Hiányoznak a haverokkal a közös házibulik? Már az ivós játékok sem az igaziak egyedül? Összegyűjtöttük a legmenőbb (ivós)társasjátékokat, hogy jobban teljen a barátokkal a karantén.

Lassan mindenki eljut arra a pontra a házi karantén hatására, hogy már a tükörképét tekinti a legjobb barátjának. A kijárási korlátozások a szociális élet szinte teljes lenullázásával járnak, márpedig az köztudott, hogy az emberek igencsak társas lények. Attól szerencsére nem kell félni, hogy elfelejtjük, hogyan is néznek ki barátaink. Instán például nyomon követhetjük ismerőseink karanténos napjait, láthatjuk, melyik cimboránk Game of Thrones maratonozik éppen, hogy sikerült a szomszédunk házikészítésű kenyere, vagy ki az, aki otthoni zenéléssel feledteti gondjait. Azonban, ahogy telik az idő mindenkiben felébred a közös társasozós-iszogatós összeröffenések égető hiánya. Erre a problémára nyújtanak enyhítő megoldást az alább összegyűjtött virtuális játékok.

Ha társasoznál

Az első csoportos társasjáték, ami mindenkinek eszébe jut, az a Honfoglaló. A műveltségi játékok krémje, melyben porrá zúzhatod barátaid önbecsülését a végtelen történelem, irodalom és random funfactek mélyreható ismeretével.

Tabletopia honlapja

A Tabletopia oldalán több, mint 800 online játék közül válogathatsz kedvedre. A kínálat a Secret Hitlert és még sok más kedvencet tartalmaz, mindenképp érdemes ránézni. Ehhez hasonló magyar nyelvű oldal a Megajatek.hu, ahol szintén több száz ingyenes lehetőség vár rád.

Ha az Activity-nél neked is a rajzolás a kedvenc feladatod, akkor a Gartic-ot és a Skribbl-t neked találták ki. A link birtokában bárki becsatlakozhat az aktuális játékba, ahol megcsillogtathatjátok páratlan kézügyességeteket. Radírozni nem ér! Persze az se baj, ha nem vagy egy Picasso, erősen növeli a szórakoztató faktort.

A Monopoly a társasok atyja, ami megtanította nekünk, hogy abszolút nem tudunk a pénzzel bánni és bárkit bármikor börtönbe zárhatnak, ahonnan kikerülni egy igazi tortúra. A szórakozás garantált a játék online verziójával is, ami ingyenes elérhető. Vigyázat, az órák csak úgy elrepülnek!

Catan telepesei honlap

Aki gyakran társasozik, az nagy valószínűséggel ismeri a Catan telepesei nevű játékot. Ez a stratégiai társas nagy kedvenc a baráti társaságok körében és az online verziójának köszönhetően a mókának a kijárási korlátozás se szabhat határt.

Egy másik közkedvelt stratégiai kártyajáték a Dominion is elérhető ingyenesen online, ami a multiplayer opciójának hála, tökéletes lehetőséget kínál egy péntek esti lazuláshoz a haverokkal.

Boardgame arena honlap

Ha a tradicionálisabb kártyajátékok híve vagy, erre is van megoldás a Cardzmania oldalán többek között kanasztázni vagy römizni tudsz barátaiddal. Vagy, ha inkább solohoz vagy rikikihez lenne kedved érdemes körülnézni a Boardgamearena magyar nyelvű oldalán.

Ha pedig egy nyugodtabb közös tevékenységre vágytok, az online puzzleozásnak is érdemes adni egy esélyt. A Jigsawpuzzles egy tökéletes lehetőség, meghívhatod a barátaidat, hogy közösen, összedolgozva alkossatok valami szépet. 

Ha alkohollal játszanál

Bár ahhoz, hogy csoportosan igyunk elég a skype, zoom, hangouts vagy más csoporthívásos alkalmazás, az emberi kreativitás nem áll meg ezeknél.  Azoknak, akik szeretnék kicsit felpezsdíteni a csoportos házibulit, itt van néhány népszerű ivós játék.

DrunkPirate játék

A DrunkPirate az egyszerű, de nagyszerű megtestesülése. Kapsz egy kártyát és megcsinálod, ami rá van írva. A vicces feladatok és sokszoros kortyolás garantálja a jó hangulatot.

 Cards Against Humanity játék

Ehhez nagyon hasonló a Cards Against Humanity, egy csodás hangulatjavító találmány, ami egyszerűen kombinálható alkohollal. Ahogy a készítők fogalmaztak “Ez egy partijáték borzalmas embereknek. Szemben minden más partijátékkal, amit valaha játszottál, a CAH pontosan annyira aljas és kínos, mint te és a barátaid.” Ennél jobb kedvcsinálóra azt hiszem nincs is szükség!

És, hogy miként involválható az alkohol az egyenletbe? Például, ha a nyertes kártyatulajdonosok pontok helyett isznak (vagy épp nem isznak, kinek mi), máris kombináltuk a kettőt. De ezerféle megoldása lehet ennek a feladatnak, legyetek kreatívak! A játékhoz tartozó letölthető kártyák eredeti nyelven és magyar verzióban is megtalálhatók.

Nemsokára a Zyntern.com csapata is debütál egy meglepetéssel, addig is kövesd blogunkat hiszen hetente új tartalommal jelentkezünk! Ha pedig azonnali kezdéssel keresel állást, nézz szét az oldalunkon!

Írta: Túri Noémi

Tetszett a cikk? Oszd meg!