Newtworking, szórakozás és karrierépítés az OTP Bank standjánál az EFOTT-on, a Zyntern Karrier Zónájában.

Hogyan válik egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalat vonzó munkahellyé a fiatalok számára? Ahhoz, hogy felkeltse a tehetséges jelöltek figyelmét, minden cégnek folyamatos megújulásra és kreatív toborzási formákra van szüksége. Az OTP Bank a 2021-es EFOTT fesztiválon is képviseltette magát, hogy standjuknál személyesen is találkozhassanak a karrierépítés iránt érdeklődőkkel. Milyen volt a hangulat a Karrier Zónában és miért éri meg  ebben a formában is jelen lenni egy fesztiválon? Most kiderül!

Mi is az a Karrier Zóna?

A Zyntern Karrier Zóna nem más, mint egy újragondolt állásbörze. 2021 nyarán újra megrendezték az EFOTT Fesztivált, így a Zyntern.com Pályakezdő Állásportál, a korábbi évekhez hasonlóan, összehívta top partnercégeit és 5 napra bevette az EFOTT strandját! A koncerthelyszínektől az EFOTT kisvonattal megközelíthető parton nem csak pancsolni és napozni lehetett, hanem álom munkára is lelni.

Hogyan?

A Zyntern.com Állásportál regisztrációs standjánál indult a játék, ahol a résztvevők egy hátizsákkal és egy útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevélmatricákat. A standoknál nemcsak beszélgetni lehetett a helyszíni kollégákkal, hanem minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitásokkal. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani cool repoharakra és az italkuponokra.

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos állásbörzék?

A munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók lelkes és segítőkész munkatársakat ismerhettek meg, és első kézből kaphattak információt arról, hogy miért jó az adott cégnél dolgozni. 

OTP Bank és az újhullámos toborzás

Az OTP Bank sikerét stabil működése és több mint 70 éves múltra visszatekintő szakértelme mellett épp a folyamatos megújulás képessége teszi egyedülállóvá – ebbe a képbe pedig remekül illeszkedik a fesztiválon történő toborzás koncepciója. 

Prioritássá vált, hogy a gyakornokok és pályakezdők célcsoportjával is közvetlenebb kapcsolatot tudjunk teremteni. Úgy gondoltuk, hogy mivel idén a nagyobb állásbörzék elmaradnak, kihasználjuk a fesztivál nyújtotta remek lehetőséget arra, hogy személyesen is beszélgessünk a potenciális jelöltekkel” – nyilatkozta Hegyi Barbara Anna, az OTP Bank duális hallgató tehetség bevonzás területének munkatársa. „Rengeteg fiatallal találkozunk, szuper a hangulat, nagyon jó a zene és a körülöttünk lévő cégek képviselői is rendkívül barátságosak” – tette hozzá.

Habár az OTP Bankról legtöbbeknek a pénzügyi szektorhoz szorosan kapcsolódó munkakörök jutnak eszébe, a banknál valójában a HR-től a marketingen át rengeteg szakterület kínál kivaló karrierlehetőségeket. 

Kötetlen beszélgetés az OTP Bank standjánál

Játékosság és professzionalitás 

A pályakezdőknek szóló nyitott pozíciók mellett szórakoztató és informatív játékokkal is készültünk az érdeklődőknek, amelyeken keresztül alaposabban megismerhették az OTP Bankot és az OTP Csoportot, végül pedig – ha helyesen válaszoltak a kvízkérdésekre – ajándékokat is hazavihettek” – mesélte Hegyi Barbara Anna.

A jó hangulatú rendezvény nemcsak közelebb hozza a látogatókat és a brandet, de alkalmat biztosít arra is, hogy elsőkézből tájékozódjanak a karrierlehetőségekről és a céges kultúráról. A kötetlen beszélgetések valódi jelentkezéseket eredményezhetnek, míg a játék során megszerzett ajándékok hosszabb ideig emlékeztetnek a bankra.

Íme az innovatív toborzás receptje: egy jó hangulatú rendezvény, színes cégválasztékkal és kedves emberekkel.

Szívesen dolgoznál egy ilyen közvetlen és innovatív cégnél? Ha gyakornoki állást keresel nézz szét az OTP Banknál a Zyntern.com oldalán!

Tetszett a cikk? Oszd meg!