Bár a nyárnak lassan vége, a nagy hőség úgy néz ki még tartós lesz egy ideig, így aztán mi sem eshetne jobban, mint egy frissítő bortúra.

Ha követted a Zyntern blogját, és megfogadtad pár tanácsunkat, a nyarad valószínűleg már így is fergetegesen telt. Szuper programokkal és céges csapatépítőkkel tehetted színesebbé a szürke hétköznapokat, az EFOTT-on a Zyntern Karrier Zónában az önfeledt bulizást köthetted össze a karrierépítéssel, sőt az augusztusi gólyatábor-szezonra is felkészülhettél. Mindemellett azonban még nem beszéltünk a nyár közkedvelt slágeréről, a bortúráról.

Országos Bortúra applikáció

1. Országos Bortúra

A mai digitális világban mi mást ajánlhatnák először, ha nem egy bortúra applikációt. Ugyan picit csalunk, hisz nem egy konkrét túrát hoztunk neked, ellenben az Országos Bortúra egy tökéletes platform arra, hogy felfedezd hazánk borturizmusát. Az app hívószavai a kényelem és a közösségépítés. Egy egész ország borprogramjai lapulhatnak a zsebedben, ahonnan pár kattintással már le is foglalhatod a számodra szimpatikusat, később pedig leadhatod rá értékelésed. Magyarország borturisztikai appját egyaránt elérheted iOS és Android készüléken.

Egri borvidék

2. Eger

Egerre sokszor gondolunk úgy, mint egy „lejárt lemezre”, de ilyenkor nem árt elgondolkodnunk azon, hogy akkor mégis miért szeret ennyi ember a mai napig ide járni? Ez a csodás vidék a bikavéren kívül a számtalan fehér-, és kékszőlőből készült ínyencségeket rejt a borkedvelőknek. Eger tökéletes választás, ha egy eseménydús, ugyanakkor rövidebb, egynapos bortúrára vágyunk. Az iszogatás mellett nem győz válogatni az ember a rengeteg program között. Járhatunk egyet a belvárosban, megcsodálhatjuk az Egri várat, elmehetünk Egerszalókra megnézni a híres „sódombot”, de ha nem untunk még rá a borra, ott a Bikavér Múzeum és a Szépasszony-völgy is.

Villányi borvidék

3. Villány

Ha már volt fehér és kék, most jöjjön a testes vörös. Villány az ország legdélebbi borvidéke, ahol egyszerre találkozhatunk nagymúltú pincészetekkel, és kisebb területen gazdálkodó családi vállalkozásokkal. Ennek köszönhetően szinte bárhová tévedünk a régióban, egy borospincére találunk. Ez borkóstolás szempontjából kifejezetten kedvező adottság. Mivel a pincészetek egymást érik, így nincs szükség önfeláldozó, józan sofőrre. Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd megismerni ezen régió borait és kulturális örökségét, mindenképp keresd fel a Villány- Siklósi Borút Egyesület honlapját, ahol kimerítő infókat szerezhetsz a régióról. 

Piemonti borvidék

+1 Piemont

Kicsit evezzünk külföldi vizekre, de azért maradjunk Európán belül. Ugyan nem egy-két filléres útról van szó, viszont a borok igazi szerelmeseinek egyszer az életben mindenképpen megér elnézniük ebbe az az Alpok lábánál fekvő gasztronómiai paradicsomba. Piemontban nem csak minőségi borokra bukkanhatunk. A vidék fehér szarvasgomba egyik leggazdagabb lelőhelye, sőt a Ferrero csokik világhírű mogyorója is itt terem. Ezernyi kolostor és kastély tarkítja ezt a festői tájat, így a szemünk se fog betelni egyhamar a látvánnyal.

A bor egy olyan szenvedély, mely megköveteli a vastag pénztárcát. Hogy ne maradj szárazon, látogass el a Zyntern.Com Állásportálra, és válogass a több száz gyakornoki és frissdiplomás álláslehetőség között!

Tetszett a cikk? Oszd meg!