Ebben a feje tetejére állt világban muszáj valahogy kiengedni a gőzt, mielőtt teljesen összeomolnánk a nagy nyomás alatt. Szerencsére nyakunkon a felezők és egyéb mulatságok! Itt márciusi buliajánló, hogy ne maradj le!

Bárki bármit is mondjon, a bulizás az egyetemista lét esszenciális eleme. Barátságok és szerelmek születnek a szórakozóhelyeken, másnap meg a hangzatos “többet nem iszom” fogadalmak.Vannak, akik hetente űzik az ipart, mások egyszer-kétszer egész képzésük alatt. Ebbe az egy-két alkalomba tartoznak bele a felezőbálok, amikről a Zyntern egy listát állított össze Neked és barátaidnak, pár egyéb bulival kiegészítve! Persze ha nem igazán szívleled a szórakozás ezen fajtáját, még mindig szemezgethetsz Netflixes sorozatajánlónkból!

Három fiatal lány buliban

Mi az a felező?

Lényegében egy második gólyabál. Ugyanaz az elegánsabb, öltönyös buli egy kis előzetes vacsorával és magasztos beszédekkel. Azonban míg a gólyabál minden hallgató első félévében kerül megrendezésre, addig a felező teljes mértékben szakfüggő. Ez a különbség nevében is tettenérhető. Értelemszerűen egy 6 féléves gazdasági és egy 10 féléves jogász képzés fele időben máshová esik. Viszont minél inkább elhúzódik, annál nagyobb az ok az örömre. A lényeg, hogy szaktársaiddal együtt ünnepelheted, hogy túléltétek a megpróbáltatások felét, a maradékot simán kibírjátok! Emellett a felező egy tökéletes vészcsengő: ha eddig nem szereztél releváns szakmai tapasztalatot, még épphogy nem késő! A munka-suli kombináció egyáltalán nem elképzelhetetlen, főleg a Zyntern tippjeinek megfogadása esetén. Most pedig lássuk, milyen bulik közül válogathattok a közeljövőben!

Budepesten

Az NKE ÁNTK hallgatói e hét szerdán fogják bevenni az Ötkertet. Bár az állófogadáson csak bizonyos szakok hallgatói vehetnek részt, a buli kapui mindenki előtt nyitva állnak. Ha a nagy Gatsby hangulatvilága közel áll a szívedhez, keresve sem találhatsz jobb estét!

Pesttől egy köpésre, Gödöllőn az újonnan nevet váltott MATE izgalmas játékokkal felturbózott felező estre invitálja az érdeklődőket. Mindehhez alig kell kibírnod 24 órát, jó lesz sietni a készüléssel!

ANTK felező bál

Vidéken

Pénteken a Debreceni Egyetem várja most felező jogászai mellett azokat is, akik a járvány miatt tavaly nem tudták megünnepelni tanulmányaik ezen mérföldkövét. Ha a buli nem is érdekel, a svédasztalt kár lenne kihagyni!

Március 16-án az SZTE közgazdászai szintén bepótolhatják be a covid miatt elmaradt gólyabált, ráadásul mindezt Szeged elsőszámú szórakozóhelyén. Mintha csak tegnap lett volna, mikor kizárólag az online térben bulizhattunk barátainkkal!

Debreceni Egyetemi felezőbál

Ha buliznál egy jót, de a felező nem a te világod

Ha az NKE után nem úntok bele az Ötkertbe, március 23-án a Corvinus a 2010-es évekbe repít vissza. Valahol szörnyű, hogy már ez is retronak számít…

A retro vidéki szerelmesei sem maradnak ki márciusban az időutazásból! Szerdán az SZE HÖK szervezésében Dévényi Tibi bácsi és legendás pöttyös labdája várja Győrben a fiatalokat.

Eközben az ország másik felén, Miskolcon is zajlik az élet. A több mint 10 éves múltú Kolimpia a campus apraja-nagyján kívül számtalan érdeklődő hallgatót vonz magához. 

Szerdai őrület Tibi Bácsival buli

Ne feledd, a bulizáshoz pénz is kell! Ha már ciki folyton meghívatni magad, nézz körül a Zyntern honlapján, és válogass a több száz gyakornoki és frissdiplomás álláslehetőségek közül!

Tetszett a cikk? Oszd meg!