Egyedülálló színházi élményre vágysz? Érdekel az improvizáció? Szereted a kreatív megoldásokat? A Zyntern csapata most egy olyan programajánlót hozott el neked, ami garantáltan levesz a lábadról: ez a Momentán Improvizációs Társulat.

A színház különlegessége, hogy nincs két egyforma show: Az előadások teljesen a nézőkön múlnak, az ő válaszaikon és ötleteiken. Minden darab egyedi és megismételhetetlen.

Az idén 20 éves társulat az évek során folyamatosan megújult, új műsorformátumok kerültek terítékre és új tagok csatlakoztak. A rögtönzés szeretete azonban megmaradt.

szinhazrendezok_viadala
Forrás: Momentán Facebook oldal

A Zyntern kiválaszotta két kedvenc darabját a repertoárból, íme a “Viadal” előadások: 

Filmrendezők Viadala: “Az előadásban a Momentánosok azt improvizálják, hogy filmrendezők. Az este 4 különböző stílusú, műfajú, hangulatú improvizált filmjelenettel kezdődik – 4 Momentános rendezésében. A nézők ötletei által is inspirált történetek újabb és újabb körökben bontakoznak ki, de a közönség minden kör után szavaz, hogy melyik sztori folytatódjon és melyiknek mondjunk búcsút. Az utolsó szavazás után csak egyetlen film marad, aminek így a végső, befejező nagyjelenetét is láthatjuk.”

Színházrendezők Viadala: “Tisztelgés és paródia a klasszikus színház varázslatos világa előtt, persze kiforgatva, átalakítva, momentánosítva és 100%-ban improvizálva, a közönség ötletei alapján. Az előadásban (a filmes műfajokat megidéző Rendezők Viadalához hasonlóan) négy különböző színházi rendezésbe pillanthat be a néző, majd szavazhat, hogy melyik hármat nézné tovább. Az újabb kör után újabb szavazás és újabb kiesés, majd legvégül egyetlen győztes, nagy rendezés és improvizált színházi történet befejezése bontakozhat ki a közönség döntése alapján.”

A “Viadalok” mellett a színház repertoárjában szerepel a klasszikus Rögvest, egy komikus, szituációs, jelenetekre épülő show, az olyan zenés előadások, mint a re:Verze, ahol a fellépők a nézőkkel közösen írnak dalokat, illetve a Fröccs eseménysorozat, ahol az emberi psziché és az improvizáció találkozik.

Tetszett, amit olvastál? Az Instagram oldalunkon most fut egy nyereményjátékunk a Momentánosokkal karöltve, ahol egy-egy páros színházjegyet sorsolunk ki a Filmrendezők Viadala és a Színházrendezdők Viadala előadásokra! 

Ha pedig feltöltődtél kultúrával, irány a Zyntern.com, és találd meg a hozzád illő gyakornoki vagy pályakezdő állást!

Tetszett a cikk? Oszd meg!