• Post author:

Mitől pánikolunk? Vagy inkább mitől nem? Erről szólt Megyeri Mirtill TEDx Talks előadása, amelynek fókuszában a kapunyitási pánik okozta szorongás állt. A témát Mirtill személyes élettörténetén és tanácsadói tapasztalatán keresztül interaktív formában is feldolgozta a Startup Safari színpadán. Rövid videós beszámolónkkal idézd fel a legjobb pillanatokat, vagy kerülj képbe a témával.

Startup Safari – Kapunyitási Pánik – igazi para vagy kifogás?!

Húzzuk az időt a felnőtté válás előtt?

Megoszlanak arról a vélemények, hogy nehezebb-e manapság pályakezdőnek lenni, mint a korábbi generációknak volt. Egy biztos: egészen más! A 21. században felnőtté válni, pályát és karriert építeni izgalmas, de kihívás is sok ezer milleniumi fiatalnak. Valódi szorongásokról van szó vagy csak kifogásról, hogy húzzuk az időt a felnőtté válás előtt? Ilyen, és hasonló kérdéseket járt körül Megyeri Mirtill, a Zyntern.com társalapítója. A gondolatébresztő előadását a TedxYouth Talkja inspirálta.

Ki pánikol pontosan?

MINDENKI! Különböző életszakaszaink során számos olyan tényező miatt feszengünk, stresszelünk, ami legfőképpen nagy döntési pontoknál kerül előtérbe: továbbtanulás előtt, pályaválasztás közben, a karrierút alatti önmegvalósításkor. Nem is gondolnánk, hogy egy álláskereső fiatalban mennyi kérdés, kétely merül fel. HR szakemberként nem csak a szakmai munka során megjelenő problémákat, hanem a magánéleti kríziseket is figyelembe kell venni.

Mit tehetünk a kapunyitási pánik okozta stressz ellen?

mosolygós Coates Ádám, a pályaválasztó korosztály szakértője.
Coates Ádám, a pályaválasztó korosztály szakértője.

Dolgozzuk fel közösen a problémát! Mirtill előadása utána mi is így tettünk, hiszen ezeket a szorongásokat meg kell tanulni feloldani. A feldolgozó workshop keretén belül, továbbtanulás témában szakértőnk Coates Ádám a Mester Galéria és Közösségi Tér munkatásra segített a Hogyan tovább az érettségi után kérdés kibontásában. Ádám az elmúlt években több száz fiatalt kísért végig az iskolai közösségi szolgálattól kezdve a tudatos pályaválasztásig.

Szabó András, a pályaválasztási pánik okozta szorongás szakértője
Szabó András, a pályaválasztási pánik okozta szorongás szakértője

Ha már megvan az a bizonyos felsőoktatási papír, merre tovább? Pályaválasztás és pályaváltás témában Szabó András segített, aki több mint 7 éve foglalkozik gyakornoki és pályakezdő programok támogatásával, valamint munkáltatói márkaépítéssel. Releváns tapasztalattal rendelkezik szolgáltatói, tanácsadói oldalról is. Workshop szekciója mind HR területen dolgozó kollégáknak mind a frissdiplomás és a korai pályaváltás előtt álló korosztálynak szólt.

előadás tartása közben Radnai-Tóth Judit
Radnai-Tóth Judit, Talentbrand

Hogyan egyeztessük össze a karrierünket és a személyes motivációinkat? Radnai-Tóth Judit,  a Talentbrand alapítója az Önmegvalósítás és önazonosság szekció facilitátoraként ezt a kérdést járta körül a résztvevőkkel közösen. Judit kommunikációs és HR szakértőként számos multinacionális nagyvállalattal, hazai és nemzetközi startuppal dolgozott együtt HR, Recruitment és Employer Branding területen. A témát munkáltatói és munkavállalói szempontból is feldolgoztuk, hiszen mindkét felet érintheti az a fajta pánik.

Mi így mutattuk meg, hogy nem kell egyedül legyűrni a kapunyitási pánikod! Ha érdekel, hogy zártuk a Startup Safarit a Zyntern Közösség számra, nézd meg a videós beszámolónkat a NO PANIC X Zyntern.com Networking és After partynkról.

Akár HR szakemberként vagy vezetőként, akár munkavállalóként érdekel a Kapunyitási pánik, várunk sok szerettel május 30-án a Brain Bar Future Jobs rendezvényén, ahol kifejezetten a tudtos munkavállalói életút és a munkáltatói feladatok kapcsán fogunk a témával foglalkozni.

Amennyiben személyesen fordulnál hozzánk tanácsért írj nekünk!

Az esemény sikerére való tekintettel készítettünk egy HR-eseknek szóló kisokost, egy interjú forájában Megyeri Mirtillel. A teljes TEDxYouth előadást és a videós inetrjút olvassátok a Kapunyitási pánik II. – Nézz így a toborzás és megtartást kihívásaira! című blogbejegyzésünkben.

Tetszett a cikk? Oszd meg!