Jutalmazzuk a környezettudatosságot! Avagy így épített munkáltatói arculatot és ismerkedett meg a jövő tehetségeivel az EY a 2022-es EFOTT Zyntern Karrier Zónájában!

Az EY egyike a világ vezető könyvvizsgáló, adó-, stratégiai, tranzakciós, jogi és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatainak. A közel 150 országban jelenlévő cég célja egy jobban működő világ kialakítása. Egy olyan környezeté, amelyben nő az üzleti világ iránti bizalom, a tehetséggondozás valamennyi formája érvényesül, az együttműködéseket valódi mélység jellemzi, és fenntartható a növekedés: 2025-re szeretnének zéró karbonkibocsátók lenni. 

EY standja az EFOTT Karrier Zónában

De vajon mit csinál egy ilyen komoly cég az EFOTT fesztiválon? Természetesen keresi a kapcsolatot a jövő ígéreteskiemelkedő szakembereivel, akik megtapasztalhatják a valódi EY életérzést ! Szekeres Szabinával (Head of Talent Attraction & Acquisition) beszélgettünk. 

Zyntern: Az idei a második alkalom, hogy csatlakoztatok a Zyntern.com Karrier Zónájához, ráadásul ezúttal főtámogatóként! Miért választottatok idén is minket? 

EY: Ma már nagyon kreatív eszközöket kell bevetni ahhoz, hogy elérjük a célcsoportunkat. Mi minden évben nagyon sok fiatalt veszünk fel utánpótlás programunkba, akikre aztán kiemelt figyelmet fordítunk. Igyekszünk már gyakornokként is integrálni őket a cégünkbe. Ennek sikerességéhez olyan találkozási pontok kellenek, ahol kötetlenebbül tudunk megismerkedni egymással, és ahol jól át tudjuk adni azt a víziót, amire épít a vállalati kultúránk és szolgáltatási portfóliónk. Az előző év pozitív tapasztalatai sarkalltak minket arra, hogy idén is csatlakozzunk a Zyntern Karrier Zónához, hiszen itt valóban megismerhetnek minket a fiatalok.

Zyntern: Milyen aktivitásokkal készültetek?

EY: A célunk bemutatni, hogy mekkora az a hatás, amit a velünk együtt dolgozók el tudnak érni a mindennapjaikban és a munkájukban. Mindez egyben a működésünk szerves része: nem csak az ügyfeleink életére, nem csak a gazdasági folyamatokra, hanem ugyanúgy a közösségre is szeretnénk pozitív hatást gyakorolni. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a fenntarthatóság lesz az aktivitásunk fókuszában. Mindezzel sokak tudtára tudjuk adni, hogy vállalatunk teljesen karbonsemlegesen működik minden országban, és hogy egy-egy aprónak tűnő cselekedet is hozzájárulhat a nagy egészhez.

Az EY belső standjánál növényeket lehetett ültetni, ami népszerűbb, mint amire számítottunk! Az elültetett növényeket a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok számára ajánlottuk fel. Ezek tehát az intézmény 16 helyszínét fogják zöldíteni, jobbá, otthonosabbá formálva a bentlakást az ott élőknek.

Mindemellett kialakítottunk egy EY Chill Zone-t is, ahol hűs, alkoholmentes koktéllal jutalmazzuk a növényültetőket.

Zyntern: Mit gondolsz, miben más egy ilyen fesztivál állásbörze, mint egy hagyományos állásbörze? 

EY: A kötetlenségben van a titok. Célunk, hogy a fiatalokban egy sokkal reálisabb képet alakítsunk ki az EY-ról. A jelenlétünkkel szeretnénk megmutatni, hogy mi is bulizunk, fesztiválozunk, velünk is lehet lazán és kötetlenül beszélgetni. Szeretnénk élethűen bemutatni azt a közösséget, ahova a leendő kollégák csatlakozni fognak. Egy hagyományos börzére állást keresni mennek az emberek. Itt viszont az a célunk, hogy a fiatalok számára is tudatosuljon, hogy az EY egy nyitott vállalat, hogy mivel foglalkozik és, hogy milyen esetben van közös keresztmetszet az elképzelések között. 

Zyntern: Mi a kedvenc élményed az idei EFOTT Karrier Zónában? 

EY: A kedvenc élményem, hogy nem elég a növény. 🙂 Amikor első napon felhívott az egyik kollégám, hogy nem lesz elég a növény, mert annyira népszerű, így még többet kell venni. Ez számomra fantasztikus élmény! Mindemellett látni azt, hogy a kollégák mennyire feltöltődnek az itt töltött idő alatt szintén bizonyítja, hogy mi magunk is szívvel-lélekkel szeretjük az EY-t!

A Zyntern.com a korábbi évekhez hasonlóan, de ezúttal sokkal grandiózusabb formában szervezte meg a Karrier Zónát, ahol a munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók lelkes és segítőkész munkatársakat ismerhettek meg, és első kézből kaphattak információt arról, hogy miért jó az adott cégnél dolgozni. 

Köszönjük, hogy idén is együtt szörföztünk a Karrier Zónában! Találkozzunk jövőre is!

Tetszett a cikk? Oszd meg!