Nem tudod mit nézzél a hétvégén? Összegyűjtöttük 2020 legizgalmasabb, legszerethetőbb és legviccesebb Netflix sorozatait, hogy ne maradj szórakozás nélkül a Covid19 járvány alatt sem!

Legyél akár romantikus típus, tinisorozat mániás vagy krimi kedvelő, ebben a gyűjtésben biztos megtalálod a neked való történetet a következő Netflix maratonhoz!

Dráma

Bridgerton (A Bridgerton család)

Bridgerton on Netflix

Az utóbbi időben egyik legtöbbet emlegetett Netflix sorozat a Bridgeton. A Julia Quinn regények adoptációja egy kosztümös utazásra invitál minket a brit nemesek, szolgálók, erkölcsi etikett és pletykák világába. Van benne minden, ami kell: gyönyörű jelmezek, fényűző bálok, dekoratív emberek, fülledt szexjelenetek és sok-sok dráma. Fogalmazhatunk úgy, hogy nem más, mint a Gossip Girl és a Pride and Prejudice szerelemgyereke.

The Crown (A korona)

The crown jelenet

A Netflix legdrágább sorozata, mely rabul ejtette a világot. A jelenleg is Nagy Britannia királynőjeként ismert II. Erzsébet királynő trónra kerülését és uralkodásának kezdeti időszakát dolgozza fel a sorozat. Izgalmas, érdekes, gyönyörűen kivitelezett, igényes alkotás, aminek szereplőivel a mai napig találkozhatunk a sajtóban. Emberi drámák, politikai manőverek és szerelmi szálak, tökéletes színészi alakításokba csomagolva. Ha egyszer beszippant az angliai uralkodók világa, többet nem szabadulsz! Bár a sorozat 2016-ban startolt, a 4. Évad 2020-ban jött ki, így kiérdemelt helye van a listán.

The Queen’s Gambit (A vezércsel)

The queen's gambit jelenet

Nem kell hatalmas sakk-őrültnek lenned, ahhoz, hogy magával ragadjon ez a 7 részes mini sorozat, tekintve, hogy a látszat ellenére valójában nem a sakkról szól. Egy izgalmas, drámai történet egy fiatal árva lányról, aki próbálja feldolgozni az őt ért traumákat és megtalálni a helyét a világban. Törénet az útkeresésről, az emberi kapcsolatokról, a kitartásról és a szenvedélyről. Anya Taylor csodálatos alakítást nyújt Beth Harmonként, életre kelti a magabiztos sakk csodagyereket, közben mégis megőrzi a karakter érzelmi komplexitását. A gyönyörű jelmezek, az 50-60-as évek megelevenedése és az életre kelt sakkjátszmák csak rád várnak!

Unorthodox (A másik út)

Unorthodox jelenet

Egy kevésbé ismert és rendkívül szokatlan mini sorozat a 19 éves Esty szökését kíséri végig, aki extrém ortodox közösségéből Berlinbe menekül egy szabadabb élet reményében.  Azonban miközben Esty az újrakezdésen és beilleszkedésen dolgozik, a férje és nem túl szimpatikus unokabátyja minden erővel azon vannak, hogy megtalálják és visszavigyék. A cselekmény drámai és érdekes, sok visszaemlékezéssel és kulturális összeütközéssel. Megtudhatjuk milyen volt Esty előre elrendezett házassága és miért kellett felhagynia zongoraóráival. Egy különleges, szívszorító és nagyon emberi történet a hagyományőrzésről és önfelfedezésről.

You (Te)

You jelenet

Kíváncsi vagy hogy látja a világot egy “stalker”? Hogyan indokolja egy szociopata a tetteit, legyen az akár gyilkosság, akár manipuláció? Akkor ezt a különleges, csavarokkal és izgalommal teli drámát nem szabad kihagynod! Egy szokatlan szerelmi történet, egy igazi anti-hős karakterrel, akinek a történetét úgy fogod darálni, mint, ha nem lenne holnap!

Elite (Elit)

Egy tüzes spanyol sorozat pofátlanul szexi fiatalokkal, egy gyilkossági nyomozással, tomboló hormonokkal, tudatmódosító szerekkel és vad bulikkal. Ha a Skins az egyik kedvenc sorozatod, ez is tetszeni fog! Rossz döntéseket hozó fiatalok, inkompetens felnőttek és szerelmi sokszögek várnak rád! 2020-ban került ki a 3.évad, érdemes ledarálni.

Vígjáték

Never Have I Ever (Én még sosem…)

ever have i ever jelenet

Az egyik legjobb Netflix vígjáték sorozat. Helyzetkomikum, tinédzser problémák, szülő-gyerek dinamika, végtelen mennyiségű szarkazmus és a gyász témaköre. Egy szívmelengető, szerethető sztori, amiben komoly témákkal foglalkoznak könnyeden és befogadhatóan. A történet nemcsak rettentő humoros, de az indiai-amerikai főszereplő tinilány szemszögének köszönhetően újszerűnek hat. Ha szereted a kínos humort, ezt nem szabad kihagynod!

