Végre enyhül a járvány, de nem tudod melyik európai városba utazz a barátaiddal? Íme néhány pénztárcabarát ötlet a Zynterntől. Most, hogy a pandémia enyhült, a legtöbb európai ország enyhített a járvány miatti korlátozásokon. Ha a “szabadság” újbóli beköszöntét ünneplő bulikat már kihevertétek, de még maradt energiátok egy kis kimozdulásra, ideje nyakatokba venni Európát!

Igaz ugyan, hogy az időjárás még nem feltétlenül kedvez azoknak, akik imádnak fürdőruhában napozni és a tengerben úszkálni, de a napsugarak már eléggé előbújtak ahhoz, hogy ne kelljen fáznunk, ha szabad ég alatti programra, például városnézésre indulunk. Ezért ma 4 olyan várost hoztunk nektek, amik nemcsak gyönyörűek, de viszonylag könnyen (és pénztárcabarát módon) elérhetőek hazánkból is. Tehát tökéletesek lehetnek egy hétvégi utazáshoz – hogy se a sulit, se a munkát ne kelljen kihagynotok.

Prága

Prága

Csehország fővárosa méltán népszerű desztináció. Hangulatos óvárosa, melyet a Moldva szel ketté, gyalogszerrel könnyedén bejárható egy nap alatt, és tele van olyan különleges látványosságokkal, mint a kőből készült, szobrokkal díszített, amúgy rendkívül fotogén Károly-híd, vagy éppen a modern építészet kedvelőinek favoritja, a Táncoló ház. Prága vonattal, repülővel, de akár autóval is pár óra alatt elérhető Magyarországról. Ha erre jártok, ne hagyjátok ki a sörözést a Vytopna Railway étteremben, ahol pincérek helyett modellvasutak szolgálnak fel.

Krakkó

Krakkó

Dél-Lengyelország gyöngyszeme ez a mesés város, ahol lovaskocsikat, galambokat, és letűnt korokat idéző elegáns épületeket is nagy számban láthat az utazó. Krakkó belvárosának macskaköves utcáin bolyongani önmagában is remek program, aminek fényét még tovább emeli a lengyelek kedvessége és magyarok iránti extra vendégszeretete. Bónusz pont, hogy az árak mindenhol nagyon barátságosak. Budapestről minden nap megy vonat Krakkóba, azonban autóval is pár óra alatt odaérhetünk. Ha ide látogattok, mindenképpen kóstoljátok meg a lengyelek nemzeti eledelét, a pierogit, ami kicsit a magyarok derelyéjére emlékeztet, azonban ők édesen és sósan is készítik, számtalan különféle töltelékkel.

Bécs

Bécs

Ausztria fővárosában egymást érik a 21. századi, modern, és a barokk stílusú épületek, a város kulturális élete pedig elképesztően pezseg. Akárcsak Krakkóban, itt is rengeteg fiákerrel találkozhatunk, amiken utazva páratlan élményben lehet részünk. A Prater vidámpark mesébe illő, akárcsak a Sissi hercegnő rezidenciájaként ismertté vált Schnönbrunn kastély, aminek parkja ma Európa egyik legszínvonalasabb állatkertjének ad otthont. Bécs igazán közel van hazánkhoz, az osztrák-magyar határtól mindössze egyórányi autóútra, így akkor is érdemes ellátogatnunk ide, ha csak egy- vagy kétnapos kiruccanásra van időnk.

Milánó

Milánó

Milánó Észak-Olaszország központja, és az ország második legnagyobb városa, nem csoda tehát, hogy tele van izgalmas látnivalókkal és programlehetőségekkel. Igazán pörgős és modern város, azonban itt is átélhető az igazi olasz életérzés. Belvárosának központja a Dóm-tér, ahol érdemes meglátogatni a világszerte ismert, a térnek is nevet adó dóm épületét, amelynek tetejéről csodás kilátás nyílik a városra, sőt, tiszta időben akár a svájci Alpok hegyvonulatait is megpillanthatjuk innen. Mivel a WizzAir heti többször repül Milánóba, így jó esélyünk van kifogni repülőjegyet igen kedvező áron. 

Megjött a kedved az utazáshoz, de az egyetemi ösztöndíj nem fedezi a vágyott kirándulások költségeit? Látogass el a Zyntern oldalára, ahol számos remek gyakornoki- és pályakezdő álláslehetőség közül válogathatsz, amik segítenek majd előteremteni az utazási budget-t. 

Tetszett a cikk? Oszd meg!