• Post author:

Igazi sikerstory arról, hogyan lett a random Facebookozásból egy ütős gyakornoki munka.


Hetente jelentkező Zyntern Arcok rovatunkban olyan lányokat és fiúkat ismerhettek meg, akik már a főiskolai és egyetemi évek alatt minél több szakmai tapasztalatot akartak gyűjteni. A megfelelő gyakorlati helyet megtalálni nem egyszerű. Ismerjétek meg azoknak a rövid történeteit, akik a zyntern.com-on kezdték a keresést.

Szakdolgozat írás közben bukkant fel Rékának a várva-várt kommunikációs álláslehetőség,  jelentkezett és felvették. 

Zyntern Arcok: Réka

“Nincs kiforrva a biztos út a jövőmet tekintve, viszont azt már fixen tudom mit nem szeretnék csinálni: tétlenkedni.”

Ismerjétek meg Turcsik Rékát: Interjú

Mit lehet rólad tudni?

Albertirsa az otthonom, három éve élek Budapesten. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzős, kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója vagyok.

Miért a kommunikáció és médiatudomány szakot választottad?

A szakomat nem esett nehezemre kiválasztani, hiszen tudtam, hogy olyan irányba szeretnék mozdulni, ahol megvalósíthatom a kreatív ötleteimet. Kiskoromban divattervező vagy rendezvényszervező szerettem volna lenni, jelenleg inkább az utóbbihoz állok közelebb.

Mi volt az első diákmunkát?

Az első szakmába vágó diákmunkám az egyetemen volt, mikor újságíróként dolgoztam a dékáni kari lap számára.

Hogy találkoztál a Zyntren.com-mal?

Először a facebook feedemben bukkant fel és mivel elég érdeklődő típus vagyok, rögtön rákattintottam. Újdonság volt, ami pedig a legjobban tetszett benne, hogy a CV-met egy kicsit fel tudtam turbózni. Valahogy az önéletrajzom “Magamról” részének mindig is nehezen álltam neki, a Zynternen viszont a tucatnyi felsorolt skill közül ki tudtam választani, miben is vagyok jó. Olyanokat választottam, mint: motiváció, felelősségtudat, pontosság, önállóság, proaktivitás, szervezőkészség.

Hogy találtad meg a jelenlegi gyakornoki helyedet?

A Zyntern-t szerettem egyszerűen csak böngészni, így találtam rá a Nestlé Nagyköveti programjára is. Az interjút nagyon élveztem, hiszen a későbbi főnökeim, már akkor nagyon pozitívan és nyitottan álltak hozzám, nem tettek fel zavarbejtő keresztkérdéseket, hanem tényleg a tapasztalataim érdekelték őket. A legjobb a munkámban, amikor kitelepültünk egy-egy egyetemi rendezvényre és ott olyan játékokkal, mint például a Nesquik nyuszi-kötélhúzás szórakoztatjuk a hallgatókat. 

Úgy gondolom egy tökéletes munkahelyi pozíció legalább annyit tud adni neked, mint amennyit te belefektetsz időben és energiában.

Zárógondolat, útravaló tanács a gyakornoki helyet keresgélő Zyntern Arcoknak?

A Zynternt csak ajánlani tudom mindenki számára, aki diákmunkát, gyakornoki pozíciót, vagy már frissdiplomás állást szeretne a saját elképzelései szerint találni.

Tetszett a cikk? Oszd meg!