A hektikusan változó munkaerő piaci helyzet új kihívások elé állítja a vállalatokat. Nem egyszerű megküzdeni a fluktuációval, a toborzási, kiválasztási feladatokkal ezt tudjuk jól. Így mi azt tanácsoljuk, hogy a legolcsóbb toborzás a megtartás, építs utánpótlás-nevelés programot, a munkavállalók lojalitásának kialakítása és céged irányába. De hogyan kezdj ebbe bele? Mutatjuk!

Vágj bele! 

Érdemes nem csak főállású munkavállalókban gondolkodni, hanem diákmunkában, gyakornoki program kialakításában, vagy akár egy teljes utánpótlás-nevelés projektben. Az ilyen utánpótlás-nevelés projektek minden fél számára friss lendületet és változatosságot hozhatnak egy szervezet életébe.

Motiváld tapasztalt kollégáid!

 A ‘régi motoros’ kollégák meg tudják osztani tudásukat a fiatalabb generációkkal, taníthatják, szakmailag fejleszthetik a diákok tudását, világlátását, munkamorálját, illetve a tapasztaltabb munkavállalók mindennapjaiba is olyan lendületet hozhatnak az új munkaköri feladatok és a generációs különbségekből adódó újító ötletek, hogy mindkét fél dinamikusan, egymást támogatva tehet a közös célok, és a vállalat sikerességért. 

utánpótlás-nevelés fontossága a cégek életében

Segítsd a fiatalabb generációkat! 

A diákok beleláthatnak egy cég működésébe, megismerhetik a szervezet felépítését, kultúráját, szokásait  és a program és a kollégák segítségével könnyen integrálódhatnak a közösségbe. A szakmai tudás megszerzése, az üzleti és baráti kapcsolatok kialakítása csak egy nagyon kicsi szelete ennek a tortának. A diákokban kialakul egy nagyfokú lojalitás a cég felé, ha megismerik, és jó eséllyel meg is szeretik a gyakornoki helyüket, akkor a tanulmányok befejezése után a munkaerőpiacra való kilépés sem okoz majd nekik akkora gondot. 

Mindent összevetve tehát, érdemes belevágni egy utánpótlás-nevelés vagy gyakornoki program kialakításába, mert az erőforráshiányt, a toborzási, kiválasztási folyamatokat nagyban megkönnyítheti, ha egy olyan személyt szeretnétek főállásba felvenni akivel akár évekig dolgoztatok már együtt. Hiszen ő már ismeri a cég sajátosságait, és szakmailag és érzelmileg is kapcsolódik a szervezethez. A munkavállalók új feladatokat, lendületet, motivációt kaphatnak a gyakornokok által. És végül de nem utolsó sorban a diákokat is segítheted céged szakmai tudásával, és könnyítheted a pályakezdők által oly sokat emlegetett kapunyitási pánikot is. Vágj bele, és hozd létre céged üzleti profilját a Zyntern Suliverzumon! 

Tetszett a cikk? Oszd meg!