Akár az iskolapadot koptatod, akár túl vagy már az első munkaheteden, érdemes tudnod milyen típusú gyakornok is vagy valójában! Maximalista vagy kreatív? Most kiderül!

Ahogy a mondás tartja, minden kezdet nehéz, nincs ez másképp a gyakornoksággal sem. Fiatal pályakezdőnek lenni nagyon melós és sok stresszel jár. A legtöbb normális munkakörhöz elvárás a több éves releváns szakmai tapasztalat, miközben az ember egyetem mellett örül, ha a kötelező szakgyakot valahogy le tudja igazoltatni a haverokkal. Abban az esetben pedig, ha valóban sikerül valahova beverekednie magát, akkor jön a mélyvíz!

Bár a különböző szakterületek különböző kihívások elé állítják a pályakezdőket, vannak tipikus személyiségjegyek, amik szinte minden gyakornok esetében fellelhetőek, legyen szó marketingesekről vagy mérnökökről. Korábbi cikkünkből már megtudhattátok milyen típusú gyakornok illik hozzátok, most azt deríthetitek ki, Ti milyen gyakornokok vagytok!

Te melyik gyakornok típussal találkoztál már? És vajon melyik vagy Te? Töltsd ki 5 perces tesztünket és kiderül! Kattints és játsz! 👇

Három fiatal az íróasztal körül nevetve beszélget

Az önálló

Fiatal lány mutat a bicepszére

Nem az a pörgős típus! Önálló és intelligens gyakornok!

Szereti a nyugalmat, ha magának oszthatja be az idejét és ha nem lihegnek a nyakába a főnökei! Éppen ezért leginkább a home-office az ő világá! Nyugodt és megfontolt természete miatt könnyű vele együtt dolgozni. Valamint gyorsan vág az esze és hamar átlátja a feladatokat.

Ha békén hagyják és engedik, hogy kibontakozzon szuper ötletei és meglátásai vannak. A feladatokat általában precízen, időre teljesíti.A kollégáival is jól kijön, nem az a pletykálkodós, hátbaszúrós fajta. Bár tény, hogy inkább preferálja a négyszemközti kávézásokat, mint a nagy irodai bulikat.

A kreatív

Női kezek, laptop, fényképezőgép, színminták egy íróasztalon

Ő a megtestesült kreativitás! Innovatív gondolkodású és proaktív gyakornok!

Nem szereti, ha lekorlátozzák! Rengeteg ötlete van, buzog benne a tenni akarás! Képes az “out of the box” típusú gondolkodásra, aminek munkája során is nagy hasznát veszi! Elutasítja, a konvenciókat és bevett gyakorlatokat, mindig a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzésre törekszik. A kollégáival jól kijön, bár a csapatmunka során, inkább a brainstrorming az asztala, mint a kivitelezés!

A monoton feladatokra hamar ráun, és a határidőkkel is lehetnek problémái, de ha olyan feladatot kap, ami beindítja a fantáziáját, hatalmas energiákat tud mozgósítani. Kedveli a rugalmas feltételeket, ha hagyják kibontakozni és a folyamatos pozitív visszajelzést. Továbbá nincs problémája az önérvényesítéssel sem!

A maximalista

Könyvet olvasó lány

Nem túl laza típus! Megbízható és intelligens gyakornok!

Szereti, ha úgy történnek a dolgok, ahogy azt előre eltervezi. Nála nincs helye hibának vagy pontatlanságnak, éppen ezért nem túl jó csapatjátékos! Utálja, ha valaki más trehány munkája rontja a végeredményt! Éppen ezért az önálló munkavégzés és gyors előrelépési lehetőség áll hozzá a legközelebb!

Ha békén hagyják és engedik, hogy kibontakozzon minőségi munkájával és jó meglátásaival sokat ad a cég eredményeihez. Gyorsan tanul és a feladatokat mindig precízen, időre teljesíti. A hasonló munkamorálú kollégákkal jól kijön és nagyon értékeli a segítőkész és felkészült vezetőket. Persze a munka végeztével ő sem veti meg a lazítást vagy az irodai bulikat!

A társaság közepe

Kollégák nevetve söröznek egy étteremben

Mindig magas lángon ég! Talpraesett és jól kommunikáló gyakornok!

Nem szereti a punnyadást, akkor érzi jól magát, ha történnek körülötte az események. Igyekszik mindig 110%-ot nyújtani, ha motiválja, amit csinál még éjfélkor is képes e-mailt írni. Tele van ötletekkel és bármit secperc alatt el tudsz intézni! Jó kommunikációs készségei miatt, rengeteg területen vannak ismerősei, ami gyakran előnyére válik a munkája során.

Szeret csapatban dolgozni, feltölti, ha másokkal közösen tölthet időt. Továbbá él-hal a csapatépítőkért és irodai bulikért! Kedveli a rugalmas feltételeket, ha hagyják kibontakozni és ha értékelik a munkáját. Továbbá nem okoz neki nehézséget az önérvényesítés sem!

A legjobb barát

Két kávézó lány

Nem az a balhés típus! Megbízható és magas érzelmi intelligenciával rendelkező gyakornok!

Számára nagyon fontos a munkahelyi közösség! Nem kifejezetten hatalmas partyarc, de bármikor nyitott egy jó hangulatú kávézásra! Szívesen meghallgatja a kollégái ügyes bajos dolgait és ott segít, ahol tud. Neki lehet mutogatni a gyerekekről és háziállatokról készült házi videókat!Többnyire kerüli a konfliktust és soha nem beszél ki senkit a háta mögött, ugyanakkor a saját érdekeit is hatékonyan képviseli.

Ha támogató közösségben van és engedik, hogy kibontakozzon, lelkesedésével, támogató természetével és remek ötleteivel segíti a munkát. A feladatokat általában precízen, időre teljesíti. Igazi csapatjátékos magas érzelmi intelligenciával, aki jó emberismerő és könnyen feltalálja magát új helyzetekben.

Bármelyik típusú gyakornok is lettél a Zyntern.com oldalán a legtrendibb cégek ajánlatai közül biztosan megtalálod a neked való állást! Regisztrálj oldalunkra és jelentkezz meg álmaid munkahelyére!

Tetszett a cikk? Oszd meg!