Szeretnéd hatékonyabban leküzdeni a vizsgaidőszak alatti stresszt? Esetleg az újévi fogadalmad miatt figyelnél oda kicsit jobban magadra? Gyűjtésünkből megtudhatod melyek a legjobb egyetemistáknak szóló sportolási lehetőségek Debrecenben!

Még mindig él az a sztereotípia, hogy az egyetemisták nem törődnek egészségükkel, csak buliznak és kávé – energiaital kombón élnek. Manapság viszont – talán a fitness témájú social media oldalak berobbanása miatt -, egyre többen jönnek rá, hogy nem árt az egészséges életmóddal való ismerkedést időben elkezdeni. Rendszeres sportolással és egészségesebb étkezéssel az egyetemi kihívásoknak is könnyebb eleget tenni, legyen szó szakdolgozatírásról, vagy vizsgára tanulásról. Most elhoztunk nektek néhány ötletet és szuper sportolási lehetőségeket Debrecenből, melyek könnyen beilleszthetőek az egyetemi napirendbe!

Csoportos órák az időhatékonyság jegyében

A suli-munka-magánélet hármas között egyensúlyozva valid indoknak tűnik a “nincs időm edzeni” kifogás, ám szerencsére már számos olyan sportolási lehetőség van városunkban, ami igen időhatékony, és effektív is egyben.

Crossfit 

Az egyik ilyen sport a crossfit, mely általában 60 perces csoportos edzések keretében zajlik. Ez a rendkívül összetett mozgásforma egyszerre fejleszti az állóképességet, kitartást, erőt, és a koordinációt is. Saját testsúllyal végzett gyakorlatokból, az olimpiai súlyemelés gyakorlataiból és más nagy súllyal végezhető alapgyakorlatokból áll. Egy jól felépített crossfit edzésen szinte minden izmod megdolgoztathatod, és hosszú távon garantáltan fittebb, ügyesebb és egészségesebb lesznel. Persze nem csak az 1 órás edzések miatt tökéletes egyetemisták számára! A legtöbb teremben nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, így a jó közösség garantáltan motiválni fog a mozgásra! Csekkold le a Bro’Z Debrecent, ha egy szuper debreceni termet keresel!

Jóga

Ha kicsit óvatosabban indítanál neki az életmódváltásnak, akkor pedig tökéletes opció lehet számodra a jóga. A jóga mindegyik változata hozzájárul a testtudat kialakításához, a tartás javításához, valamint a stresszoldáshoz, ami minden egyetemista számára hasznos lehet, különösen online oktatás idején. Két beadandóírás közt állj fel a géptől és frissülj fel a Belvárosi Jógastúdió 60 perces, vagy a Mandala Jóga picit hosszabb, 90 perces órái egyikén! 

Budget-friendly sportolási lehetőségek

Hoztunk néhány pénztárcabarát ötletet is, ha az ösztöndíjad vagy diákmunkás fizetésed inkább másra költenéd. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a futás. Manapság reneszánszát éli a hobbi futás: amatőr futóversenyek tucatjait hirdetik meg minden évben, és sorra szerveződnek amatőr futó klubok. Nem véletlenül! A futás nagyon jó választás egyetemisták számára is, hiszen nem csak olcsó, hanem időhatékony, és bárhol végezhető. Kocogj egy jót reggel a nagyerdőn, vagy válaszd a debreceni futópályák egyikét! Céljaid eléréséhez hívhatsz segítségül telefonos alkalmazásokat, ilyen például a Nike Run Club, de egy amatőr futó közösséghez is érdemes lehet csatlakozni, hogy garantáltan motivált maradj!

Szeretnéd hatékonyabban leküzdeni a vizsgaidőszak alatti stresszt? Íme néhány egyetemistáknak szóló sportolási lehetőséget Debrecenből!

Azoknak akik tényleg szeretnének elkezdeni mozogni, jó pénztárcabarát megoldás lehet a sokak által gyűlölt egyetemi tesi is! Kitartó próbálkozással ki lehet fogni igen jó – ingyenes, vagy jelképes összegbe kerülő -, csoportos órákat. Ha a Neptun is úgy akarja, válogathatsz a számtalan meghirdetett lehetőség közül: legyen az zumba, úszás, karate, vagy kosárlabda.. Amennyiben pedig inkább önállóan edzenél, válaszd az Unifit egyetemi tesi szolgáltatását, melynek keretében kedvezményes áron juthatsz hozzá a bérletekhez. 

Ha debreceni egyetemistaként felmerült már benned, hogy jól jönne egy szuper állás, ami finanszírozza a sportolásod, akkor regisztrálj be a zyntern.com-ra, ahol a régió legmenőbb gyakornoki és pályakezdő pozijai várnak!

Tetszett a cikk? Oszd meg!