Valódi szakmai fejlődési lehetőségek, támogató vezetők, nemzetközi környezet és kapcsolatépítési lehetőségek – ez a MOL GROWWW Program esszenciája. Ha szakmai pályafutásod elején állsz és nem tudod merre indulj, a GROWWW Programot érdemes észben tartanod!   

A MOL GROWWW programban rejlő lehetőségekről december elsején 10:30-kor egy Facebook live keretében beszélgetett Megyeri Mirtill, Zyntern.com egyik társalapítója, két fiatal Growwwerrel, Eperjesi Csengével és Bakóczy Andrással

Valószínűleg a legtöbb fiatal a MOL-ra, mint olajtermelő vállalatra gondol, ahova biztos olaj-, vagy vegyészmérnököket keresnek. Ez részben igaz is, azonban a cég ennél sokkal színesebb karrierlehetőségeket kínál. A fenntarthatóság előtérbe kerülésével folyamatosan bővül a vállalat fókusza és emiatt most is, és a jövőben is szüksége lesz mérnökökre, de mellette informatikusokra, közgazdászokra, elemzőkre, illetve technikusokra is.

MOL a fenntartható jövőért

A MOL -csoport nem csak a zöldebb jövőért tett lépésekben jár élen a piacon, de munkáltatóként a fiatalok karrierjének beindításában is.  Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy mint a régió egyik meghatározó piaci szereplője, a cég milyen irányba változik a fenntarthatóság érdekében. Ebben  szerepet kapnak az egyetemisták és friss diplomások is, hiszen az innovatív megoldások megtalálásához nyitott, kreatív munkavállalók kellenek, akik szeretnének változtatni, és ők maguk is készek változni, fejlődni, tanulni. Hogy pontosan milyen lehetőségeket kínál a vállalat, arról személyes karrierútjaikon keresztül meséltek a a Growww Program résztvevői. 

Miért jó választás a GROWWW?

„A GROWW számomra sokkal többet adott, mint egy frissdiplomás program! Amikor az egyetemről kikerülve kerestem a szakmai lehetőségeket, akkor mindenképpen egy olyan programot szerettem volna, ahol kiemelt szakmai figyelmet, mentorálást kaphatok. Igyekeztem egy olyan nagyvállalathoz kerülni, ami a közép-kelet európai régióban kulcsfontosságú szerepet tölt be, ugyanis érdekeltek a stratégiai feladatkörök. Fontos szempont volt továbbá, hogy a cég nemzetközi is legyen, ugyanakkor lehetőleg budapesti központtal rendelkezzen. Ezen szempontok alapján találtam rá a MOL-csoportra és jelentkeztem a programra.” – fejtette ki a program előnyeit Csenge. A GROWW egy olyan frissdiplomás program, melynek ideje alatt a fiatalok megismerkedhetnek a a MOL csoporttal, strukturált fejlesztési, együttműködési programot kapnak és betekintést nyerhetnek egy nemzetközi szervezet komplex működésébe. 

Szakmai fejlődés és tanulmányok támogatása

András még a diplomája megszerzése előtt, gyakornokként kezdett a MOL-nál és azután jelentkezett a GROWWW programba. „A gyakornokság alatt kiderült, hogy milyen toleránsan és rugalmasan áll a csapatom a tanulmányaimhoz. Úgyhogy azt tudom mondani azoknak, akik ötvözni szeretnék az elméleti képzésüket a gyakorlati fejlődéssel, hogy ezt a MOL falai között megtehetik.” – osztotta meg saját tapasztalatait András.

Szakmaiság és motiváló környezet

Már az első naptól kezdve teljes értékű kollégaként tekintettek ránk. Saját projekteken dolgozhattunk, teljesen szabad kezet kaptunk bizonyos kérdésekben. Ez a bizalom egy nagyon motiváló közeget biztosít, különösen egy pályakezdő fiatal számára. 2016-ban több, mint 100-an kezdtünk egy évfolyamban. Ez a magas létszám segítette az együttműködést, munkaidőn belül és akár kívül is. A rendszeres csapatépítők, a képzések és a nemzetközi környezet segítségével nagyon sok emberrel tudtunk megismerkedni. Valamint külön pozitívum, hogy bizonyos munkakörök esetében utazásra és külföldi munkavégzésre is volt lehetőségünk.”- zárták a legfontosabb pozitívumokkal a program korábbi résztvevői a közös beszélgetést. 

Ha szívesen indítanád karriered a MOL-csoportnál, tudj meg többet a 2022 tavaszán induló GROWWW frissdiplomás programról a Facebook live adásból!

Tetszett a cikk? Oszd meg!