A koronavírus megjelenése alapjaiban változtatta meg az életünket és azt, hogyan és honnan dolgozunk. Az átállás pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, ezért a  Zyntern.com pályakezdő állásportál a multicégek HR-esei (Prezi, Decathlon, Heineken) bevonásával és az ismert influencer és youtuber páros, Pamkutya közreműködésével elindított egy kezdeményezést Karrier Kommandó néven. Ennek keretében hasznos karrier és motivációs tippekkel látja el a pályakezdőket.

A Zyntern.com Állásportál kampányában influencerek és nagyvállalatok együtt segítenek a pályakezdő fiataloknak átállni az online munkakeresésre. A kezdeményezést az Állásportál a pályakezdők megsegítésére indította, mert tavaszi kutatásából kiderült, hogy a covid-19 első hullámában 27%-a a fiataloknak veszítette el munkáját. Ezen felül több, mint 50%-a gondolja úgy, hogy nehezebb lesz munkát találnia a jövőben. A 4 hónapos kampány alatt szó lesz először pályaválasztásról és az online interjúzásról. Majd arról is, hogy a koronavírus miatt megváltozott hibrid, online és irodai helyzetben hogyan illeszkedjünk be új közösségbe és mire figyeljünk a otthoni munkavégzés során. A tippek Instagramon érkeznek rövid videókban Pamkutyáéktól.

Szakmai tippek multik HR szakembereitől

A tippeket multinacionális vállalatok (többek között a Decathlon, a Prezi, a Heineken és a Tata Consultancy Services) elismert HR szakemberei fogalmazták meg az elmúlt hónapok tapasztalataik alapján. Annak érdekében pedig, hogy a tippek minél érthetőbben és egyszerűbben jussanak el a fiatalokhoz, az egyik legismertebb hazai influencer páros, Pamkutyáék tolmácsolják azokat rövid videókkal az instagramon. A kampány éppen csak elindult az első, pályaválasztás témával, máris több ezer fiatal látta már a tippeket.

“A kezdeményezés egyedülálló és formabontó több szempontból is. Egyrészt a témája miatt. Az első olyan átfogó hazai kampány, ami választ ad a koronavírus miatt megváltozott és online térbe került munkavállalói kihívásokra. Másrészt pedig először fognak össze influencerek és népszerű nagyvállalatok olyan közös cél érdekében, ami fiatalok munkaerő piaci lehetőségeit akarja segíteni.”

mondta Megyeri Mirtill, a Zyntern  társalapítója és kommunikációs vezetője

A Zyntern.com Állásportál mindig is a leginnovatívabb módszerekkel próbált hidat építeni a munkakereső fiatalok és munkaadók között. Ezért elsőként kereste a válaszokat az elmúlt hónapok kihívásaira, hogy segítse a fiatal pályakezdőket a bizonytalanságban. Az állásportál munkáját számos díjjal és elismeréssel jutalmazták korábban. Formabontó toborzási megoldásai (például HR rapid randi) mellett pedig egyedi felhasználó élménye miatt is emlegetik az álláskeresés tinderének.

“Nehéz helyzetbe került a munkaerőpiac, azonban a pályakezdőkre a megváltozott munkahelyi körülmények miatt még több kihívás nehezedik. Ezért is szerettünk volna ezen segíteni és több pályakezdőt segíteni a sikeres indulásához.”

egészítette ki Megyeri Mirtill.

Tetszett a cikk? Oszd meg!