On My Block (Az én környékemen)

On my block jelenet

Első ránézésre az On my block is csak egy újabb tini sorozat, egy csapat vicces, okos gyerekről, akik próbálják megfejteni az életet. Azonban ez a sorozat sokkal több ennél! Valós, komoly témákat feszeget, mint a migráció, bandaháború, szegénység és gyász, melyeket szerethető karakterekkel és humorral ellensúlyoz. Bár a sorozat fókuszában 4 főszereplőnk barátsága áll, azért egy kis misztikum és kincskeresés is belefért a cselekménybe.

Atypical (Több, mint normális)

Atypical jelenet

Félig dráma, félig komédia, az Atypical valóban egy nagyon szokatlan sorozat, mondhatni páratlan. Főszereplőnk Sam, egy autista gimnazista srác, aki végzős évében elhatározza, itt az ideje önállósodni és szerezni egy barátnőt. Természetesen nem megy minden zökkenőmentesen, sok félreértés és családi dráma övezi Sam mindennapjait, azonban összességében egy igazi feel-good sorozatról van szó. Ha rossz napod van és elvesztetted a hited az emberiségben, nézz rá az Atypicalre, garantáltan mosolyt csal az arcodra.

Sex Education (Szexoktatás)

Sex education jelenet

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb tini sorozata. Gimnazistának lenni azt jelenti, hogy sokszor kerülsz kínos helyzetekbe, csinálsz magadból hülyét és érzed magad összezavarodva. Ez a sorozat pedig remekül mutatja be mindezt, főszereplőink mindennapjain keresztül. Természetesen a sorozat fókuszában a szex áll, vagyis inkább az, ahogy a fiatalok látják és megélik a szexet. Vicces, őszinte sorozat, szerethető karakterekkel, akik boldogságáért jobban fogsz drukkolni, mint a sajátodért!

Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99: Nem százas körzet)

Brooklyn99 jelenet

Az egyik legnépszerűbb rendőrsorozatként ismert Brooklyn99 a legjobb választás, ha könnyed, 20 perces, humoros sorozatot keresel. Rengeteg ikonikus szállóige, szerethető karakterek, pop-kulturális utalások és izgalmas akciójelenetek, mi kell még? A Parks and Recreations alkotóitól nem is vártunk mást!

Fantasy

The Umbrella Academy (Az Esernyő Akadémia)

Umbrella academy jelenet

Szuperhősök kicsit másképp. 7 extra képességekkel rendelkező fiatal, akik letértek a nekik kijelölt “szuperhős” útról. A gyerekkori sérelmek miatt eltávolodott “testvérek” az örökbefogadó apjuk halála révén újra egymásra találnak, majd összefognak, hogy megakadályozzák a közelgő világ végét. Főszereplő antihőseink nem épp fedhetetlenek és meglehetősen sokszor keverednek bajba. Izgalmas, csavarokkal és misztikummal teli történetük megér egy Netflix maratont.  

Dark (Sötétség)

Dark jelenet

Egy sötét, nyomasztó, misztikus időutazós történet, ami megmozgatja az ember fantáziáját. Szövevényes, izgalmas és elgondolkodtató sorozat. Ha szereted a komplex cselekményeket és emberi drámákat, kis misztikummal fűszerezve, ezt nem szabad kihagynod!

Animált

Rick and Morty (Rick és Morty)

Rick és Morty jelenet

Aki szerint a mesék gyerekeknek valók, biztosan nem látta még a Rick és Mortyt. Az egyik legikonikusabb sorozat, hatalmas rajongótáborral, méghozzá nem véletlenül. A részek cselekménye abszurd. A sorozat készítőibe több kreativitás szorult, mint azt az emberiség megérdemelné. Gondolj valami nevetséges dologra, szorozd be százzal és alakítsd át embertelen randommá és akkor nagyjából megközelíted a sorozat poénjainak szintjét. A karakterek viccesek és esendőek, az epizódok pedig igazi agymenések. Időutazás, párhuzamos dimenziók, földönkívüliek, varázslat, ebben a sorozatban mindenre van példa. Természetesen még egy-két pop-kulturális utalás és társadalomkritikai gondolat is fel-fel bukkan. Csatlakozz Rickhez az univerzum legokosabb feltalálójához és unokájához, ahogy kimerítik a világban rejlő lehetőségeket.

BoJack Horseman

BoJack Horseman jelenet

A BoJack Horseman nem egy annyira felnevetős, egyszerű poénokkal operáló sorozat. A főszereplőnk egy jobb napokat megélt színész, aki depresszióval, alkoholproblémával és még sok más jellemhibával küzd. A sorozat nagyon okosan közelíti meg a társadalmi utalásokat és mutat görbe tükröt Hollywoodnak és úgy általában az embereknek. Kritikus, szarkasztikus, rendkívül őszinte és azért megfelelően szórakoztató rajzfilmsorozat az érettebb, összetettebb szórakozásra vágyóknak.

Szereted a filmek és sorozatok világát? Tudd meg melyik filmeket kell látnod pályakezdőként, mielőtt munkábaállsz és miket tanulhatunk kedvenc karaktereink állásinterjúiból vagy inspirálódj kedvenc női sorozat-szereplőink karrierútjaiból!

Ha pedig éppen álmaid munkahelyét keresed, akkor a legjobb helyen jársz! A Zyntern.com Pályakezdő Állásportálon rengeteg szuper lehetőség közül válogathatsz! Regisztrálj be oldalunkra és találd meg a számodra tökéletes állást! 

Tetszett a cikk? Oszd meg!