A Zyntern.com állásportál, a Z generációs fiatalok toborzási szakértője újraértelmezte az állásbörzék fogalmát: standok előtt feszengő, zajos beszélgetések helyett cégek irodáiba invitálták a legfiatalabb munkakereső generációt, hogy valódi élmény legyen a munkakeresés.

Hagyományos állásbörze helyett Zyntern Office Spotting

A Zyntern csapata egy új formáció mellett döntött. A hagyományos állásbörzék népszerűsége folyamatosan csökken: egyre nehezebb az álláskeresők ingerküszöbét elérni, ugyanakkor a megjelenési költségek a sok millió forintot is elérhetik az aktivitásaikkal egymást túllicitáló cégek számára. A csökkenő érdeklődés oka egyrészt, hogy a fiatal munkakeresőket már az egyetemeken megszólítják a cégek, másrészt az online térben is egyre több álláshirdetéssel célozzák meg őket.

Zyntern Office Spotting 2019 – Aftermovie

Online hirdetések ide vagy oda, a Z generációnak a hitelesség és a minél több információ begyűjtése (értékelések, vélemények, személyes tapasztalatok) alapvetően elsődlegesek a döntéseik során. Legyen szó egy termék vagy szolgáltatás vásárlásáról, esetünkben pedig a munkaadójuk kiválasztásáról. Mi a legjobb módja megismerni egy céget? Közhelyekkel teli szórólapok, szóróajándékok, csillogó-villogó standok helyett közvetlenül találkozni a szervezettel, munkakörnyezettel és leendő kollégákkal.

előadást hallgatnak a Zyntern Office spotting résztvevői
Zyntern Office Spotting

Irodalátogatás 3 napon át, 4 útvonalon keresztül

Az idén első alkalommal szervezett Zyntern Office Spotting irodalátogató eseményen 16 cég, többek között az Unilever, a Citi, a P&G és Tesco Business Center – vállalta be, hogy megmutassa magát a mindennapokban az érdeklődőknek. A jelentkezők 4 tematikus útvonal programjait között válogathattak: marketing, pénzügy, IT/technológiai és SSC. Az útvonalakat végig járva pedig garantált volt a személyes élmények begyűjtése. Valamennyi vállalat kitett magáért és az irodalátogatások és kötelező munkáltatói márka programok mellett CFO-k, HR igazgatók, ügyvezetők köszöntői után tetőteraszos networking bulival, szabaduló szobás esettanulmányi versennyel és chatbotos felfedező körúttal készültek. Sőt, a Drehernél még a brand marketing tudománya mellett a sörcsapolás mesterségét is megtanulhatták a résztvevők.

előadás résztvevői a zyntern office spottingon
Zyntern Office Spotting

A 3 napos Zyntern Office Spotting eseménysorozat központi oldalán 22 000 oldal felkeresés volt, amiből 14 000 egyedi látogató kattintása volt az eseményt megelőző 2 hétben. Eseményenként megoszló részvétellel több mint 500 látogató vett részt az eseményeken. A legnépszerűbb témák a marketinghez, a termékfejlesztéshez és a cégek fenntartható törekvéseihez kapcsolódtak.

csoportkép a Hősők terén
Zyntern Office Spotting 2019

Master Spot díjazottaink

A szolgáltatások igénybevétele esetén a legtudatosabb, legtöbbet kommentelő generáció a Zyntern Office Spottingon is megoszthatta a véleményét a tapasztalatairól. Sőt, a szervezők kérték a látogatókat, hogy valamennyi helyszínt értékeljék egy összetett szempontrendszer szerint. A látogatók visszajelzései alapján útvonalanként egy, vagy két Master Spot került kiválasztásra. Ők azok a cégek, akiknek a legvonzóbb irodája, a legjobb programjai és a legvonzóbb pályakezdőknek szóló karrier lehetőségeik vannak.

díj átadó a zyntern office spotting-on
Zyntern Office Spotting Master Spot Díj

A Zyntern Office Spotting 2019 Master Spotjai a résztvevők értékelése szerint:

IT kategóriában:

Generali

Telenor

Marketing kategóriában:

All You Can Move

British American Tobacco

SSC kategóriában:

FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft.

Pénzügy kategóriában:

Morgan Stanley

KPMG

Különdíjban részesült:

Dreher Sörgyárak

csoportkép
Zyntern Office Spotting

Ezúton is gratulálunk a résztvevő cégeknek: 

KPMG, Procter and Gamble, Generali, K&H Bank, Citi,  Morgan Stanley, Telenor, Vodafone, All You Can Move, Unilever, British American Tobacco, Dreher Sörgyárak, FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft, Tesco Business Services, Bio-Rad

Tetszett a cikk? Oszd meg!