Ha lemaradtál az idei legkínosabb és legviccesebb online oktatásos sztorikról, egyet se félj, mert a Zyntern csapata ott segít, ahol tud! Káromkodás, horkolás, meztelenkedés, pisilés a virtuális tanteremben. Összegyűjtöttük a legfontosabb távoktatásos memeket és videókat, hogy up-to-date maradhass!

Lajos Balázs neve sokak számára cseng ismerősen, ugyanis ő lett a távoktatás egyik leghíresebb mártírja. Az egyetemi online órák egészen újfajta kihívások elé állítják a diákságot, például a „mute” gomb használata egy mindennapos küzdelemmé vált. Milyen kínos helyzetek alakultak ki az utóbbi hónapokban és hogyan harcolnak a fiatalok és oktatóik a szakmaiság látszatának fenntartásáért?

A távoktatás árnyoldala

Meme az online órákról

A Covid 19 hatására a felsőoktatási intézmények ismét átemelték óráikat az online térbe. Akár Teams-et, akár Zoom-ot használ az egyetem, az alapvető problémák ezzel az oktatási formával ugyanazok.

Bár a legtöbb hallgató természetesen tudásvágytól csillogó szemmel ül minden reggel 8-kor a gép elé, akadnak azért olyanok, akik elcsábulnak az anonimitás nyújtotta biztonságos helyzetben. Biztos mindenki érezte már úgy, hogy ha lemuteolt állapotban, kikapcsolt kamerával szundikál egy kicsit az nem akkora probléma. Sőt egy-egy cifrább káromkodás is elhagyta már a többség száját, mivel úgyse hallja senki. Nos, ez azért hazárd játék, mert mint az alábbi példák is mutatják, egy-egy bekapcsolva maradt mikrofon nagy fejfájást okozhat a későbbiekben.

Így járt például Lajos Balázs, aki olyan eszméletlen természetességgel szólt be a számítógépes programmal szenvedő oktatójának, hogy az emberben megáll az ütő.

Balázs akciója nagyon sokakat megihletett, igazi meme-hadjárat indult becsületének védelméért vagy épp az iránta érzett bajtársias tisztelet kinyilvánításáért.

További memeket a témában a S.Oszkár tanulós csoportban találsz!  

Sőt, a memeáradaton kívül még facebook esemény is készült a tiszteletére!

Balázs nagy valószínűséggel egy életre megtanulta a mute gomb használatának fontosságát, de nem ő az egyetlen!

Azok a sakkmeccsek…

A technikai problémák…

Aztán persze a szerencsétlen vértanúk által kikövezett úton megjelennek a trollok is. Vannak, akik az anonimitást kihasználva szándékosan bontják a rendet, a likevadászat az online világ kihagyhatatlan eleme.

Az anonimitás árnyoldala.

Napi troll.

A bekapcsolva maradt mikrofon csak egy a rengeteg nehézség közül, amivel a hallgatók az utóbbi hetekben szembesültek. A bekapcsolt kamera is okozhat kínos pillanatokat! Vannak akik elviszik magukkal az órát a wc-re, mások elfelejtenek felöltözni.

Tanárok és a technika

Nem a diákok az egyetlenek, akik kellemetlen helyzetekbe keverednek online óra közben.

A technológiai akadályok.

De az aranyos trollkodásokból sincsen hiány, például tanárok zuhannak az Empire State Building-ről, vagy báboznak zsiráfokkal. 

Korona és a koleszos diákok

Meme a BME kollégiumának rombolásáról

Az online oktatásra való átállás második hullámában a kollégiumi bezárásokat néhány hallgató igencsak rossz néven vette. A BME-hez tartozó Schönherz Kollégiumban igencsak elszabadultak az indulatok. Hogy mennyire volt szerencsés, kissé tudatmódosult állapotban szétverni a szobák falát, azt döntse el mindenki saját maga! Az mindesetre igaz, hogy a szigorítások következtében relatív sok fiatalnak kellett hirtelen B terv nélkül elhagynia az épületeket. Persze a többség nem rongálással, hanem facebook posztokkal reagálta le a helyzetet.

Macskás meme az online órákról

Az online oktatásra való teljes átállás sok fiatalt érint! Vannak, akik örülnek a változásnak, mások kevésbé állnak pozitívan a döntéshez. Igan, ami igaz a családi élet vagy egyszerűen csak rossz minőségű internetkapcsolat is nehezíti az online órák sikerességét. Ugyanakkor, a nagyobb jó érdekében felelősségteljesen áldozza be vizsgáit és gyakorlatait minden egyetemista. Végülis kik ők, hogy útját állják a vírus elleni védekezésnek!

Ebben a megváltozott oktatási struktúrában mindenki a saját démonjaival küzd, éppen ezért acél idegeket és kitartást kívánunk minden érintettnek!

Meme S.Oszkár, egyetemista Instagram oldaláról

Ha pedig véletlenül állást keresel a távoktatás mellé, csekkold le oldalunkat, ahol a gyakornoki és pályakezdő pozíciók csak Rád várnak!

Tetszett a cikk? Oszd meg!