Biztosan te is hallottad már a mondást, miszerint „a legjobb forgatókönyveket az élet írja” . Nem véletlen, hogy a stúdiók néha valósággal versengenek egy-egy „true story” megfilmesítési jogaiért. Most éppen a Netflix dokumentumfilm-kínálatából gyűjtöttünk össze néhány darabot, amik biztosan a képernyő elé szögeznek majd.

Ármánykodás, csalás, megdöbbentő fordulatok… A valóságban legalább olyan gyakran találkozhatunk elképesztő történetekkel, mint a filmvásznon. Talán ennek is köszönhető az, hogy napjainkban rendkívül népszerűek a dokumentumfilmek, minisorozatok. Ezek gyártásában pedig tagadhatatlanul élen jár (szinte) mindenki kedvenc streamingszolgáltatója, a Netflix. Ha te is szereted a megtörtént eseményeken alapuló brutális sztorikat, olvass tovább! Ma 3 olyan dokumentum-minisorozatot hoztunk nektek, amik nemcsak izgalmasak, de tanulságosak és érdekesek is.

1.     A Tinder-csaló (The Tinder Swindler)

Tinder Swindler dokumentum-sorozat

Azt már az internetes párkeresés megjelenése óta tudjuk, hogy óvatosnak kell lenni az online megismert idegenekkel, hiszen sosem tudhatjuk biztosra, ki van a képernyő másik oldalán. Azonban arra senki sem készít fel, hogy reagáljunk, ha egy gyémántbirodalom milliárdos, jóképű örököse jön velünk szembe Tinderen. A Tinder Swindler hősnőivel éppen ez történt, és elsőre bizony ők maguk is úgy hitték, hogy egy Disney-mesébe csöppentek. Aztán azonban dolgok hirtelen vészjósló fordulatot vettek… A Tinder Swindler egy nagyszabású, hihetetlenül arcátlan csalóról rántja le a leplet, és egy olyan történetet mesél el, amelynek még koránt sincs vége. A háromrészes sorozat szinkronosan is elérhető a Netflixen.

2.     A vegán szökevény (Bad Vegan)

Bad Vegan dokumentumfilm sorozat

Sarma Merngailis huszonévesen, közgazdász-hallgatóként fényes pénzügyi karrier előtt állt – valószínűleg, ha nem tér le egykori útjáról, ma irigylésre méltó LinkedIn-profillal rendelkezne. Ő azonban a gasztronómia világa felé fordult, és vegán éttermet alapított, ami elképesztően sikeres lett. Több A-listás híresség fordult meg nála, mint egy átlagos Oscar-gálán. Sarma „veszte” végül a szerelem lett! Barátai és családja óva intése ellenére összekötötte életét egy igazán gyanús alakkal, akinek számos titkáról aztán sorra elkezdett lehullani a lepel… Sarma izgalmas és tanulságos történetéből a Netflix négyrészes sorozatot készített. De mielőtt belekezdesz, figyelmeztetnénk, hogy csak úgy állj neki, ha több időd van, mert bizony könnyen magukkal sodornak az események.

3.     Inventing Anna

Inventing Anna dokusorozat

A nagysikerű Grace klinika, és a Netflix-kedvenc Bridgerton család után a legendás producer, Shonda Rhimes legutóbb a dokusorozatok világában is maradandót alkotott. Az Inventing Anna Anna Sorokin/Delvey történetét ismerteti, egy világhírnévre szert tett szélhámosnőét. Évekig tartó átverés-sorozata alatt többszázezer dollárt csalt ki befektetőktől, szállodáktól, cégektől, éttermektől, de olyanoktól is, akik közeli barátjuknak hitték… Az Inventing Anna-t nemcsak a remek sztori, de a kitűnő színészi játékok miatt is érdemes megnézni. Julia Garner például pazar alakítást nyújt a címszerepben, de a mellékszerepekben is olyan művészek láthatóak, mint például Laverne Cox, vagy Jack Mercer.

+1. Fyre Festival – A legnagyobb buli, amit meg sem rendeztek

FYRE dokumentumfilm

Igaz, nem minisorozat, hanem dokumentumfilm, de mindenképpen helye van ezen a listán a Fyre fesztivál botrányos történetét feldolgozó alkotásnak. Adott egy csapat lelkes fiatal, akik nagyon szeretnének olyan gazdag és sikeres vállalkozók lenni, mint Elon Musk. Ráadásul van egy remek ötletük is: forradalmasítani kellene a fesztiválok világát. Mert milyen szuper lenne már, ha létezne egy olyan fesztivál, ahol luxuskabinokban lehetne aludni sátrak helyett, és extra fogásokkal tömhetnék a résztvevők a hasukat gyros meg hotdog helyett… Pár befektetőnek megtetszik az ötlet, csakhogy a költségvetés nagy részét fel is emészti az, hogy a világ legmenőbb Insta-influencereivel reklámozzák a bulit… A jegyek azonban így is fogynak, a fesztivál időpontja közeledik, a botrány pedig lassan bejárja a nemzetközi sajtót…

Te is szeretnél olyan figyelemre méltó karriert, ami később a filmvászonra kínálkozhat majd? A határ a csillagos ég, kezdd nálunk a jövőd megalapozását! Nézz a Zyntern gyakornoki- és pályakezdő álláslehetőségei között, ahol biztosan megtalálod a kedvedre valót.

Tetszett a cikk? Oszd meg!