökkenti.

Nem mindegy, mire szánunk időt

Hiába a rohamos digitalizáció és az AI előre törése, ettől függetlenül hivatalos ügyeinket továbbra is előszeretettel intézzük papíralapon. Nincs ez másként, mikor a diákfoglalkoztatás előnyeit felismerve iskolaszövetkezetekhez fordulunk. Egy hagyományosan működő iskolaszövetkezetnél a papíralapú adminisztráció miatt akár 1 hónapot is felölelhet a diákok toborzása és beléptetése, holott mindez egy digitális platform segítségével egy hét alatt lezongorázható.

a digitális diákfoglalkoztatással jelentős időt lehet felszabadítani a hagyományos folyamatokhoz képest
Forrás: zyntern.com

Toborzás és kiválasztás

A diákfoglalkoztatás értelemszerűen a toborzással és megfelelő jelölt kiválasztásával veszi kezdetét. A Suliverzum a Zyntern Gyakornoki és Pályakezdő Állásportál szakmai múltjára, és több ezres aktív hallgatókból álló adatbázisára támaszkodik, hogy a lehető legrövidebb időn belül megfelelő mennyiségű és kvalitású diákkal lehessen betölteni egy-egy pozíciót. A teljeskörű szolgáltatási portfóliónak köszönhetően igény esetén arra is van lehetőség, hogy a toborzás terhét átvállalja a Suliverzum. Így tényleg csak arra kell időt szánnunk, amire van kapacitásunk.

Beléptetés

Ha az gondoljuk, hogy a megfelelő jelölt kiválasztása a legnehezebb része a folyamatnak, tévedünk. A beléptetésnél a szerződés aláírásán túl a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos okiratok beszerzése miatt is időpontokat kell egyeztetni. Utóbbiak közül különösen problémás a hallgatói jogviszony esete, ami éppenséggel a foglalkoztatás elengedhetetlen eleme. Az egyetemi bürokráciában egy hetet is igénybe vehet pusztán az, hogy a diák kikérjen egy hitelesített fizikai példányt a hallgatói jogviszonyáról. A hagyományos úthoz ragaszkodva gyakran megfeledkezünk arról, hogy a legtöbb egyetemi Neptun rendszerből digitálisan is le lehet tölteni a hallgatói jogviszonyt. Persze ezzel csak akkor vagyunk előrébb, ha az iskolaszövetkezet képes befogadni a digitális példányt.

Egy olyan digitális platformmal, melyen keresztül integráltan tudjuk intézni az összes foglalkoztatáshoz kapcsolódó teendőt, a beléptetés mindössze egy óra alatt megoldható.

A papírmunka helyett a szerződés pár kattintással megköthető, a dokumentumokat pedig online fel lehet tölteni a rendszerbe, mely hiány vagy hibás dokumentum esetén automatikus értesítőt küld a diáknak, így nekünk ezzel sem kell feleslegesen foglalkozni.

Utókövetés és megtartás

Akárcsak a főállású alkalmazottak, a diákok szintén igénylik a figyelmet és támogatást, sőt még jobban is. Hogy a cégeknek maradjon idejük és energiájuk az igazán fontos dolgokra, például a diákok integrálására, a Suliverzum teljeskörű tájékoztatást nyújt a legalapvetőbb dolgokról, úgy mint a rendszer használatáról és az iskolaszövetkezeti foglalkoztatásról. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a foglalkoztatás egy kétoldalú kapcsolat. A hallgatók a tapasztalatszerzés és pénzkeresés mellett a szakmai gyakorlat teljesítése céljából vállalnak diákmunkát, ezért muszáj arra törekedni, hogy ezt lehető legkönnyebben elérhessék. A Suliverzumnál a szakmai gyakorlat igazolása is teljes egészében online zajlik. A jelenléti ívek kitöltésétől, az ellenőrzésén és esetleges javításán át, a végső jóváhagyásáig maximum 3 nappal kell számolnunk. Ha pedig a jogviszony lejárta miatt veszélybe kerül a foglalkoztatás, a meghosszabbítást 5 perc alatt el lehet intézni, nem kell előzetesen időpontot foglalni és ellátogatni az irodába. A legjobban teljesítő gyakornokokat pedig a diplomaszerzés után egy nap leforgása alatt átvehetjük főállású kollegának.

A több mint egy hónap folyamatidő helyett a Suliverzum automatizált és teljesen online rendszere, és megoldásai alig 3 hétre csökkenthetik a teljes toborzási és kiválasztási, és foglalkoztatási folyamatot.

Tetszett a cikk? Oszd meg!