2022-ben is folyamatos nyüzsgés övezte a Cognizant kitelepülését a Zyntern Karrier Zónában, hiszen a cég már-már rutinosan vonzza magához az Y és Z generáció tagjait. Virtuális valóság, szimuláció és persze a legmenőbb zenék – hogy csak néhányat említsünk a Cognizant jelenlétéből.

A Cognizant a világ egyik vezető IT support vállalata, globális szinten több mint 300.000 munkavállalóval. Európai szinten az egyik legnagyobb irodája Budapesten található, ahol több mint 1000 Cognizantos dolgozik világmegváltó digitális megoldásokon. A szuper zöld és fenntartható budapesti iroda még az esővizet is újrahasznosítja, nem beszélve az energiahatékony hűtési-fűtési rendszerről. Pozitív hozzáállásukat, szórakoztató programokkal egészítették ki, így az egyik legnépszerűbb Zyntern Karrier Zóna kiállítóként jelentek meg a 2022-es EFOTT-on. 

Zyntern.com: Azt hiszem elmondhatjuk, hogy az “öregmotoros” Karrier Zóna kiállítók közé tartoztok. Mi vesz rá Titeket, hogy évről évre – immáron 4. alkalommal – csatlakozzatok hozzánk? 

Cognizant: A Cognizant budapesti közössége igen sokszínű: kb. 30%-unk külföldi, fele-fele arányban vannak a férfiak és a nők, valamint a csapat 80%-a az Y vagy Z generációt képviseli. A legnagyobb célcsoportunk tehát a fiatalok, azok, akik épp körülöttünk vannak. Az előző évek bebizonyították, hogy a Zyntern Karrier Zónában egymásra talál a kereslet és a kínálat, így természetes volt, hogy idén is csatlakozunk. 

Zyntern.com: Azért sok más állásbörzén is találkozhatunk a Cognizant nevével – miben látjátok a különbséget a hagyományos állásbörze és a Karrier Zóna között? 

Cognizant: Természetesen a Karrier Zóna sokkal lazább: kötetlenebbül lehet beszélgetni az érdeklődőkkel, sőt, megkockáztatom, hogy itt kicsit több időnk is van erre. Kicsit jobban el tudunk mélyülni abban, hogy milyen pozíciót keresnek, valamint hogy mi szükséges az adott pozíciók megszerzéséhez. 

Zyntern.com: Milyen pozíciókba kerestek jelenleg jelölteket? 

Cognizant: Általánosságban elmondható, hogy nagyon sok nyitott ügyfélszolgálatos, valamint pénzügyi, IT-s és gyógyszeripari pozíciónk van. Bárki, aki valamilyen Európában is használatos nyelvet beszél, jó eséllyel találhat magának megfelelő lehetőséget nálunk, hiszen a sikeres felvételt követően mindent megtanítunk, ami az adott pozíció elvégzéséhez szükséges. 

Zyntern.com: Milyen aktivitásokkal készültetek? 

Cognizant: Nálunk a szórakozásé a főszerep: VR-gépet hoztunk ki, repülőgép szimulátorral készültünk, valamint idén is mi biztosítjuk a Karrier Zóna zenéjét, így addig is van talpalávaló, amíg az esti koncertekre várunk.

A Zyntern.com a korábbi évekhez hasonlóan, de ezúttal sokkal grandiózusabb formában szervezte meg a Karrier Zónát, ahol a munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók lelkes és segítőkész munkatársakat ismerhettek meg, és első kézből kaphattak információt arról, hogy miért jó az adott cégnél dolgozni. 

Mindehhez csupán be kellett regisztrálni a Zyntern Beach Bárban. A regisztrációért cserébe a fesztiválozók egy hátizsákkal és egy Karrier Útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevél matricákat. A standoknál nemcsak beszélgetni lehetett a helyszíni kollégákkal, hiszen minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitással. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani menő re-poharakra és italkuponra.

Köszönjük, hogy idén is együtt szörföztünk a Karrier Zónában! Találkozzunk jövőre is!

Tetszett a cikk? Oszd meg!