Önfejlesztés, közösségépítés, inspiráció. Ezekkel segítette a jövő női vezetőit a P&G #LEADlikeagirl karrier- és workshopestje

Inspirálódj kézzelfogható példákból

Az egyetemen tanultak napjaink kiélezett munkaerőpiaci versenyében mit sem érnek, ha nem teszünk melléjük egy adag gyakorlati tapasztalatot. A Zyntern missziója, hogy hidat képezzünk a tehetséges és elhivatott Z és Y generációs fiatalok, és az őket foglalkoztatni kívánó cégek között. Ez túlmutat azon, hogy oldalunkon neves hazai és nemzetközi vállalatok lehetőségei közül szemezgethetnek a felhasználók. Igyekszünk az egyetemisták számára minél inkább betekintést engedni a valós vállalati életbe, valamint hasznos soft skillekkel felvértezni őket. Legutóbb ebben voltak partnereink a P&G női vezetői.

P&G #LEADlikeagirl kerekasztalbeszélgetés

Ariel, Gillette, Lenor, Pampers

Csak pár azon márka közül, melyek szinte biztosan megtalálhatóak a háztartásunkban. Mögöttük pedig ugyanaz a cég áll, a Procter and Gamble. A vállalat már több mint 30 éve tevékenykedik Magyarországon, és két legmodernebb gyárát is nálunk üzemelteti Csömörön és Gyöngyösön. Innovatív és minőségi termékei mellett a P&G ismeretes a fenntartható fogyasztás ösztönzéséről, a társadalmi kezdeményezések támogatásáról, és edukációs tevékenységeiről.

#LEADlikeagirl

A P&G portfóliójának kiemelt részét képezik a női higiénés termékek. A valódi hangsúly azonban nem rajtuk, hanem felhasználóikon van. Éppen ezért küldetésük a nők támogatása az élet lehető legtöbb területén. Ezen kezdeményezéseik közül talán a legismertebb az Always edukációs program, mely mintegy 3 millió magyar tinédzser lánynak segített megismerni a testükben végbemenő változásokat, valamint folyamatosan küzd a menstruációs szegénység ellen. Január 31-én a női vezetői szerepek támogatása, az előítéletek leküzdése, a közösségépítés került előtérbe az Enter Bárban tartott #LEADlikeagirl Karrier- és Workshopest alkalmával.

P&G #LEADlikeagirl workshop

Támogatni kell a nők szerepvállalását

Az est keretén belül egy Kahoot teszt világított rá a nemek közötti egyenlőtlenség szomorú valóságára. A kevés fizetés “csak” egy dolog, nagyobb problémát jelent a reprezentáció hiánya. A P&G-nél minden szinten törekednek az 50-50%-os nemek közötti egyensúly elérésére. Magyarországon vezetőik 48 százaléka, középvezetőik 52 százaléka nő. Ez azonban magasan a régiós átlag fölött van. Az Egyenlő Alapítvány kutatása szerint a V4-es országok közül hazánkban a legvastagabb az üvegplafon. Míg máshol a női felsővezetők aránya 25-28% között mozog, nálunk ez megakadt 10%-nál. Pedig képesítése, szakmai tapasztalata pont annyi nőnek van, mint férfinak.

Kommunikációs tréninggel egybekötött networking

Ahogy a hétköznapokban, úgy az üzleti életben is mindennek az alapja a kommunikáció. Nem tudjuk hatékonyan végezni a munkát, ha nem látjuk át saját és partnerünk szükségleteit. Asszertív kommunikációs fejlesztésével képessé válunk önmagunk és környezetünk előítéletektől mentes megismerésére, szempontjaink érvényesítésére.

A Merengő Podcast workshopja ezen készség fejlesztését célozta meg. A résztvevők csoportokban, valós élethelyzetekre alapozva sajátíthatták el azokat a kommunikációs technikákkal, melyekkel azonosítani és kezelni lehet a nem tudatos előítéleteket. A P&G munkatársai maguk is megosztották, miként küzdötték le előítéleteik káros hatásait. Azonban nem csak erről meséltek. Saját példájukon keresztül inspirálták a jövő női vezetőit, tanácsokat adtak a karrierépítéshez és a várható kihívások leküzdéséhez. Az est végeztével mindenki számtalan új élménnyel és kapcsolattal távozott.

Ha nem akarsz lemaradni hasonló eseményekről, kövesd figyelemmel a Zyntern Facebook oldalát! Ha pedig felkeltette érdeklődésed a P&G elfogadó és támogató vállalati kultúrája, keresd fel Zynternes profilját, és böngéssz aktuális álláshirdetéseik között!

Tetszett a cikk? Oszd meg!