Projektmenedzsment appok, tudományos forráskeresők, digitális jegyzetprogramok, okosfordítók- ezekkel az alkalmazásokkal gyerekjáték a hatékony tanulás!

Nehezen tartod fejben a sulis határidőket? Gyakran sírod magad álomba a vizsgaidőszakban? Nem boldogulsz a beadandókkal? Ne izgulj, a Zyntern csapata nem csak a karriered beindításában, de a mindennapi életed megkönnyítésében is segít! 

Projektekhez

Ki ne gondolna őszinte imádattal az egyetemi projektfeladatokra? A csapatmunka minden egyetemistának áldás és átok egyszerre. A megajánlott jegyekért folyó harcban sokan elvéreznek, azonban jól összehangolt csapatmunkával könnyen megszerezhető az áhított jeles (vagy elégséges). Most összegyűjtöttük milyen alkalmazások és softwerek segíthetnek ebben! 

Miro – digitális whiteboard

Vizuális projektmenedzsment eszköz brainstorminghoz. A digitális tábla nagyon jól jön a projekt ötletelési szakaszában. Rakjatok postiteket, rajzokat, videókat és képeket a végtelen digitális táblára. A kreativitásotoknak semmi sem szab határt!

Butter– online meetingekhez

A Butter a gördülékeny interaktív online meetingek házigazdája. A Teams és Zoom alkalmazásokhoz hasonlóan működik, ha nincs időtök személyesen összeülni, ezek az alkalmazások életmentők tudnak lenni.  

Click up, Atlassian, Monday.com – projekmenedzsment felső fokon

Nehezen tartjátok számon kinek mi a feladata, mikor vannak a határidők? Akkor jó hírünk van, mert a neten rengeteg ingyenes projektkezelő program található, melyek segítségével seperc alatt átláthatóvá válnak a legbonyolultabb csoportmunkák is. Kisebb és nagyobb csapatok egyaránt könnyedén tervezhetnek velük projekteket, rendelhetnek feladatokhoz csapattagokat és követhetik nyomon az előrehaladást.

Beadandókhoz

Nehezen haladnak a beadandóid? Nem találsz elég szakirodalmat? Szenvedsz a hivatkozásokkal? Mindenre van megoldás! A szakdolgozat íráshoz már korábbi cikkünkben adtunk tippeket, de a legfontosabb segítségeket itt is összeszedjük! 

Sci-hub – tudományos cikkek

Tudományos cikkeket vagy korábbi kutatásokat érdemes első sorban a GoogleTudós–on keresgélni. Nem elérhető a tartalom ingyenesen? No para, erre való a Sci-hub ! A keresőbe bemásolt URL vagy DOI alapján ugyanis a legtöbb cikk díjmentesen elérhetővé válhat.

Mybib, Zotero, Mendeley– hivatkozássegítők

Nem tudod fejből az API és Harward hivatkozásrendszert? Ha komolyabb programot keresel, a Zotero vagy a Mendeley a te alkalmazásod! Ezek az ingyenesen letölthető programok a szakdolgozó fiatalok legjobb barátai. Segítséget nyújtanak a felhasznált irodalmak rendszerezésében, tárolásában és hivatkozásában is. A legegyszerűbb, lazább beadanókhoz pedig hasznos lehet a Mybib. Ez egy google chrome kiegészítő program, ami a legtöbb online elérhető forrást 1 kattintással lehivatkozza. 

Unipie– digitális könyvtár

Ha nem vagy az a könyvtárba járogató típus, akkor érdemes ránézned a Unipie oldalára. Digitális könyvtárként, igen sok szakirodalom megtalálható az oldalukon és a ctrl c +ctrl v is gyorsabb online, mint legépelni a releváns könyvrészleteket. Ezen felül, saját jegyzeteid megosztásával még pénzt is kereshetsz!

DeepL– AI fordító

Ha nem mindig jutnak eszedbe elsőre az idegen szavak, vagy nehezedre esik a kacifántosabb mondatok fordítása, akkor a DeepL lesz a legjobb barátod. Az intelligens fordító gyorsan tanul és olyan angolsággal fogalmazza meg a hatszorosan összetett magyar mondatokat, hogy a tanárod nem fog hinni a szemének. Többnyelven is működik oda-vissza, tulajdon képpen egy továbbfejlesztett Google fordító. 

Jegyzeteléshez

Szeretsz kézzel jegyzetelni, de sajnálod a papírt erre pazarolni? Esetleg zavar, hogy nem tudsz keresni a leírtak között? Akkor mutatunk pár alternatívát!

GoodNotes és Notability– digitális jegyzettömb

A Goodnotes és a Notability segítségével gyönyörű, kereshető és kézzel írott jegyzeteket készíthetsz! Ezek az alkalmazások digitális füzetté alakítják az okoseszközöket! Mindig megtalálod, amit írtál, mert a kézírás-felismerő és OCR technológiának köszönhetően a digitális jegyzeteid kereshetők. Az írásaidat mappákba rendezheted, és biztonsági mentéseket is készíthetsz a Google Drive-ra, a OneDrive-ra vagy a Dropboxba, így a jegyzeteid mindig biztonságban lesznek. 

Liquid Text- PDF szerkesztő

A Liquid Text a legmegfelelőbb alkalmazás dokumentumok olvasásához és jegyzeteléséhez, legyen szó Word, pdf vagy PowerPoint dokumentumokról. Ugyanúgy rögzíti olvasmányaidat, jegyzeteidet, kiemeléseidet, megjegyzéseidet és megfigyeléseidet, mint a papír, de tovább megy, hogy feltárja ezek összefüggéseit. Hasznos alkalmazás diákoknak és tanároknak egyaránt! 

Érdekelnek még további tippek? Olvasd el Vizsgaidőszak túlélési útmutatónkat vagy Szakdolgozati kézikönyvünket

Ha pedig szakmai gyakorlatos vagy gyakornoki helyet keresel, látogass el a Zyntern.com-ra, ahol 400+ álláslehetőség vár!

Tetszett a cikk? Oszd meg!