Folyamatosan új, jövőbe mutató ötletekkel szolgál a munkahelyi feladatok egyszerűsítésére. VIP projekteket támogat teljeskörűen, a diplomamunkája tárgyának választott téma az ügyfelek implementációját automatizálja, ezzel is tovább segítve a belső dolgozók munkáját, valamint az ügyfelek hamarabbi aktiválását. Átvette az új gyakornokok betanítását így ő a Vodafone-os életük kezdetétől egyengeti az útjukat. Szabó Benedek szakmai alázatával és nyitottságával elnyerte az Év Gyakornoka Díjat IT kategóriában.

A Zyntern Office Spotting esemény keretein belül kerestük az ország legkiválóbb gyakornokait. Ők azok a fiatalok, akikre igazán büszkék lehetnek a cégek, hiszen szorgalmasak, érdeklődőek, kitartóak és folyamatosan szomjaznak az új tudásra.

Szabó Benedek – Vodafone Hungary – IP Implementation Intern

Benedek a Műegyetem mérnökinformatikus mesterszakán tanul, korábban a BSc képzést is itt végezte. A középiskola után azért választotta ezt a szakot, mert alapvetően műszaki érdeklődésű volt. A suliban az informatika szakkörön nagyon megtetszett neki a programozás, és az ahhoz kapcsolódó gondolkodásmód.

Szabó Benedek díjat vesz át Az Év Gyakornoka Díjátadón
Zyntern Office Spotting – Az Év Gyakornoka Díj

Hogyan találtál rá a Vodafone-ra, mint gyakornoki helyedre?

Az egyetemen az alapképzések alatt elkezdtek érdekelni a hálózatos témakörök és a telekommunikáció. Amikor a szakmai gyakorlati helyet kellett keresni, ez alapján kerestem meg a Vodafone –t. A nyári gyakorlatot még nem sikerült itt végezni, de ősszel már bekerültem az egyetemistáknak kialakított gyakornoki programba. Azóta az elmúlt több, mint 2 évben itt dolgozom, ugyanabban a feladatkörben.

IP Implementation gyakornokként milyen feladataid vannak?

A munkám során Enterprise ügyfeleknek nyújtott fix hálózati szolgáltatások kiépítésén dolgozom. Ennek része egy Low Level Design elkészítése ábrával és dokumentációval, az ügyféloldali fizikai eszköz konfigurációja és létesítésének távoli támogatása. Ezen kívül folyamatosan szükség van új eszközök és megoldások tesztelésére, valamint jelenlegi eszközeink fejlesztésére. 

Irodarészlet a Zyntern Office Spotting 2019-es eseményéről
Zyntern Office Spotting 2019

Mit emelnél ki a munkádban, amit nagyon szeretsz?

Az informatikai területen elkerülhetetlen a folyamatosan új technológiákkal, módszerekkel történő megismerkedés. Ez a változatosság nagyon hasznos a szakmai karrier elején állóknak. A munkakörben szeretem, hogy nagy önállóságot követel, és gyakran próbára teszi a problémamegoldó képességet. Illetve csapaton belül is nagyon jó a hangulat, ami nagyon motiváló. 

Szívesen maradnál a telekommunikáció és az informatika kettős vonalán?

A telekommunikációban az igények változása miatt folyamatosan új irányok jelennek meg, ezzel párhuzamosan a szakmán belül a hálózatokhoz kapcsolódó munkakörök is változóban vannak. Ez így összességében nagyon izgalmas, ezért ezekkel a területekkel szeretnék a továbbiakban is foglalkozni.

A cikk készítésekor felhasználtuk Az Év Gyakornoka pályázatra beküldött pályázati anyagokat.

Az Év Gyakornoka díjat a Zyntern Office Spotting irodalátogató eseményen adtuk át a díjazottaknak. Ha kíváncsi vagy, mi történt három napban, 16 program közben, nézd meg az after videónkat. Megtetszett valamelyik cég és pont állást keresel? Regisztrálj a Zyntern.com-ra és jelentkezz egyetlen kattintással a cégekhez!

Zyntern Office Spotting 2019
Tetszett a cikk? Oszd meg!