• Post author:

2023-ban a sikeres pályakezdő toborzáshoz elengedhetetlen a modern toborzási technológiák ismerete és használata. Ide tartoznak például a mesterséges intelligencia vezérelt pályázókövető rendszerek vagy az onboarding folyamatot megkönnyítő szoftverek, amelyek nem csak egyszerűsítik a felvételi folyamatot, de vonzóvá is teszik azt a technológia iránt érdeklődő jelöltek számára.

Hogyan segítheti a HR-esek munkáját a mesterséges intelligencia?

Az AI legnagyobb előnyei közé tartozik a hatékonyságnövelés, a költségcsökkentés és a döntéshozatali képességek javítása. Mindezek mellett, a segítségével lehetőség van a rutinfeladatok és a hosszadalmas adminisztrációra szánt idő csökkentésére, folyamatok automatizálására.

Az AI alkalmazások kiválasztása előtt érdemes azonban figyelembe venni néhány szempontot, az igazán hatékony működés érdekében. Fontos, hogy a technológia, amit használunk összeegyeztethető legyen a szervezeti igényekkel, valamilyen szinten testre tudjuk szabni. Nagy előny továbbá, ha az adott alkalmazás könnyen kezelhető és jó felhasználói értékeléssel rendelkezik.

Mutatjuk a legjobb AI alkalmazásokat HR területen:

1. Paradox AI

A Paradox egy mesterséges intelligenciával működő HR-eszköz, amelynek célja a toborzási folyamat automatizálása és egyszerűsítése, a jelöltek bevonzásától egészen a felvételig.

2. Pomato

A Pomato egy toborzási szoftver, amely különböző funkciókkal segíti a megfelelő jelöltek megtalálását és értékelését. Az önéletrajz-elemző és az álláskereső motor mélyen belemerül az önéletrajzokba, hogy gyorsan azonosítani tudja a megfelelő jelölteket.

3. Talmundo

A Talmundo olyan szoftvert kínál, amely forradalmasítja az onboarding élményét. Leegyszerűsíti a HR-csapatok számára az onboarding folyamatot, az intelligens automatizálással időt takarít meg, és magas elkötelezettségi szintet biztosít az új alkalmazottak körében.

4. Effy.AI

Az Effy.ai egy teljesítményértékelő eszköz, amely egyszerűsíti és felgyorsítja az értékelési folyamatot. Az AI által generált jelentésekkel, tudományos alapú és átfogó analitikával segítséget nyújt a teljesítményértékeléshez és a produktivitás javításához.

5. Enboarder

Az Enboarder egy olyan HR szoftvermegoldás, amelyet úgy terveztek, hogy erősítse az emberi kapcsolatokat, és javítsa a munkavállalói élményt a munkavállaló teljes útja során. Arra összpontosít, hogy az emberekkel kapcsolatos programokat személyre szabja.

5 + 1. ChatGPT

A ChatGPT az AI alkalmazások jolly jokere, nem maradhat ki felsorolásunkból. Számtalan felhasználási módja közül, íme néhány kifejezetten hasznos HR területen:

  • Szövegírás:  Legyen szó álláshirdetés szövegekről, szlogenekről, vagy éppen elutasító e-mailekről, a ChatGPT minden helyzetben és minden nyelven segítségül hívható. A lényeg, hogy jól megfogalmazott promptokat használjunk, így fogjuk a legjobb eredményeket kapni. 
  • Ötletelés: Mit adjunk a munkavállalóknak karácsonyra? Mi legyen a céges buli tematikája?  Ha kifogyunk az ötletekből, a ChatGPT mindig késszégesen beszáll új meglátásokkal a ötletelési folyamatba. 
  • Excel kezelés: A ChatGPT olyan, mint egy okos gyakornok vagy asszisztens. Nemcsak a szavakkal bánik jól, de az office programokkal is. Segíthet kiválasztani a megfelelő fügvényeket, vagy épp kategorizálni a különböző adathalmazokat. 
  • Előszűrő interjúk: A mesterséges intelligencia chatbotok képesek kapcsolatba lépni a jelentkezőkkel, előzetes kérdéseket feltenni nekik, és felmérni a képzettségüket. Ez segíthet a HR-csapatoknak kiszűrni az alkalmatlan jelölteket, és rangsorolni azokat, akik megfelelnek az alapvető követelményeknek.
  • Gyakran ismételt és munkavállalói kérdések: A chatbotok azonnali válaszokat adhatnak az alkalmazottak gyakran feltett kérdéseire, például a juttatásokkal, irányelvekkel, szabadnapokkal és bérszámfejtési információkkal kapcsolatos kérdésekre.
  • Onboarding: Segítenek a papírmunka kitöltésében, megérteni a vállalati irányelveket és hozzáférni a képzési anyagokhoz. Ez zökkenőmentesebb átmenetet biztosít az új alkalmazottak számára.
  • Képzés és fejlesztés: A chatbotok képzési modulokat, kvízeket és egyéb tanulási anyagokat tudnak eljuttatni az alkalmazottaknak. A képzési programokkal kapcsolatos kérdésekre is tudnak válaszolni, és személyre szabott ajánlásokat adhatnak a továbbképzéshez.
  • Teljesítménymenedzsment: A chatbotok képesek ütemezni és emlékeztetőket küldeni a teljesítményértékelésekre, visszajelzéseket gyűjteni a munkavállalóktól, és sablonokat biztosítani az önértékelésekhez. Ez egyszerűsíti a teljesítménymenedzsment folyamatát.
  • Offboarding: Amikor az alkalmazottak elhagyják a vállalatot, a chatbotok segíthetnek a kiléptetési folyamatban, biztosítva, hogy minden szükséges teendő, például a munkaeszközök visszaadása és a hozzáférés deaktiválása megtörténjen.

Tetszett a cikk? Oszd meg!