DJ pult, VR szemüveg, Forma1-es szimulátor és fesztiválhangulat- ilyen egy újhullámos toborzási rendezvény a Cognizant-nál.

A Cognizant nem csak professzionális IT támogatásban jár az élen, de az innovatív toborzásban is. Tudja, hogyan szólítsa meg a fiatalokat, éppen ezért – már harmadik alkalommal – hatalmas sikerű aktivitásokkal készült az EFOTT fesztiválos kitelepülésre. Milyen volt a hangulat, mekkora érdeklődés volt a VR szemüvegek iránt és miért éri meg a Zyntern Karrier Zónában megjelenni? Most kiderül!

Mi is az a Karrier Zóna?

A Zyntern Karrier Zóna nem más, mint egy újragondolt állásbörze. 2021 nyarán újra megrendezésre került az EFOTT Fesztivál, így a Zyntern.com Pályakezdő Állásportál, a korábbi évekhez hasonlóan, összehívta top partnercégeit és 5 napra bevette az EFOTT strandját! A koncerthelyszínektől az EFOTT kisvonattal megközelíthető parton nem csak pancsolni és napozni lehetett, hanem álom munkára is lelni.

Játékos álláskeresés

A Zyntern.com Állásportál regisztrációs standjánál indult a játék, ahol a résztvevők egy hátizsákkal és egy útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevélmatricákat. A standoknál nemcsak szóbaelegyedni lehetett a helyszíni kollégákkal, de minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitásokkal. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani cool repoharakra és az italkuponokra.

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos állásbörzék?

A munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók megismerhették a legjófejebb kollégákat és első kézből tapasztalhatták meg, miért is jó az adott cégnél dolgozni. 

Cognizant egy igazi 21. századi munkahely

A Cognizant a világ egyik vezető IT támogató cége. A budapesti Center az vállalat egyik legnagyobb európai irodája. Ha fontos számodra a környezetvédelem és mindig is egy menő tech-cégnél akartál dolgozni, a Cognizant az álom munkahelyed! Dolgozz egy minősített zöld irodában, ahol újrahasznosítják az esővizet, energiahatékony hűtés-fűtés és adaptív világítás segít a takarékosságban, a belső kertben pedig egész évben zöldell a növényzet. Babzsákok, csocsó, Xbox, óriás hinták- az inspiráló környezet adott.

Szeretnél egy összetartó csapathoz tartozni? Sokszínű közösségük kb. 30%-a külföldi, 50%-a nő, 80%-a pedig az Y vagy a Z generáció tagjaiból áll. Saját rendezvényeken vehetsz részt, vagy akár csatlakozhatsz a cég önkéntességi programjához, az Outreach-hez.

Bármilyen területről is érkezel, ha szeretsz emberekkel kommunikálni, érdemes szétnézned a Cognizant háza táján. Kamatoztasd a nyelvtudásod (legyen akár az angol, német, spanyol vagy török – összesen több mint 20 nyelven kínálunk munkalehetőséget) és/vagy informatikai, pénzügyi, üzleti, HR, gyógyszerészeti, vagy akár fejlesztői tudásod egy nemzetközi cégnél.

„Nagyon változatos munkáink vannak, egészen a programozástól, business analysten keresztül, service desk munkákig, ahol több nyelvet is használhatnak. A munkáink otthonról, egyetem mellett is végezhetőek, de a szuper modern irodánkba is be lehet járni. Szívesen fogadunk frissen végzetteket, utolsó éves egyetemistákat vagy karrierváltókat, például vendéglátásból. A tapasztaltabb kollégákat pedig várjuk közép- és felsővezetői pozíciókba. 

Cognizant és az újhullámos toborzás

2018-ban voltak először az EFOTT-on, azóta minden alkalommal visszatértek, hogy kapcsolódni tudjanak a fiatal fesztiválozókkal.

„Idén egy DJ pultot hoztunk és különböző aktivitásokkal készültünk. Mivel 2021-től a Cognizant büszke főtámogatója a Forma1 Aston Martin csapatának, Forma1-es szimulátorral és VR szemüvegekkel érkeztünk a fesztiválra. Ezeknek hatalmas sikere van, láthatóan nagy élmény a látogatók számára.” – nyilatkozta Virág Krisztina a Cognizant trainere.  

„Brandismertség növelés céljából érkeztünk a Karrier Zónába, ugyanis bár egy nagyon stabil nemzetközi cég vagyunk, nem mindenkinek cseng a Cognizant neve itthon ismerősen. Szerencsére úgy látjuk, hogy a fiatal pályakezdők körében egyre jobban terjed a hírünk. Gyakran az EFOTT-os kitelepülés miatt ajánlják egymásnak a srácok a céget, mert megragadt egy jó élmény, például a VR vagy a zöld iroda. Az értékeink közé tartozik, hogy közvetlenül találjuk meg a jó munkaerőt, erre egy remek lehetőség a fesztiválos találkozás.” – fejtette ki Virág Krisztina.

Milyen volt tehát az idei Karrier Zóna? Nyitott, barátságos és színes.

Az offline eseményeken túl, természetes a digitális térben is találkozhattok a Cognizanttal. További infókért keresd fel a karrier oldalukat vagy Facebook oldalukat.

Tetszett a cikk? Oszd meg!