2023. január 12–14. között 23. alkalommal rendezték meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, ahová a Zyntern is kitelepült. Csapatunk több mint 400 fiatallal beszélgetett pályaorientációról, karrierrel kapcsolatos kérdésekről, valamint a számukra már most elérhető álláslehetőségekről. Persze kedvenc egyetemeinkkel is networkingeltünk.  De hogyan is zajlott pontosan a kiállítás?

Több mint 50 ezer látogatóval zárult az idei Educatio Expo. A szakkiállítás célja elhozni egy helyre egy időben a lehető legtöbb lehetőséget, ami a fiatalokat az érettségi után várhatja. Megszámlálhatatlan magyar és külföldi egyetem, duális képzések, honvédelem és álláslehetőségek sokasága várta a kíváncsiskodókat.

tömeg az Educatio Expon
forrás: https://www.educatioexpo.hu/

A Zyntern.com az Educatio Kiállításon

A Zyntern standjánál karrier- és pályaválasztási tanácsokkal vártuk a fiatalokat. Az érdeklődőknek lehetősége nyílt regisztrálni honlapunkra, ezen kívül fölszerelkezhettek a legmenőbb Zynternes ajándékainkból: repoharak, tornazsákok és sörnyitó – minden, ami egy leendő egyetemista számára létszükséglet lehet.

A legizgalmasabb témák, hírek és programok

Az Educatio idei nagy kérdése természetesen az Erasmus-kérdés volt: mely egyetemeken van még lehetőség a kiutazásra, illetve az érintett egyetemeken hogyan tervezik pótolni ezt a lehetőséget.

A kiállítás több nagyobb eseménnyel is kecsegtetett: az első napon bejelentésre került, hogy a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) mellett a Pannon Egyetem lesz az idei EFOTT Fesztivál szervezője. Az EFOTT Fesztivál számunkra is nagy esemény, a Zyntern Karrier Zóna évek óta a fesztivál részét képezi.

Az egyik leglátványosabb esemény az Állatorvostudományi Egyetem standjához kapcsolódott, akik szombaton egy lóval jelentek meg, ezzel is népszerűsítve az egyetemet. Nem ritka, hogy ehhez hasonló interaktív elemekkel dobják fel az egyetemek standjaikat, említésre méltó még a MATE forrócsoki gépe, illetve a Pannon Egyetem mesterséges intelligenciával ellátott robotja.

Abszolút sikeresnek könyvelhető el az idei kiállítás, mind a szervezők, mind a Zyntern szempontjából, nemcsak az Educatio látogatószáma dőlt meg, de a közösségünk is rengeteg új taggal gyarapodott és sikerült sok emberhez eljuttatnunk a Zyntern hitvallását és izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőségeit.

Ti kint voltatok idén az Expon? Milyen tapasztalataitok voltak? Írjátok meg nekünk Facebookon vagy Instagramon, illetve csatlakozzatok ti is a Zyntern folyamatosan bővülő közösségéhez, hogy megtalálhassátok a hozzátok legjobban passzoló gyakornoki vagy pályakezdő állást!

Tetszett a cikk? Oszd meg!