Jégkása, fotófal, kvíz, értékes nyeremények- így toboroz fiatal programozni vágyókat a Codecool egy fesztiválon!

Mint az tudjuk nemcsak munkáltatóknak, de iskoláknak is szüksége van brandismertség növelésre. A Covid-19 megjelenésével talán méginkább megnőtt az érdeklődés az otthonról végezhető IT munkakörök iránt, ezzel együtt a potenciális tanulókért folyó verseny is élesebbé vált. Ezt a Codecool programozósuli csapata is pontosan tudja, éppen ezért toboroznak a leginnovatívabb módszerekkel, mint a Karrier Zónás kitelepülés.

Mi is az a Karrier Zóna? 

A Zyntern Karrier Zóna nem más, mint egy újragondolt állásbörze. 2021 nyarán újra megrendezésre került az EFOTT Fesztivál, így a Zyntern.com Pályakezdő Állásportál, a korábbi évekhez hasonlóan, összehívta top partnercégeit és 5 napra bevette az EFOTT strandját! A koncerthelyszínektől az EFOTT kisvonattal megközelíthető parton nem csak pancsolni és napozni lehetett, hanem álom munkára is lelni.

Játékos álláskeresés

A Zyntern.com Állásportál regisztrációs standjánál indult a játék, ahol a résztvevők egy hátizsákkal és egy útlevéllel gazdagodtak. A játék során a cégek állomásait kellett körbejárni, és a kérdésekre adott helyes válaszokért begyűjteni az útlevélmatricákat. A standoknál nemcsak szóbaelegyedni lehetett a helyszíni kollégákkal, de minden kiállító készült szórakoztató vagy frissítő aktivitásokkal. Ha sikerült összegyűjteni az összes matricát, akkor nem maradt más hátra, mint a kitöltött útlevelet beváltani cool repoharakra és az italkuponokra.

Fürdőruhás lány fotózkodik a coodecool fal előtt

Miben más a Karrier Zóna, mint a hagyományos állásbörzék? 

A munkáltatók olyan oldalukat mutathatták meg, amelyre egy hagyományos állásbörzén nincs lehetőség. A látogatók megismerhették a legjófejebb kollégákat és első kézből tapasztalhatták meg, miért is jó az adott cégnél dolgozni. 

Codecool és az újhullámos toborzás

Érdekel a programozás, de nem tudod hogyan indulj el az álomkarriered felé? Akkor van egy jó hírünk! A Codecoolnál ugyanis online és offline full-stack programozóképzések, rövid távú, specializált IT-kurzusok és életre szóló élmények várnak. A Codecool programozóiskola képzései online egész Magyarországról, offline Budapesten érhetőek el, amelyekkel garantált a sikeres elhelyezkedés. 

Diákjaikat szakértő mentorok segítik abban, hogy elsajátítsák a kódolás képességét és sikeres IT-szakemberekké váljanak a legjobb cégeknél. Akár érettségizőként, egyetemista diákként vagy karrierváltóként érdeklődsz a programozás iránt, itt tárt karokkal várnak. Gyakorlatorientált, projektalapú, learning by doing módszerével több, mint 1000 diák képezte már magát programozóvá, majd helyezkedett el IT területen.

Fesztivál hangulat és szakmaiság

Bár eddig is gyakran megfordultak állásbörzéken, fesztiválra most először települtek ki.

„Azért választottuk az EFOTT-os megjelentést, mert azt reméltük, hogy sok, számunkra releváns érdeklődővel találkozhatunk. Már a kezdetektől tudtuk, hogy ez egy jó buli lesz. Egy fesztiválos környezetben olyan közvetlenül tudjuk megszólítani az embereket, amilyen egyébként maga a suli is. Egy fiatalos, gyakorlatorientált  képzési központ vagyunk, éppen ezért elég önazanos az ilyen fajta megjelenés.” – fejtette ki Csepeli Krisztina a Codecool student recruitment managere.

Többféle aktivitással készültek a Karrier Zónába, például egy laza, humoros „Mennyire vagy Codecool fit?” kérdőívvel. Ennek kitöltésért ajándékok jártak, például napszemüveg vagy frizbi.  Nagy népszerűségnek örvendtek a különböző designú „tetkóik” is, melyekkel szívesen pózoltak az emberek a fotófaluk előttl. A fényképekkel ringbe szállhattak a főnyereményért, ugyanis egy iPhone SE-t sorsoltak ki a fesztivál után. A forróság enyhítésére pedig jégkásával készült a csapat, melyet minden fesztiválozó áldásként élt meg.

Sok potenciális jelentkezővel találkoztunk. Vonzották az érdeklődőket a színes-szagos dolgok. Ha ezer tetkót nem ragasztottunk fel, akkor egyet se, de utána a képzésről is lehetett velük beszélgetni, valóban érdeklődők, nyitottak voltak a srácok” – tette hozzá Csepeli Krisztina.

Dinamikus, laza, színes – ilyen az igazi újhullámos toborzás!

A Codecoollal nemcsak offline eseményeken, de digitális térben is lehet találkozni. Jelen vannak közösségi médiában, rendszeresen tartanak nyílt napokat, és is képzéseikre online, a honlapjukon keresztül tudnak jelentkezni az érdeklődők.

Tetszett a cikk? Oszd meg!